Шаблон:Сезон ФК «Динамо» (Київ) 2013—2014/Підготовка до сезону

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

6 червня 2013 ФК «Динамо» (Київ) представив[1] нового генерального спонсора — банк «Надра», у зв’язку із закінченням терміну дії спонсорської угоди із АКБ «Приватбанк». Угода про співробітництво між ФК «Динамо» (Київ) та банком «Надра» передбачає партнерство на трирічний період.

Провівши останній матч чемпіонату України 26 травня, футболісти «Динамо» отримали відпустку до 14 червня[2]. Футболісти зібралися в Конча-Заспі, де провели перше тренування у рамках підготовки до нового сезону[3]. У тренерському штабі відбулися зміни – після відходу Вінченцо Пінколіні головним тренером з фізпідготовки став Віталій Кулиба. У період літнього міжсезоння команду залишив[4] на правах вільного агента Тарас Михалик, який перейшов у московський «Локомотив»[5].

Готель «Interalpen-Hotel Tyrol», в якому проживали динамівці під час австрійських зборів

15 червня динамівці пройшли медогляд, і 16 червня вилетіли[6] на перший навчально-тренувальний збір до австрійського міста Інсбрук, де пройде літній підготовчий збір. Від готелю «Інтеральпен» до тренувального поля у містечку Лойташ приблизно 10 хвилин їзди на автобусі.

Джермейн Ленс

Динамівські збірники отримали ще менше часу для відпочинку[7], тому що провели матчі відбору на Чемпіонат світу проти команд Камеруну та Чорногорії у складі своїх національних команд 2-го та 7-го червня 2013 року.

18 червня стало відомо, що із командою уклав[8] контракт 25-річний нападник збірної Голландії Джермейн Ленс. Термін угоди розраховано на чотири роки.

20 червня стало відомо, що воротар київського «Динамо» Денис Бойко на правах оренди в сезоні 2013/14 буде виступати за дніпропетровський «Дніпро»[9], а нападник «Динамо» Раффаел, який останні півсезону на правах оренди виступав за німецький «Шальке 04», уклав контракт із «Боруссією» з Менхенгладбаха[10].

Бенуа Тремулінас

Також 20 червня «Динамо» провело перший матч на зборах, суперником команди став представник грузинського чемпіонату «Динамо» з Тбілісі. Кияни перемогли з рахунком 1-0, єдиний гол на рахунку Артема Кравця. Особливістю матча було те, що кияни вперше грали у футболках з логотипом нового спонсора – банку «Надра».

Дьємерсі Мбокані

21 червня стало відомо, що із командою уклав[11] контракт 27-річний нападник бельгійського клубу «Андерлехт» та збірної КонгоДьємерсі Мбокані. Термін угоди розраховано на чотири роки.

23 червня «Динамо» провело другий матч на зборах, зігравши внічию 1-1 із командою другої німецької Бундесліги «Мюнхен 1860»[12]. Матч викликав неабиякий інтерес у глядачів, які повністю заповнили «Гребен-Штадіон».

30 червня стало відомо, що із командою уклав[13] контракт 23-річний півзахисник бельгійського клубу «Монпельє» та збірної Марокко Юнес Беланда. Термін угоди розраховано на п'ять років.

12 липня стало відомо, що із командою уклав[14] контракт 27-річний захисник французького клубу «Бордо» та збірної Франції Бенуа Тремулінас. Термін угоди розраховано на чотири роки.

Об'єднаний турнір 2013[ред. код]

З 27 червня по 7 липня 2013 року «Динамо» брало[15] участь у новому передсезонному змаганні, що має назву «Об'єднаний турнір», учасниками якого були команди «Динамо» (Київ) і «Шахтар» (Донецьк) та два російських клуби — «Спартак» (Москва) і «Зеніт» (Санкт-Петербург) та стало першим історичним переможцем турніру.

Турнірна таблиця[ред. код]

М Команда І В Н П МЗ МП РМ О
. Україна «Динамо» Київ 4 3 1 0 8 5 +3 10
. Росія «Спартак» Москва 4 1 1 2 3 3 0 4
. Росія «Зеніт» Санкт-Петербург 4 1 1 2 5 6 −1 4
4. Україна «Шахтар» Донецьк 4 1 1 2 1 3 −2 4

Товариські зустрічі[ред. код]

Примітки[ред. код]