Alto Trek

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Alto Trek
Розробник Джин Бол, Рік Рашид
Жанр(и) Космічна симуляція, стратегія реального часу, бойовик
Платформа Xerox Alto
Дата випуску 1978
Режим гри багатокористувацька гра

Alto Trek — це комп'ютерна гра, розроблена Джином Боллом[1] і Ріком Рашидом для Xerox Alto, коли вони були аспірантами Рочестерського університету наприкінці 1970-х років. Це одна з перших мережевих ігор для кількох гравців[2].

Alto Trek (на екрані Alto 606 × 808 у вертикальній орієнтації)

Alto Trek — це багатокористувацька гра, де кожен гравець використовує власну робочу станцію Alto для керування кораблем. Мета гри — знищити ворога, не бувши знищеним. Гравець може вибрати між клінгоном, ромуланцем або землянином. У гру може грати один гравець, але тоді не буде ворога, якого потрібно знищити.

Немає центрального сервера, який підтримує стан гри. Кожен Alto «мультикастує» свою ігрову інформацію через спільний Ethernet, у якому мають бути всі гравці. «Мультикастова» адреса для з'єднання є функцією від кількості зоряних систем в ігровій партії.

Розробка[ред. | ред. код]

Посібник для версії 2.1 датований серпнем 1979 року, його авторами є Аллен Веллс, Боб Болдуїн і Стів Квотерман. Це підтверджує, що автором гри був переважно Болл.

Приблизно в 1997 році, бувши віцепрезидентом Microsoft, Рашид почав переписувати гру, щоб навчитися використовувати API програмування DirectX. Це призвело до розробки Microsoft Allegiance[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Denber, Michel (February 1982). Altos Gamesmen. BYTE. с. 28. Процитовано 19 жовтня 2013.
  2. Markoff, John (28 лютого 2000). Serious About Research, Microsoft Makes Time for a Game. The New York Times. Процитовано 4 березня 2008.
  3. Developer Journal: Allegiance, Chapter 1. IGN. 16 лютого 2000. Процитовано 4 березня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]