Sturnira burtonlimi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sturnira burtonlimi
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Підряд: Кажани (Microchiroptera)
Родина: Листконосові (Phyllostomidae)
Рід: Sturnira
Вид: S. burtonlimi
Sturnira burtonlimi
Velazco & Patterson, 2014
Посилання
Віківиди: Sturnira burtonlimi
EOL: 39692138
ITIS: 947339
МСОП: 88152206
NCBI: 1908666

Sturnira burtonlimi — вид родини листконосові (Phyllostomidae), ссавець ряду лиликоподібні (Vespertilioniformes, seu Chiroptera).

Етимологія[ред. | ред. код]

Назва burtonlimi дає почесті нашому другу, доктору Бертону Ліму (англ. Burton K. Lim), який зібрав типовий зразок цього виду і зробив багато інших важливих колекцій по всіх неотропіках і за їх межами. Бертон — невтомний дослідник, чиї дослідження зробили значний внесок у наше розуміння різноманітності, відносин та біогеографії тропічних ссавців.

Морфологія[ред. | ред. код]

Кажан середнього розміру, із загальною довжиною від 70 до 72 мм, довжина передпліччя 44 мм, довжина стопи 14 мм, довжина вух 15 мм і вагою до 19 гр.

Шерсть довга і пухнаста, що складається з чотириколірного волосся зверху і триколірного — знизу. Спинна частина має темно-коричневе забарвлення зі світло-сірою основою волосся, черевна частина така ж як спинна. Морда коротка і широка. Лист носа добре розвинений, ланцетоподібний, з передньої частиною, приєднаною до верхньої губи. Вуха короткі, трикутні, із закругленими кінцями і широко розставлені. Крилові мембрани темно-коричневі. Ноги і ступні густо вкриті короткими волосками. Вид не має хвоста.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид відомий тільки в двох місць Коста-Рики й Панами. Він живе в гірських лісах між 1290 і 1500 метрів над рівнем моря.

Життя[ред. | ред. код]

Харчується фруктами.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Velazco PM & Patterson BD, Two new species of yellow-shouldered bats, genus Sturnira Gray, 1842 (Chiroptera, Phyllostomidae) from Costa Rica, Panama and western Ecuador in Zookeys, vol. 402, 2014, pp. 43-66. [1] [Архівовано 21 квітня 2014 у Wayback Machine.] (англ.)