Юрген Барч

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юрген Барч
Народився 6 листопада 1946(1946-11-06)
Ессен, Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина
Помер 28 квітня 1976(1976-04-28) (29 років)
Ліппштадт, Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина
вбивство через необережність
Громадянство Німеччина
Ім'я при народженні Карл Гайнц-Задроцінскі
Прізвисько "Маніяк із Бункера"
Покарання довічне ув'язнення, яке замінили на 10 років позбавлення волі
Матір Анна Задроцінскі
Кількість вбивств 4
Спосіб вбивств Удар ножем
Зброя Кухонний ніж, тесак
Мотив сексуальний

Юрген Барч (нім. Jürgen Bartsch (справжнє ім'я Карл-Гайнц Задроцінскі (нім. Karl-Heinz Sadrozinski 6 листопада 1946, Ессен28 квітня 1976, Ліппштадт) — німецький серійний убивця.

Біографія[ред. | ред. код]

Карл Гайнц Задроцінскі був позашлюбним сином Анни Задроцінскі, яка померла від туберкульозу незабаром після пологів. Перші місяці свого життя хлопчик провів в одній із клінік міста Ессен. На 11-му місяці його взяли на виховання у бездітну сім'ю Гертруди та Герхарда Барч з міста Фельберт. Подружжя змінило ім'я дитини на Юргена Барча.

Мачуха юнака, яка страждала на обсесивно-компульсивний розлад, надавала надмірну увагу чистоті; вона не дозволяла йому бруднити себе чи одяг та грати з іншими дітьми. З такими установами Юрген прожив аж до повноліття й навіть у віці 19 років мачуха мила його у ванній.

Перше вбивство Барч скоїв, коли був підлітком. Він був злочинцем, схильним до садизму й педофілії. Всіх жертв убивця заманював у військовий бункер, де і здійснював над ними розправу: спочатку ґвалтував, а згодом розчленовував. Останній, п'ятій жертві, вдалося втекти.

У 1966 році Барча заарештували, і він зізнався у скоєних злочинах. Наприкінці 1967 року йому дали довічне ув'язнення, проте в 1971 році після апеляції за рішенням іншого суду термін був скорочений до 10 років. Барча помістили в психіатричну клініку в Ліппштадті. Тут у 1974 році він одружився з Гізеллю Дейке — медсестрою з Ганновера.

Доки Барч лікувався, його не покидали фантазії садистської спрямованості. Аби уникнути довічного ув'язнення в психіатричній клініці, Барч погодився на хімічну кастрацію. Операцію провели в Ейкельборнському госпіталі, проте в процесі йому помилково ввели десятикратну дозу фторотана, що спричинило смерть.

У 2002 році на екрани Німеччини вийшов фільм про долю Юргена Барча режисера Кая С. Піка «Все життя в коротких штанцях. Справа Юргена Барча».

Жертви[ред. | ред. код]

  • 1962 — Клаус Юнг, 8 років (Барчу на час убивства було 14 років).
  • Рудольф Фукс, 13 років.
  • Ульріх Кальвайс, 12 років.
  • Травень 1966 — Манфред Грасман, 11 років.
  • Червень 1966 — Петер Фреєзе, 11 років (єдина жертва, яка вижила).

Посилання[ред. | ред. код]