Calico M960

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Calico M960
Calico M960
Calico M960
Тип пістолет-кулемет
Походження США США
Історія виробництва
Розроблено 1990
Виробник Calico Light Weapons Systems
Виготовлення 1990 — т. ч.
Виготовлена
кількість
виробляється
Варіанти M960A (складний приклад)
M960AS (постійний приклад)
Характеристики
Вага 2,17 (без набоїв)
Довжина 835/647 з розкладеним/складеним прикладом
Довжина ствола 330

Набій 9×19 мм Парабеллум
Калібр 9
Дія напіввільний затвор
Темп вогню 750
Система живлення шнековий магазин на 50/100 набоїв
Приціл відкритий

Calico M960 у Вікісховищі

M960 — пістолет-кулемет американської фірми Calico Light Weapon Systems, представлений у 1990 році[1].

Історія[ред. | ред. код]

В 1990 пістолети-кулемети фірми Calico Light Weapon Systems з'явилися на ринку. Основною рисою зброї компанії Calico стали циліндричні магазини високої ємності — 50 або 100 патронів, створені до 1985 конструкторами — Майклом Міллером і Уорреном Стоктоном. Пістолети-кулемети системи Calico мали магазини, що знаходилися над зброєю, у її задній частині. Незабаром вони вже експортувалися до Південної Америки, Європи та Близького Сходу. Пістолети-кулемети Calico закуповувалися правоохоронними відомствами США у невеликих обсягах. Крім того, ця зброя постачалася на експорт. У планах компанії-виробника була також реалізація цих пістолетів-кулеметів на цивільному ринку зброї в США, але їм не судилося здійснитися через ухвалений у 1994 році в США закон, який обмежував місткість магазинів цивільної зброї 10 набоями. У результаті до 2000 року компанія Calico пішла зі збройового ринку.

Конструкція[ред. | ред. код]

Пістолети-кулемети компанії Calico використовують автоматику з напіввільним затвором. Шнекові магазини оснащені спіральними напрямними, і подавачем, що обертається під дією спіральної пружини. При обертанні подавача патрони рухаються спіральними напрямними. Запобіжник знаходиться у передній частині спускової скоби і має вигляд поворотного важеля. Корпус пістолета виготовлений із пластику. Центр мас розташований над рукояткою, що полегшує контроль спрямування ствола зброї. Поблизу центру мас розташований магазин.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. How the Calico Liberty III Pistol was started and why it was created. Cedar Mill Fine Firearms (англ.). Процитовано 18 січня 2024.