Червоний пил

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Червоний Пил)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Червоний пил
англ. Red Dust
Жанр романтична драма
Режисер Віктор Флемінг
Продюсер Гант Стромберг
Ірвінг Тальберг
Сценарист Джон Лі Мейн
Вілсон Коллісон
У головних
ролях
Кларк Ґейбл
Джин Гарлоу
Мері Астор
Джин Раймонд
Оператор Артур Едісон і Harold Rossond
Художник Седрік Гіббонс
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 83 хв.
Мова англійська
Країна США США
Дата виходу 22 жовтня, 1932
IMDb ID 0023382
CMNS: Червоний пил у Вікісховищі

Червоний пил (англ. Red Dust) — американський романтичний драматичний фільм 1932 року режисера Віктора Флемінга.[1] Ця стрічка є другою з шести, де Кларк Ґейбл та Джин Гарлоу знялися разом протягом Докодексової ери в Голлівуді. Більше ніж через двадцять років Ґейбл знявся у ремейку, «Могамбо» (1953), з Авою Гарднер та Грейс Келлі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Кларк Гейбл і Мері Астор у фільмі «Червоний пил»

Історія розгортається навколо любовного трикутника на каучуковій плантації, швидше за все, на Кохінхіні (південний Французький Індокитай) під час сезону мусонів, між власником каучукової плантації Денисом Карсоном (Кларк Ґейбл), дівицею легкої поведінки з Сайгону, що ховається від поліції, на ім'я Вантін (Джин Гарлоу) і Барбарою Вілліс (Мері Астор), дружиною інженера-меліоратора Гері Вілліса (Джин Раймонд).

Коли симпатична блондинка Вантін безцеремонно вривається до будинку Карсона, який цілковито поглинутий роботою, він спочатку розгніваний її присутністю, але, поступово, жіночі принади беруть своє. Однак цей роман не триває досить довго і з першим пароплавом Карсон відправляє її назад до Сайгону. Тим часом на маленьку плантацію прибуває подружжя запрошеного фахівця Гері Вілліса, який по дорозі захворів на малярію. Його доглядає витончена і чуттєва дружина Барбара, яка з першого погляду сподобалася Карсонові. Несподівано повертається Вантін, їх пароплав сів на мілину і поки його не відремонтують, їй доведеться перечекати на плантації. Карсон попереджає її, щоб вона нічого собі не дозволяла у відносинах з ним. Почуття до Барбари захоплюють Карсона щораз більше, однак, у вирішальний момент на полюванні він зрозумів наскільки Гері Вілліс кохає свою дружину і добровільно відмовляється від Барбари. Він повертається до Вантін.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Джин Гарлоу

Примітки[ред. | ред. код]