ATI Avivo

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ATI Avivo
Тип програмне забезпечення
Розробник ATI Technologies
Операційна система Microsoft Windows
Linux
Вебсайт ATI Avivo HD website at www.amd.com

ATI Avivo – технологія компанії ATI, що використовується у відеокартах Radeon, починаючи з покоління Radeon X1000 та новіших. Дозволяє збільшити швидкість операцій обробки відеофайлів, включаючи декодування, перекодування, захоплення та виведення відеоматеріалу. Сумісні з Avivo графічні процесори менше навантажують ЦП, якщо використовується програмне забезпечення програвача та декодера, що підтримує технологію. ATI Avivo вже давно замінений Unified Video Decoder (UVD) і Video Coding Engine (VCE).

Передмова[ред. | ред. код]

Війна на ринку відеокарт між ATI і NVIDIA призвела до створення графічних процесорів із постійно зростаючою потужністю обробки з початку 2000-х років. Паралельно з цим збільшенням швидкості та потужності обидва виробники графічних процесорів також повинні були підвищити якість відео. У додатках 3D-графіки акцент на підвищенні якості в основному припадає на згладжування та анізотропну фільтрацію. Однак обидві компанії зрозуміли, що якість відео на ПК також потребує покращення, а поточні API, надані обома компаніями, не бачили багато покращень за кілька поколінь графічних процесорів. Тому ATI вирішила оновити можливості обробки відео GPU за допомогою ATI Avivo, щоб конкурувати з API NVIDIA PureVideo.

Під час випуску серії Radeon HD було анонсовано наступника, ATI Avivo HD, який був представлений на всіх відеокартах Radeon HD 2600 і 2400, які мали бути доступні в липні 2007 року після того, як NVIDIA анонсувала аналогічне рішення для апаратного прискорення PureVideo HD.

У 2011 році Avivo було перейменовано в AMD Media Codec Package[1], додатковий компонент програмного забезпечення AMD Catalyst. Остання версія випущена в серпні 2012 року.[2] З 2013 року AMD більше не пропонує пакет.

Програмна підтримка[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. AMD Technology Glossary. AMD. Архів оригіналу за 3 січня 2018. Процитовано 1 листопада 2013.
  2. Previous AMD Display Drivers. AMD. Архів оригіналу за 5 вересня 2017. Процитовано 1 листопада 2013.

Посилання[ред. | ред. код]