Metal Church

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Metal Church
фотографія
Основна інформація
Жанр треш-метал, павер-метал, хеві-метал
Роки 1980—2009
Країна США США
Місто Сан-Франциско
Склад Kurdt Vanderhoof
Ronny Munroe
Steve Unger
Jeff Plate
Rick Van Zandt
metalchurchmusic.com

Metal Church у Вікісховищі

Metal Church («Церква металу» (англ.)) — рок-гурт з США.

Історія[ред. | ред. код]

Гурт був створений в 1980 році Куртом Вандерхуфом. Назву Metal Church колектив отримав по назві його квартири в Сан-Франциско, в якій він зі своїми друзями поклонявся металу. Курт хотів прийняти в гурт Ларса Ульріха (майбутнього ударника з Metallica), але той виїхав до Лос-Анджелеса. Нічого особливого вони не змогли зробити, і Курт повернувся у своє рідне місто Абердин. Там в 1981 році він створив гурт Shrapnel зі своїми шкільними друзями — Кірком Аррінгтон на барабанах, Майком Мерфі (вокал) і Крейгом Веллсом на гітарі. Довершив формування складу команди друг Кірка басист Дюк Еріксон. Незабаром Майк Мерфі пішов з Shrapnel і замутив свій проєкт Rogues Gallery. Обов'язки вокаліста Крейг поклав на свого друга Девіда Уейна.

Гурт виконував головним чином кавер-версії відомих метал колективів. Хлопці грали в різних барах, на весіллях і … шкільних танцях. 1983 року Shrapnel перейменовується в Metal Church, і з цього моменту починається офіційна історія гурту.

З 1984 року команда починає записувати свій власний матеріал.[1] Перший виступ гурту відбулося 4-го травня в Абердинському D & R Theater, де він «розігрівав» Rogues Gallery і Melvins. В цьому ж році Metal Church випустив однойменний дебютний альбом на незалежному лейблі Ground Zero. Диск добре продавався і гурт під своє крило взяла Elecktra records. Натхненна команда вирушила у своє перше турне.

У 1986 році Metal Church випустив другий альбом The Dark і вирушила на гастролі разом з Metallica.[2]

В 1987 році Курт перестав грати та записуватися з гуртом, однак продовжив писати для нього композиції. На гітарі його замінив Джон Маршалл.

У 1989 році колектив покинув Девід Уейн, що заснував свій сольний проєкт Reverend. Новим вокалістом став Майк Хоу.

У такому складі Metal Church випустив Blessing in Disguise і вирушив у чергове турне.[3]

У 1991 році тривають гастролі колективу, і виходить новий диск The Human Factor.[4] Тим часом Курт і Кірк заснували проєкт Hall Aflame і випустили на IRS Records альбом Guaranteed Forever.

У 1993 році Metal Church випустив черговий диск Hanging in the Balance і вирушив у тур на його підтримку.[5] Однак, музичний клімат в Америці змінився, раптово метал перестав мати попит, і в результаті гурт було розформовано. Кожен із членів команди зайнявся своєю справою.

У 1997 році Курт і Кірк спільними зусиллями будують студію звукозапису The English Channel. Трохи пізніше вони формують гурт Vanderhoof, випускають однойменний диск і вирушають в європейське турне з Savatage.

У 1998 році колишні члени Metal Church зібралися знову для запису Live, на якому були використані недавно знайдені стрічки періоду розквіту гурту в 80-их. В процесі роботи над диском музиканти вирішили записати також новий студійний альбом. Але після перших сесій пішов Крейг Веллс, а в команду повернувся Джон Маршалл.[6]

В 1999 році Metal Church випустив Masterpeace і на пару місяців вирушив в європейське турне. Однак, Дюк і Кірк не змогли поїхати з гуртом, і замість них були взяті барабанщик Vanderhoof Джеф Уейд і басист Брайен Лейк.[7]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. metalupdate.com - Features. www.metalupdate.com. Процитовано 3 вересня 2023.
  2. www.metallipromo.com http://www.metallipromo.com/mchurch.html. Процитовано 3 вересня 2023. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  3. Metal Church - Blessing in Disguise Album Reviews, Songs & More | AllMusic (англ.), процитовано 3 вересня 2023
  4. Metal Church - The Human Factor Album Reviews, Songs & More | AllMusic (англ.), процитовано 3 вересня 2023
  5. Blabbermouth (5 січня 2016). METAL CHURCH To Release 'XI' Album In March. BLABBERMOUTH.NET (англ.). Процитовано 3 вересня 2023.
  6. METALLIAN - Metal Church. metallian.com. Процитовано 3 вересня 2023.
  7. Metal Church - Masterpeace Album Reviews, Songs & More | AllMusic (англ.), процитовано 3 вересня 2023