Яблучне пюре

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Яблучне пюре

Яблучне пюре — пюре з яблук, використовується як напівфабрикат для кондитерської промисловості, зокрема при виробництві зефіру і пастили, також його використовують як десерт або додають до таких страв, як деруни або навіть до м'яса.

Приготування[ред. | ред. код]

Для приготування пюре яблука спочатку чистять від серцевини і розрізають на шматки, потім варять з додаванням цукру та кориці. В залежності від сорту яблук пюре виходить різної консистенції і кольору, від жовтого до рожевого. Значний вплив на колір пюре чинить використання шкірки яблук.

Поживність[ред. | ред. код]

За даними Міністерства сільського господарства США, орієнтовно непідсолоджене яблучне пюре містить 82 % води, 18 % вуглеводів і незначну кількість жиру та білків. 100 г яблучного пюре забезпечують 68 ккал харчової енергії.[1] Воно має кислий pH між 3,3 і 3,6.[2]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1102645/nutrients Regular applesauce. FoodData Central, Міністерство сільського господарства США. 30 жовтня 2020. Процитовано 6 квітня 2021.
  2. William McGlynn (1994). Важливість pH харчових продуктів у комерційних операціях консервування (яблучне пюре в таблиці 2) (PDF). Університет штату Оклахома - дані від FDA, 1992. Архів оригіналу за 23 грудня 2018. Процитовано 6 квітня 2021.