Шоколад Трумпф

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шоколад Трумпф
Типторговельна марка
Галузьmanufacture of cocoa, chocolate and sugar confectioneryd[1] і харчова і тютюнова промисловістьd[1]
Штаб-квартираАахен
CMNS: Шоколад Трумпф у Вікісховищі

Шоколад Трумпф є маркою виробника шоколаду, що виготовляється виробником Шоколад Людвіг; Людвіг-шоколад в свою чергу, є частиною Крюгер групи, що знаходиться в Бергіш Гладбах.

Історія

[ред. | ред. код]

У 1857 році Леонард Монхейм розпочав виготовляти шоколад на ринку в АахенАахені. У тому ж році він найняв італійську компанію Chocolatier для ручного виробництва шоколаду. Перехід до автоматизації виробництва в 1865 році дозволив розширити коло клієнтів. У 1903 фабрика перейшла під керівництво Германа Джозефа Монхейма в Аахен-Зюстерфельд.

Після Першої світової війни Аахен був окупований союзниками. Для забезпечення праворейнських клієнтів сини Германа Джозефа Монхайма підписали договір про будівництво шоколадної фабрики в Берліні-Вайсензеє, яка почала працювати у 1921 році. [2] Після Другої світової війни, шоколадна фабрика Трумпф Вайсензеє була конфіскована і до 1954 року продовжувала працювати лише як VEB Трумпф, аж до того, як почала працювати Берлінська одинадцята шоколадна фабрика, під якою в Берлінському Пренцлауер Берг вже працювала націоналізована фабрика шоколаду Густав Сіліакс.

У 1936 році була закрита ліцензійна угода з Lindt & Sprungli на виробництво в Німеччині. У 1951 році виробництво розпочалося в Квікборні. Після одруження з Айрін Монхейм в 1951 році Петер Людвіг вступив у керівництво компанії. У 1958 році торгова марка Mauxion була придбана компанією Леонарда Монхайма, це трапилося після того, як у 1948 році в Заафельді була експропрійована шоколадна фабрика Mauxion, яка продовжувала працювати як державне підприємство. Підприємницька сім'я Гутерів, що втекла до Західної Німеччини була в 1954 році удостоєна права найменування. Це підприємство називалося в НДР від 1955 "Ротштерн".

У 1960 році правнук Леонарда Монхайма Бернд Монхейм приєднався до сімейної компанії Леонарда Монхайма як генеральний партнер та керівник. У 1979 році він став членом управління і був одним з учасників групи часткового продажу в Зухарді.

З 1986 року підприємство Леонгарда Монхейма працює як Ludwig Schokolade GmbH & Co. KG, що було зареєстроване в 1998 році в групі Крюгера.

Повітряна реклама

[ред. | ред. код]

У 1924 році фабрика Монхайм почала випускати рекламу на літаках про Трумпф. У 1929 вийшли два рекламні дирижаблі, а саме Парсеваль D-PN 28 і 27 - (Парсеваль) Рааб-Катценштайн РК. Восени 1955 року в Трумпф розпочалося будівництво невеликого дирижабля, який здійснив свій перший рейс 24 листопада 1956 року і який був у використанні до 1957 року. Дирижабль з позначкою D-LEDA був дирижаблем довжиною від 57 м, 13,6 м шириною і в діаметрі5120 м³. У 1958 Цепелін побудував в Фрідріхсхафені для Трумпф новий рекламний дирижамбель, який був у використанні до 1972 року.

Продукти

[ред. | ред. код]

Найвідоміші продукти , що продаються під торговою маркою Трумпф є Schogetten - порційни шоколад, повітряний шоколад Aero і Edle Tropfen in Nuss - цукерки, заповнені алкоголевмісною сумішю. Виробництво здійснюється в Заарлуісі, Заарвелінзі, Тучно і Скочув.

Інші товари підприємства Ludwig Schokolade GmbH & Co. KG

[ред. | ред. код]

Компанія є - з близько 1500 співробітниками - однією з найдешевших виробників недорогого шоколаду в Німеччині. Поруч з маркою Трумпф продаються Novesia, Mauxion і Regent . Також виробляється Какаомарка Tropengold і жувальні стрічки Fritt .

Компанія поставляє всі марки дилерів (наприклад. Реве, Кауфланд, Спар), а також дискаунтери.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Архів преси XX століття — 1908.
  2. [0] ^ Йоахім Бенневіц: Промисловість в Вайсензеє [Архівовано 4 вересня 2017 у Wayback Machine.] , В: Берлінський щомісячний журнал, № 8, 1999, р 98ff.

Література

[ред. | ред. код]
  • Ханс Берлінг: Трумпф приносить радість.Трумпф 1857-1957. Аахен 1957.

Посилання

[ред. | ред. код]