Microtus umbrosus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Microtus umbrosus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Хом'якові (Cricetidae)
Підродина: Щурові (Arvicolinae)
Рід: Полівка (Microtus)
Підрід: Pitymys
Вид:
M. umbrosus
Біноміальна назва
Microtus umbrosus
Merriam, 1898

Microtus umbrosusвид гризунів родини Cricetidae. Назва umbrosus може походити від латинського umbros, що означає тіньовий. У порівнянні з іншими полівками вона досить велика і має довгий хвіст. Шерсть довга і м'яка. У верхній частині волосся рівномірно темне з коричневими кінчиками, а нижня частина темно-сіра, тонко розмита з рудувато-жовтим кольором. Він зустрічається лише в Мексиці, в напівізольованому гірському масиві на південний схід від річки Кахонес в районі Міксес, штат Оахака[2].

Розповсюдження

[ред. | ред. код]

Microtus umbrosus обмежений напівізольованим гірським масивом на південний схід від річки Кахонес в районі Міксес в Оахаці, Мексика. Вид був зареєстрований на висоті від 1829 метрів у місті Тотонтепек до 2499–3000 метрів на горі Земпоалтепек на південному кінці гірського хребта[2].

Екологія

[ред. | ред. код]

Середовище існування цього виду можна описати як вологу верхню астральну зону, густі дубові ліси, гірські сосново-дубові ліси, вічнозелені хмарні ліси та вічнозелені широколисті тропічні ліси. Про це повідомляється з вологої верхньої тропічної підзони. Він живе в місцях і довгих тунелях у помірно вологому, добре дренованому ґрунті[2].

Морфологічні характеристики

[ред. | ред. код]

Цей вид більший, має значно довший хвіст і великі задні лапи порівняно з іншими мексиканськими полівками. Його хвіст становить приблизно 33% від загальної довжини тіла, довший, ніж у більшості інших видів того ж роду. Лапи великі з п'ятьма підошовними горбками і основним шостим горбком. Наявність двох пар молочних залоз в паховій області і відсутність молочних залоз в області грудей є ключовою ознакою для цього виду[2].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. de Grammont, P.C.; Cuarón, A.D. (2018). Microtus umbrosus. IUCN Red List of Threatened Species. 2018: e.T42635A22346455. doi:10.2305/IUCN.UK.2018-1.RLTS.T42635A22346455.en. Процитовано 12.11.2021.
  2. а б в г Frey, Jennifer and Cervantes, Fernando. 1997. Microbus umbrosus. pp. 1-3 in Mammalian Species No. 555. Joseph F. Merritt, Alicia V. Linzey, Cynthia E. Rebar, Karl F. Koopman, Elaine Anderson, and Barbara Blake eds. American Society of Mammalogists