Bunobrontops savagei

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Bunobrontops)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Bunobotrops savagei
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Підтип: Хребетні
Клас: Ссавці (Mammalia)
Інфраклас: Плацентарні (Eutheria)
Ряд: Непарнокопитні (Equiformes)
Родина: Бронтотерієві (Brontotheriidae)
Рід: Bunobrontops
Вид: B. savagei
Bunobrontops savagei
Holroyd and Ciochon 2000

Bunobotrops savagei — вимерлий вид непарнокопитних ссавців родини Бронтотерієві (Brontotheriidae). Вид описаний по ізольованих верхньому і нижньому молярах з формації Пондаунг, біля села Бахін (Пале, М'янма). Залишки датуються середнім еоценом (шарамуруній, 40,4-37,2 млн років тому).

Опис[ред. | ред. код]

Bunobrontops являв собою середнього розміру бронтотерія. Незважаючи на фрагментарність знахідок Bunobrontops, його зуби чітко відрізняються від зубів інших відомих бронтотеріїд. На них зберігається ряд плезіоморфних рис: брахідонтний ектолоф, сильно виражені ребра верхніх і нижніх молярів, паракон і метакон округлі з язикового боку, зберігається малий параконуль і металофовідний хребет гіпокона на М2, короткий і широкий m3. На молярах відсутня центральна ямка і переднеязичний поясний горбок. До апоморфних ознак належать поясний виступ на парастилі і ектолоф, спрямований в язикову сторону. Емаль із зубного боку ектолофа верхніх молярів має таку ж товщину, як і з губної сторони.

Еволюційні зв'язки[ред. | ред. код]

Особливості будови зубів вказують на проміжне положення роду між Palaeosyops і більш прогесивними представниками родини бронтотерієвих.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Holroyd, P.A.; Ciochon, R.L. 2000: Bunobrontops savagei: a new genus and species of brontotheriid perissodactyl from the Eocene Pondaung fauna of Myanmar. Journal of vertebrate paleontology, 20(2): 408–410. [1] [Архівовано 10 червня 2007 у Wayback Machine.]