Tampermonkey

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Tampermonkey
Типсистема керування пакунками
Google Chrome extensiond
розширення для Firefoxd
розширення браузера і userscript managerd
АвториЯн Біньок
РозробникЯн Біньок
Перший випускТравень 2010
Мова програмуванняJavaScript, XUL і каскадні таблиці стилів
ЛіцензіяПропрієтарне[1]
Репозиторійgithub.com/Tampermonkey/tampermonkey
Вебсайтwww.tampermonkey.net

Tampermonkey — це безкоштовний[2] менеджер сценаріїв користувача, який доступний як розширення для браузера. Це програмне забезпечення дозволяє користувачеві додавати та використовувати сценарії користувача, які є програмами JavaScript, які можна використовувати для зміни веб-сторінок.

Історія

[ред. | ред. код]

Tampermonkey вперше створив у травні 2010 року Ян Біньок. Спочатку він з'явився як сценарій користувача Greasemonkey, який був загорнутий для підтримки Google Chrome. Зрештою код було повторно використано та опубліковано як окреме розширення для Chrome, яке мало більше можливостей, ніж підтримка власних сценаріїв Chrome.[2] У 2011 році Tampermonkey було перенесено на Android, дозволяючи користувачам використовувати сценарії користувача у внутрішньому браузері Android.[3] До 2019 року у Tampermonkey було понад 10 мільйонів користувачів.[4] Tampermonkey є одним із 33 розширень у веб-магазині Chrome, які мають щонайменше 10 мільйонів користувачів.[5]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. License. Процитовано 3 серпня 2020.
  2. а б Tampermonkey • Contribute. www.tampermonkey.net. Процитовано 7 листопада 2019.
  3. Linder, Brad (4 червня 2011). TamperMonkey brings GreaseMonkey user scripts to Android. mobiputing. Процитовано 7 листопада 2019.
  4. Lawrence, Abrams (28 січня 2019). TamperMonkey May Be the Next Victim of Google's Chrome Manifest V3 Changes. BleepingComputer (en-us) . Процитовано 8 листопада 2019.
  5. List of Chrome extensions with 10M+ users. chrome-stats.com. Процитовано 28 грудня 2022.