6teen

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
6teen
6teen
Тип анімаційний телесеріал[d]
Телеканал(и) Канада Teletoon
Україна UA:Перший
Україна Кіноточка
Жанр анімаційна комедія ситуаційd
Тривалість серії 22 хв.
Компанія Nelvanad
Ідея Дженніфер Пертш і Томом Мак Гілліс
Країна-виробник Канада Канада
Мова оригіналу англійська
Перший показ 2004 — 2010
Кількість сезонів 4
Кількість серій 93
Посилання

6teen — канадський мультсеріал в жанрі комедії положень. Мультфільм створений Дженніфер Пертш (Jennifer Pertsch) і Томом Мак Гілліс (Tom McGillis) для каналу Teletoon. Він розповідає про шість шістнадцятирічних підлітків і їх життя. У США був показаний телеканалами Nickelodeon і, пізніше, Cartoon Network. Дебютував 7 листопада 2004 в Канаді. З початку показу мультсеріал налічує 91 епізод (4 сезони) і два годинні спецвипуски. Цікаво, що назва можна читати і як sixteen - шістнадцять, і як два окремих слова: six - шість, teen - підліток. В Україні транслювався телеканалами «UA: Перший» і «Кіноточка».

Сюжет[ред. | ред. код]

Серіал розповідає про життя шести 16-річних підлітків - Джонсі Гарсіа, Ніккі Вонг, Джуді Лізовскі, Джен Мастерсон, Вайетта Вільямса і Кейтлін Кук. Всі вони друзі і під час канікул вирішили почати працювати. Історія 6teen відбувається, в більшості серій, у великому гіпермаркеті «Галерея» (Galleria Mall).

Головні герої[ред. | ред. код]

Ніккі Вонг (фр. Nikki Wong)
Ніккі може бути грубої, цинічної і саркастичною, в той же час її можна назвати самої раціональної із усіх друзів. У неї пірсинг в 10 місцях на обличчі (4 в лівому вусі, 4 в правому вусі, 1 в носі, 1 в брови). Вона працює в магазині одягу «Покоління Хакі» ( «Khaki Barn»). Ніккі ненавидить шоколад. Любить музеї та виставки. Також їй подобається рок-музика, і дратує поп-культура. Її улюблена група «The Mighty Weasels», але потай вона слухає поп - бой-бенд «Dawg Toy». Її відносини з Джонсі є однією з основних тем серіалу. Джонсі і Ніккі часто відновлюють і розривають свої відносини. Слабкістю Ніккі є її батьки, яких вона соромиться через химерного зовнішнього вигляду. За походженням китаянка. Роль озвучила Стейсі ДеПасс.
Кейтлін Кук (фр. Caitlin Cooke)
Завжди викликає прихильність до себе людей, так як дуже добра і усміхнена. Працює в барі-лимоні «Великий Жим» ( «Big Squeeze»), так як зовсім не вважає, що перша робота повинна бути чимось видатним. Кейтлін - шопоголік. Вона завжди в курсі нових тенденцій і любить зустрічатися з привабливими хлопцями. Буває розсіяна, ревнива і егоцентрична. Вона любить друзів, тим не менш, в більшості випадків готова проміняти їх на хорошу розпродаж. Її мобільний рингтон - «Baby One More Time» Брітні Спірс. Як персонаж вона з'являється в першій серії і вступає в компанію п'яти друзів. Завдяки щасливому випадку, Джен в цей момент змінювала роботу. Вона відразу хотіла потрапити в спортивний магазин «Штрафная Лава» ( «Penalty Box»), але через відсутність досвіду її послали працювати в «Великий Жим». Коли ж її прийняли в лаву, вона віддала своє місце в «Лимон» Кейтлін. Власне, Кейтлін до цього була багатою дівчинкою, але після інциденту з кредитною карткою батька, їй довелося підробляти в «Лимон». За походженням англійка. Роль озвучила Брук д'Орсе.
Джен Мастерсон (фр. Jen Masterson)
Спортивна дівчина, захоплюється спортом. Улюблений вид спорту баскетбол. Обожнює цукерки у вигляді шоколадних лиж. Часто говорить швидше, ніж думає. Джен відповідальна, обов'язкова і чарівна. Дуже любить давати поради і вважає себе талановитим організатором, через що над нею часто жартують друзі. У неї алергія на гриби. У 7 класі була закохана в Джонсі і мріяла його поцілувати, а згодом стала його зведеною сестрою. За походженням ірландка. Роль озвучила Миган Фаленбок.
Ваетт Вільямс (фр. Wyatt Williams)
Юнак-афроамериканець. Співає, грає на гітарі і володіє чудовим почуттям гумору. Крім того, самий інтелігентний і м'який зі своїх друзів. Він типовий «хороший хлопець». У нього проблеми при розмовах з дівчатами, йому необхідна підтримка друзів, він вірить в удачу. Залежить від кави, швидко втрачає самовладання без кофеїну. Він акрофоб. По ходу серіалу часто піддається звинуваченням друзів в своїй слабохарактерності. Зустрічався з Сереною. Довго не міг пережити розставання з нею. Далі граючи в групі зустрів бас- гітаристку Марлоу, закохався і запропонував зустрічатися. Незважаючи на всі його промахи Марлоу досить довго залишається з Ваеттом. Але пізніше вони втомлюються один від одного і розлучаються. Роль озвучив Джессі Гіббонс.
Джонсі Гарсія (фр. Jonesy Garcia)
З ним пов'язана одна з постійних сюжетних ліній серіалу. Він цікавиться двома речами - хокеєм і дівчатками, увагою яких він не обділений. Джонсі ледачий, самовдоволений і наполегливий. Страждає від клаустрофобії і гемофобії. Єдина людина, яка може його заспокоїти - це Ніккі. Зведена сестра - Джен. Джонсі - єдиний з шістки, хто не має постійного місця роботи. На початку кожної серії він знаходить собі нову посаду, про яку говорить, що «це найкраща робота у світі», а в кінці обов'язково втрачає її через якогось безглуздого випадку або зухвалого вчинку. За знаком Зодіаку Джонсі Телець. За походженням іспанець. Роль озвучив Террі Макгуррін.
Джуді Лісовські (фр. Jude Lizowski)
Захоплюється екстримом. Дуже серйозно ставиться до дружби. І практично ніколи не знімає свою шапочку, крім 11 серії 1 сезону, щоб піти на підставну побачення з Джен і в 13 серії 2 сезону, щоб не припиняти відносин. Чи не розлучається зі своїм ськейтом. Він непередбачуваний. Здається, що він нічого не сприймає серйозно, але якщо є якась проблема, то він запропонує найкраще її рішення. Його IQ 175. Звертається до друзів «чувак» (dude), «братан» (bro), до подруг «чувіха і сестричка» (dudette & bra). Зустрічався зі Стар, але коли вона стала готесса і назвала себе небуло, вони розлучилися за обопільною згодою. За походженням єврей. Роль озвучив Крістіан Потенза.

Другорядні герої[ред. | ред. код]

Старр (Starr)
Колишня дівчина Джуда, що працює в «вегетаріанський острові» («Vegan Island»). Зустрічалася з Джудом, тому що збігалися їх особистісні якості. Пізніше вона поміняла ім'я і стиль життя і стала готесса по імені Небула. Але врешті-решт вона сподівається знову повернутися до Джуду.
Клони (The Clones)
Кріссі, Крістен і Кірстен (більш відомі як Клони) працюють разом з Ніккі в магазині одягу «Покоління Хакі» («Khaki Barn») і постійно докучають їй. Кріссі - асистент менеджера магазина і, в якійсь мірі, лідер двох інших клонів. Незважаючи на те що вони виглядають приблизно однаково, у них є відмінності. Кріссі має коротке світле волосся, тоді як у Крістен волосся довге і світлі, і вона носить обруч синього кольору, а у Кірстен світле волосся забрані наверх і зібрані в хвіст із зеленою гумкою для волосся. Кріссі на два роки старший Крістен і Кірстен, а також вона є членом поетичного товариства «Еспрессо». Деякий час Кріссі була членом Лицарського Джедай-клубу.
Тренер Халдер (Coach Halder)
Тренер Халдер (або просто «Тренер» для Джен і інших працівників магазину) - менеджер і власник магазину спортивних товарів «Штрафная лава» («Penalty Box»), який видає «штрафи» за найменші провини. Волає «Мастерсон!» Всякий раз, коли Джен осягає будь-яка невдача. Не любить видавати штрафи самому собі. Його єдина слабкість - боязнь мишей і павуків. У нього поганий зір, але коли він носить окуляри, воно стає гострим як у орла. Його улюблене свято в році - Хеллоуїн.
Дарт (Darth Mall)
Типовий архетип - «ботанік». Негарний, фізично слабкий, носить брекети і окуляри, страждає від вугрової висипки. Схиблений на Зоряних війнах, відсиланням до яких є його ім'я. Добре розбирається в техніці. Відчуває проблеми в спілкуванні з дівчатами, хоча і зустрічається з Джулі. Відчуває глибоку симпатію до Ніккі.
Рон (Ron)
Рон старий ветеран запасу з постійною гримасою злоби на обличчі, що працює начальником охорони молла «Галерея» («Galleria Mall»). Є одним з головних антагоністів серіалу. З недовірою ставиться до хлопців і часто карає їх за порушення порядку або псування майна.
Уейн (Wayne)
Уейн - менеджер, а пізніше власник «Підпільного Відео», магазину з продажу в оренду фільмів, що спеціалізується на незалежному кіно. У нього неголена щетина, не знімаються їм навушники, і кудлата голова. Він - саркастичний, цинічний, сардонічний, песиміст-всезнайка, який дружить тільки з тими, чиї кінематографічні знання близькі або дорівнюють його власним знанням. Уейн ненавидить Джонсі, і все, що Джонсі вважає крутим, особливо фільм «  Top M16 » (алегорія фільму «Топ Ган» («Top Gun»)). Джуд і Ваетт приходять працювати до Уену в «Підпільне Відео» після того, як Ваетт звільнився, а шашлична Джуда закрив санітарний інспектор. Уейн постійно слухає групу «The Clash».
Тріша Холмс
Колишня подруга Кейтлін. Шкідлива і заздрісна. Готова на будь-які капості, якщо з Кейтлін у неї розгорається конфлікт інтересів (наприклад, якщо їм сподобався один хлопець).
Джулі
Джулі - працівник «Дивовижне Тако» («Wonder Taco») і дівчина Дарта. Також вона є членом Лицарського Джедай-клубу. Незважаючи на недоліки зовнішності, відрізняється скромністю, добротою і чуйністю.
Стюарт Голдстайн
Фармацевт, який регулярно купує різні товари в магазинах «Покоління Хакі» і «Штрафна лава». І також регулярно він потрапляє в кумедні ситуації. В одному з епізодів Джонсі стає його помічником, але незабаром Голдстайн звільняє його.
Цілуча парочка
З'являється майже в кожній серії і дуже часто не вчасно, наприклад, коли Кейтлін щойно кинули.

Посилання[ред. | ред. код]