Disney Junior

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Disney Junior
Країна США США
Зона мовлення Світ
Мова мовлення англійська
Центр керування Бербанк
Дата початку
мовлення
14 лютого 2011 і 23 березня 2012
Замінив Playhouse Disney
Аудиторія від 2 до 7
Власник(и) The Walt Disney Company — 100 %
Споріднені канали Disney Channel
Disney XD
Сайт disney.com/disneyjunior/

«Disney Junior» — блок програм для дошкільнят на Disney Channel. Цільова аудиторія — діти віком від 2 до 7 років. Є торговою маркою програм дошкільної освіти Disney Channel. Також в Україні блок «Disney Junior» транслюється вранці на каналі ПлюсПлюс.

Історія «Disney Junior»[ред. | ред. код]

У США блок «Playhouse Disney» завершив своє мовлення і, починаючи з 14 лютого 2011 року, був замінений блоком «Disney Junior». У перспективі, перехід програм «Playhouse Disney» під марку «Disney Junior» буде здійснено у всьому світі.

Самостійний канал[ред. | ред. код]

Нині, у більшості країн світу «Disney Junior» є блоком програм для дошкільнят на місцевій версії каналу «Disney Channel». Однак, останнім часом видно тенденцію виділення «Disney Junior», як самостійного каналу. Цікаво, що в США, на батьківщині Disney, самостійний канал (уже під назвою «Disney Junior») вперше з'явиться тільки 23 січня 2012 року. Водночас у деяких інших країнах світу, самостійні канали «Playhouse Disney» вже працюють досить давно. В Канаді працюють два однойменних цілодобових канали з різним програмуванням — один англійською, інший французькою мовою.[1] 

Програми власного виробництва[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Playhouse Disney Canada. Архів оригіналу за 14 березень 2011. Процитовано 30 липень 2016.