Шпигун, який мене кохав (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шпигун, який мене кохав
The Spy Who Loved Me
Жанр детектив
Режисер Льюїс Гілберт
Продюсер Альберт Брокколі
Сценарист Christopher Woodd і Richard Maibaumd
На основі Джеймс Бонд
У головних
ролях
Роджер Мур
Курд Юргенс Барбара Бах
Оператор Клод Ренуар
Композитор Марвін Гемлішd
Художник Кен Адамd
Кінокомпанія Eon Productionsd
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 125 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
Рік 1977
Кошторис 14 000 000 $
Касові збори 185 400 000 $
IMDb ID 0076752
Попередній Чоловік із золотим пістолетом
Наступний Місячний гонщик
mgm.com/view/Movie/1891/The-Spy-who-loved-Me/
CMNS: Шпигун, який мене кохав у Вікісховищі

«Шпигун, який мене кохав» (англ. The Spy Who Loved Me) — 10-й фільм про англійського суперагента Джеймса Бонда. Екранізація однойменної новели Яна Флемінга.

Сюжет[ред. | ред. код]

У Північному морі безслідно зник радянський атомний підводний човен. Система, за якою був розроблений підводний човен, не дозволяла виявити його нікому, а технології, які знаходились на ньому, потрапивши до чужих рук, могли б призвести до катастрофи. Генерал Гоголь (відділ спецслужби СРСР КДБ) посилає на розслідування свою найкращу людину — агента XXX Анну Амасову. Вона повинна викупити (або викрасти) в іноземного магната в Єгипті креслення системи відстеження секретних підводних човнів. Виявляється, що у агента англійської розвідки МІ-6 Джеймса Бонда таке ж завдання. Проте магната вбиває невідомий і забирає креслення. Агенти женуться за незнайомцем, наздоганяють його в стародавньому єгипетському місті і забирають схеми. Незнайомцем виявляється «Щелепи» — громило величезного зросту зі сталевими зубами, якими він легко може перекусити металевого ланцюга. Згодом виявляється, що МІ-6 і КДБ об'єдналися для спільної операції з метою розкриття терористів, які викрали підводного човна і, можливо, для запобігання світовій катастрофі. Агентам Анні Амасовій і Джеймсові Бонду доведеться працювати разом. Вони з'ясовують, що на чолі злочинної змови стоїть Карл Стромберґ — мільйонер, що живе у величезному комплексі, розташованому посеред океану, наполовину під водою. Стромберґ виношує зловісні плани — він має намір використати атомну зброю, щоб знищити всі великі міста світу і створити, за його словами, «новий, кращий світ» — підводний. Справа ускладнюється тим, що Бонд під час операції в Альпах раніше вбив коханця Анни — агента КДБ. Амасова хоче помститися, але врешті-решт закохується в Бонда. Агенти разом з іншими членами екіпажу вирушають на англійському підводному човні знищити термінал, але їх захоплюють люди Стромберґа за допомогою гігантського танкера, яким вони захопили й перший підводний човен. Тепер у Стромберґа є два атомні підводні човни і можливість завдати двох перших ядерних ударів по Нью-Йорку і Москві. У розпорядженні Джеймса Бонда — всього кілька хвилин, щоб звільнитися з полону і запобігти катастрофі. Він це успішно робить, запускаючи ядерні ракети з обох підводних човнів (один проти одного), вбиває Стромберґа і рятується разом із Анною.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Агент Амасова згадує, що Бонд був одружений, але його дружину було вбито. Це події з фільму «На секретній службі Її Величності» (1969 р.).

Посилання[ред. | ред. код]