Albertavenator curriei

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Albertavenator)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Albertavenator curriei
Час існування: пізня крейда
71.5-71 млн років тому

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Завропсиди (Sauropsida)
Надряд: Динозаври (Dinosauria)
Ряд: Ящеротазові (Saurischia)
Родина: Троодонтиди (Troodontidae)
Рід: Albertavenator
Evans et al., 2017
Вид: Albertavenator curriei
Evans et al., 2017

Albertavenator curriei — вид ящеротазових динозаврів родини Троодонтиди (Troodontidae), який існував у кінці крейдового періоду у Північній Америці. Викопні рештки виду дослідники виявили у відкладеннях формації Каньйон Підкови у провінції Альберта, Канада. Вид назвали на честь канадського палеонтолога Філіпа Каррі.[1]

Палеонтологи провели аналіз решток і з'ясували, що динозавр був покритий пір'ям, ходив на двох ногах, важив приблизно 60 кг, а у висоту досягав двох метрів. Також палеонтологи припускають, що у динозавра було змішане харчування; раціон складався з м'яса і рослин[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Evans, D.C.; Cullen, T.M.; Larson, D.W.; Rego, A. (2017). A new species of troodontid theropod (Dinosauria: Maniraptora) from the Horseshoe Canyon Formation (Maastrichtian) of Alberta, Canada. Canadian Journal of Earth Sciences. doi:10.1139/cjes-2017-0034.
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 листопада 2020. Процитовано 22 листопада 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)