Шосе A1 (Куба)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Національне шосе
англ. Autopista Nacional

Вид на шосе A1, на горизонті центр міста Гавани.
Загальні дані
Країна  Куба
Мережа roads in Cubad
Номер A-1; A-4
Довжина 900 км
Міста Гавана, Сан-Хосе-де-лас-Лахас, Гуїнес, Хагуей-Гранде, Санта-Клара, Санкті-Спіритус, Сьєго-де-Авіла, Камагуей, Лас-Тунас, Ольгін, Баямо, Сан-Луїс, Сантьяго-де-Куба, Гуантанамо

CMNS: Шосе A1 у Вікісховищі

Шосе A1, також відоме як Національне шосе (англ. Autopista Nacional) — частково побудована кубинська автомагістраль, яка з'єднає Гавану з Гуантанамо[1]. Безкоштовна дорога, її загальна протяжність становитиме близько 900 км. Разом з автострадою A4, що сполучає Гавану з Пінар-дель-Ріо, вона класифікується як частина всього маршруту «Національного шосе» Autopista Nacional, що охоплює весь острів, як Центральне шосе.

Історія[ред. | ред. код]

Автомагістраль, з'єднана з A4 через Гаванську кільцеву дорогу (A2), була відкрита в 1979 році від Гавани до Санта-Клари. Додаткові ділянки (2 у східному регіоні) були відкриті протягом 1980-х років, але подальша робота була перервана в 1990 році через економічну кризу «Особливого періоду» (ісп. Período especial).

Маршрут[ред. | ред. код]

A1 в Сантьяго-де-Куба

A1, найдовша автомагістраль на острові, є подвійною проїзною дорогою з 6 смугами (8 від Гавани до Сан-Хосе-де-лас-Лахас), і має кілька перехресть із сільськими дорогами. Діючі ділянки:[2][1] Гавана — Санта-Клара — Санкті-Спірітус — Тагуаско (354 км, основна ділянка), Пальма-Соріано — Сантьяго-де-Куба (53 км) і Ла Майя — Гуантанамо (41 км, розділяючи центральне шосе на 9 км).

Від виїзду «Санта-Клара — Манікарагуа» до Тагуаско A1 обслуговує з однією проїжджою частиною, а від Тагуаско до Хатібоніко вона ще будується. Інші ділянки, що будуються, як у провінції Сантьяго-де-Куба, це ділянка від Контрамаестре до Пальма-Соріано та ділянка від Ла-Майя до ділянки Пальма-Сантьяго, що завершується будівництвом майбутньої розв'язки. Інші ділянки, що мають проходити через провінції Сьєго-де-Авіла, Камагуей, Лас-Тунас, Ольгін і Гранма, заплановані.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Source: Mapa de Carreteras de Cuba (Road map of Cuba). Ediciones GEO, Havana 2011 — ISBN 959-7049-21-X
  2. Satellite images of Cuba at Google Maps

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Шосе A1 (Куба)