Mazama nana

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mazama nana

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Підтип: Черепні (Craniata)
Інфратип: Хребетні (Vertebrata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Інфраклас: Плацентарні (Eutheria)
Ряд: Оленеподібні (Artiodactyla)
Родина: Оленеві (Cervidae)
Підродина: Capreolinae
Рід: Mazama
Вид: M. nana
Mazama nana
(Hensel, 1872)
Ареал
Ареал
Посилання
Вікісховище: Mazama nana
Віківиди: Mazama nana
EOL: 129580
ITIS: 625071
МСОП: 29621
NCBI: 397613

Mazama nana (Мазама пігмейська) — вид ссавців з родини Оленеві (Cervidae).

Опис[ред. | ред. код]

Навряд чи перевищує 15 кг і 45 см у висоту.

Забарвлення дуже схожа на Mazama americana але більш однорідне і майже не має частин тіла білуватого кольору, будучи повністю червонувато-коричневою. Ноги пропорційно короткі.

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид зустрічається на південному сході Парагваю, на півночі провінції Місьйонес в Аргентині, а також в бразильських штатах Мінас-Жерайс (крайній південь), Сан-Паулу (крім Серра-ду-Мар), Мату-Гросу-ду-Сул (південь і південний схід), Парана, Санта-Катаріна і Ріо-Гранде-ду-Сул (північ). Проте, цей розподіл не узгоджується з походженням дефіцитного матеріалу в бразильських наукових збірниках, які обмежують його поширення на північний захід від Сан-Паулу (на південь від р. Паранапанема), Парана, Санта-Катаріна і на північ від Ріо-Гранде-ду-Сул. Недавні й історичні дані свідчать про те, що M. nana пов'язаний з вологими лісами араукарії (змішані з Ombrophilous) і його екотонами з сусідніми екорегіонами.

Поведінка[ред. | ред. код]

Немає ніякої конкретної інформації про його оселище, поведінку або харчування, які, ймовірно, аналогічні іншим видам роду Mazama, в тому числі: нічний поодинокий територіальний спосіб життя з малим оселищем.

Відтворення[ред. | ред. код]

Відсутність даних про особливості відтворення Mazama nana підтверджує необхідність поглибленого вивчення виду. Вагітність триває близько семи місяців.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Цей вид використовується локально для харчування. Малі субпопуляції як і раніше зберігаються в лісових залишках серед сільськогосподарських ландшафтів, де вони схильні до зменшення кількості населення. Ізоляція субпопуляцій викликана втратою місця існування в минулому має стати головною загрозою для підтримки інших субпопуляцій в даний час. Роздробленість має тенденцію до збільшення тиску з причин полювання, хижацтва собак, схильність хворобам домашніх видів, а також поступової деградації малих лісових фрагментів. Цитогенетичний аналіз цього виду знайшов широкий внутрішньовидової поліморфізм хромосом, який може вплинути на стійкість репродуктивної ефективності. У Парагваї субпопуляції також знаходяться під загрозою через втрату середовища проживання. Однією з основних проблем збереження є полювання, в основному в провінційних парках і приватних лісах. Крім того, будівництво доріг збільшило кількість дорожніх вбивств, і це може впливати на субпопуляції.

Джерела[ред. | ред. код]