Estatic Fear

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Estatic Fear
логотип
Основна інформація
Жанр готік-метал, симфо-метал, дум-метал, блек-метал, фолк-метал.
Роки 19941999 (?)
Країна Австрія Австрія
Лейбл CCP Records

Estatic Fear — австрійський рок-гурт. Назву можна приблизно перекласти як «естетично-екстатичний жах». Основна діяльність гурту припала на 19941999 роки. Стиль музики гурту — від дум-металу та готік-металу з типовими вокальними діалогами «красуня та чудовисько», і до фолк- та симфо-металу. Гурт записав лише два альбоми, при чому другий був практично сольним проектом лідера гурту Маттіаса Коґлера.

Історія[ред. | ред. код]

Гурт Estatic Fear був створений 1994 року в Австрії. Двоє учасників з першого складу — Beowulf та Stauff — покинули гурт після запису першого альбому, і їх справжні імена невідомі. Два інші учасники — ударник Маркус Пойнтнер і лідер групи Маттіас Коґлер, який взяв собі псевдонім Calix Miseriae.

1995 року гурт взяв участь в годинній компіляції «Exit» спільно з кількома маловідомими австрійськими гуртами. До 1996 року Estatic Fear підписує контракт з лейблом CCP Records, і того ж року на CCP виходить диск «Somnium Obmutum», що являє собою суміш дум-металу та класичної музики. На диску було чотири треки, два з яких були тривалістю 18 та 32 хвилини. У числі інструментів були використані лютня, флейта, фортепіано та віолончель.

Після трирічної перерви у 1999 році на CCP вийшов другий альбом Estatic Fear — «A Sombre Dance». До того часу через творчі розбіжності покинули гурт усі музиканти, крім Маттіаса Коґлера, який і став одноосібним автором музики і текстів. На «A Sombre Dance» звучання змінилося у бік імітації середньовічної музики, хоча металева складова збереглася. У записі брав участь цілий ряд запрошених музикантів і вокалістів, в тому числі батько Маттіаса — Клаус Коґлер, грав на лютні.

У 2002 назва гурту згадана як учасник альбому австрійського гурту Hrossharsgrani.

У 2008 Коґлер заявив, що має матеріал, принаймні, на два нових альбоми, проти не має часу на запис.

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

  • Somnium Obmutum (1996)
  • A Sombre Dance (1999)

Інші записи[ред. | ред. код]

  • Exit (1995) — компіляція з іншими гуртами
  • Schattenkrieger (2002) — альбом австрійського гурту Hrossharsgrani, записаний за участю Estatic Fear: композиції (13) Sechster Schattenzyklus, (14) Wenn Winters Sang und Klang Verstummt.

Посилання[ред. | ред. код]