Ютта Кунц

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ютта Кунц
Народиласялипень 1955 (68 років)
Гіссен, Гессен, ФРН
Місце проживанняОльденбург
Країна Німеччина
Діяльністьфізик
Alma materГіссенський університет
ГалузьКТП і ЗТВ
ЗакладУніверситет ім. Карла фон Осецького

Ютта Кунц (народилася 6 липня 1955) — німецька фізикиня, спеціалістка з квантової теорії поля та загальної теорії відносності. Її дослідження зосереджені на гравітації і включають моделі гравітації, чорні діри, кротовини, солітони, нейтронні зорі, бозонні зорі, бозонні оболонки, чорні кільця та чорні брани.

Біографія

[ред. | ред. код]

Кунц здобула ступінь магістра з фізики в Гіссенському університеті в Німеччині (1978). Вона навчалась в аспірантурі з фізики в Університеті Вашингтону в Сіетлі, США, і здобула ступінь доктора філософії з найвищою відзнакою (summa cum laude) в 1982 році. Потім вона працювала постдоком в Лос-Аламоській національній лабораторії в США (1982—1984), і асистенткою в Гіссенському університеті (1984—1987). У 1987—1989 вона була стипендіаткою DFG в Nikhef[en], Амстердам, Нідерланди.

1989 року Кунц зробила габілітацію в Ольденбурзькому університеті ім. Карла фон Осецького в Німеччині. У 1989—1990 роках вона обіймала посаду наукового співробітника в Nikhef в Амстердамі, а в 1990—1992 роках — наукового співробітника в RU Utrecht, теж у Нідерландах. З 1993 року вона працює професором в Ольденбурзькому університеті ім. Карла фон Осецького[1][2].

Дослідження

[ред. | ред. код]

Дослідження Кунц зосереджені на формальних аспектах квантової теорії поля та загальної теорії відносності. Зокрема, вона відома своїми дослідженнями гравітації в чотирьох і більшій кількості вимірів (моделі гравітації): чорні діри, червоточини, солітони, нейтронні зорі, бозонні зорі та бозонні оболонки, чорні кільця, чорні брани в загальній теорії відносності, електрослабкі взаємодії та ефективні хіральні моделі квантової хромодинаміки.

Вона є членкинею та однією зі співголів дослідницької навчальної групи з моделей гравітації. Деякі з її робіт були представлені на сайті «PhysicsCentral» Американського фізичного товариства[3].

Вона написала кілька сотень наукових статей[4][5], які отримали багато тисяч цитувань[4][6].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Namenregister: Prof. Dr. Jutta Kunz-Drolshagen. uni-oldenburg.de. Архів оригіналу за 12 вересня 2017. Процитовано 13 грудня 2017.
  2. Prof. Dr. Jutta Kunz-Drolshagen — University of Oldenburg.
  3. Research Revisited: Knotted Hearts, Boson Stars, and Magnetic Particles.
  4. а б Kunz, Jutta – Profile – INSPIRE-HEP. inspirehep.net. Процитовано 13 грудня 2017.
  5. Research Gate Profile
  6. Google Scholar Profile

Посилання

[ред. | ред. код]