Hypocrisy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hypocrisy
фотографія
Основна інформація
Жанр 1990 — 1994
дез-метал
з 1995
мелодійний дез-метал
Роки 1990 — сьогоднішній день
Країна Швеція
Місто Людвіка, Даларна
Лейбл Nuclear Blast
Склад Петер Тегтгрен
Мікаель Хедлунд
Клас Ідеберг
Рейдар Хоргхаген
Колишні
учасники
Emperor Magus Caligula
Йонас Остерберг
Ларс Соке
Матіас Камійо
Андреас Холма
Інші
проєкти
Pain
Immortal The Abyss
hypocrisy.cc

Hypocrisy у Вікісховищі

Hypocrisy (укр. Лицемір'я) — музичний гурт зі Швеції, що грає в стилі мелодійний дез-метал.

Створений у в 1990 році в Людвіці, Швеція, Петером Тегтгреном. У музичному плані, гурт почав з традиційного дез-метал звучання, в якому були записані їх перші альбоми. Починаючи з 1995 року, Hypocrisy перейшли на мелодійний дез-метал. Ранні пісні, що були записані з першим вокалістом Массі Бробергом мали тематику боротьби — християнства та сатанізму. Однак гурт пізніше вирішив зосередити увагу на ліричній тематиці, паранормальній та позаземній, що змусило Броберга піти з гурту (і увійшов до складу гурту Dark Funeral, як Імператор Калігула Маг). Їх десятий альбом, Virus, містить тексти типовіші для дез-металу — насильство, жахи реальності, божевілля, тортури, війна, наркоманія, і емоційна боротьба.

Історія[ред. | ред. код]

1990—1995[ред. | ред. код]

Hypocrisy сформувались в Людвіці, Швеція гітаристом Петером Тегтгреном в жовтні 1991 року. Крім Hypocrisy, Тегтгрен проявив себе у таких відомих гуртах як Pain, Lockup, The Abyss і Bloodbath. Також варто зазначити що Тегтгрен володіє своєю студією звукозапису Abyss Studios, що має попит з боку таких видатних метал-гуртів як Children of Bodom, Dimmu Borgir, Therion, Celtic Frost, Dark Funeral, Destruction, Immortal тощо. Hypocrisy були спочатку відомі як Seditious. Задовго до цього, Тегтгрен і барабанщик Ларс Секе були членами Conquest, і були учасниками до 1984 року. Hypocrisy створились, коли Тегтгрен повернувся з Північної Америки. Seditious дебютували з демокасетою Rest In Pain у 1991 році. Цю касету світ так і не побачив, оскільки Петер Тагтгрен був незадоволений голосовим виконанням. Проте треки Nightmare і Left To Rot стали першими піснями Hypocrisy. Ряди Hypocrisy поповнились басистом Мікаелем Хедлундом, вокалістом Epitaphvotary Масі Бробергом. Як Hypocrisy, гурт підписав контракт з німецьким лейблом Nuclear Blast, і випустили перший альбом Penetralia у 1992 році. Ранні Hypocrisy грали безкомпромісний Death Metal флоридської школи, що характеризується глибоким гроулінгом, важкими гітарними рифами та безкомпромісними бластбітами. Альбом був записаний на власній студії Тегтгрена. Після випуску альбому з гурту пішов гітарист Йонас Остерберг. Наступним релізом Hypocrisy став EP Pleasure of Molestation, виданий на Relapse Records. У вересні 1993 року виходить вже другий повноцінний альбом Osculum Obscenum на Nuclear Blast Records. Окрім інших пісень на альбом увійшла кавер-версія композиції гурту Venom під назвою Black Metal.

Venom тому, що вони завжди були для нас великим натхненням, а ця річ — напевно їхня найкраща композиція. Зробили ми це для самих себе, адже ми любимо black metal, виросли на Bathory і Slayer. Це вийшло якось натурально.

Після виходу Osculum Obscenum з гурту пішов вокаліст Масі Броберг, а сам гурт відправився в турне по Європі разом з Brutality, водночас випустивши EP Inferior Devoties. Після туру в кінці літа 1994 року був випущений третій повноформатний альбом під назвою The Fourth Dimension. Альбом став повільнішим в порівнянні з попередніми, випробувавши впливи деяких інших стилів і напрямів. Крім того, по словах Тегтгрена, на альбомі вдалося створити атмосферу депресії. За деякими оцінками за три місяці альбом розійшовся у кількості 45000 екземплярів. Напередодні нового альбому в 1995 році лімітованим накладом в 3000 екземплярів виходить EP Maximum Abduction, на який, окрім інших, увійшла кавер-версія композиції Strange Ways гурту Kiss.

1995 — наші дні[ред. | ред. код]

Склад[ред. | ред. код]

Поточний склад[ред. | ред. код]

Петер Тегтгрен — вокал, соло-гітара, клавішні

Микаель Хедлунд — бас

Томас Елофссон — ритм-гітара

Хенрік Аксельссон — барабанщик (в якості сесійного учасника)

Колишні учасники[ред. | ред. код]

Магнус «Массе» Броберг — вокал (1992—1993)

Йонас Йостерберг — гітара (1992)

Андреас Холма — гітара (2004—2006)

Матіас Камійо — гітара (Концертні виступи) (1998)

Клас Ідеберг — гітара (Концертні виступи) (2006)

Алексі Лайхо — гітара (Концертні виступи) (2009)

Ларс Сьоке — барабани (1992—2004)

Рейдар «Хорг» Хоргхаген — барабани (2004—2022)