RHQ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
RHQ
Типсистема централізованого управління
Авторкоманда RHQ
Стабільний випуск4.6 (26 лютого 2013; 11 років тому (2013-02-26))
ПлатформаJVM
Операційна системакрос-платформовий
Мова програмуванняJava
Розмір300МБ (архів .zip)
Українська мовані
ЛіцензіяGPL, деякі частини під подвійною ліцензією GPL/LGPL
Вебсайтrhq-project.org

RHQ (колишній Jorg) — відкрита система централізованого управління, конфігурування, інвентаризації та моніторингу за роботою програмного забезпечення на машинах в мережі підприємства. Код RHQ написаний на мові Java і розповсюджується в рамках ліцензії GPL. Платформа побудована за модульним принципом і дозволяє організувати віддалене конфігурування і керування практично всіма аспектами роботи операційної системи і застосунків користувача.

Наприклад, RHQ дозволяє контролювати роботу різних дистрибутивів Linux і ОС Windows, вебсерверів Apache, контейнерів Apache Tomcat, сервера застосунків JBoss, СУБД MySQL, PostgreSQL та інших популярних відкритих проектів. Служба відправлення повідомлень також базується на плагінах і розширюється в залежності від потреб адміністратора, наприклад, можна організувати запуск довільних скриптів при виникненні подій і створити модуль для інтеграції RHQ з корпоративними системами обробки скарг клієнтів.

До складу також входить набір інструментів для спрощення розгортання програмних пакетів на групі обслуговуваних комп'ютерів.

Управління може здійснюватися як через вебінтерфейс, так і через спеціальний клієнтський застосунок, що працює в режимі командного рядка.

Посилання

[ред. | ред. код]