Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з The Daily Stoic)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем
англ. The Daily Stoic
Жанр нон-фікшн
Тема стоїцизм
Автор Раян Голідей
Мова англійська
Опубліковано 18 жовтня 2016
Країна  США
Опубліковано українською 2018
Переклад Антоніна Ящук
Попередній твір Ego Is the Enemyd
Сайт dailystoic.com(англ.)

Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем (англ. The Daily Stoic: 366 Meditations on Wisdom, Perseverance, and the Art of Living) — книга напрямку філософії стоїцизму, написана Райаном Голідеєм у співавторстві з Стівеном Генсільманом. Вперше опублікована 18 жовтня 2016 року. У 2018 році перекладена українською мовою видавництвом «Наш формат» (перекладач — Антоніна Ящук).

Про авторів[ред. | ред. код]

Раян Голідей — письменник, медіа-стратег, автор світових бестселерів «Напролом. Мистецтво перетворювати перешкоди на перемоги» та «Маркетинг майбутнього», а також інших книг на тему маркетингу, культурних особливостей та людських відносин. Креативне агентство Brass Check, засновником якого є Райан, надавало консультаційні послуги таким всесвітньо відомим корпораціям як Google, Taser, Complex, популярним авторам сучасності — Нілу Штраусу, Тоні Роббінсу та Тіму Феррісу.

Стівен Генсільман більш ніж тридцять років працював у видавництві в якості продавця книг, видавця та літературного агента, закінчив Гарвардську школу богослов'я та факультет філософії Гарвардської школи.

Огляд книги[ред. | ред. код]

Техніки та вправи, зазначені в книзі, відображають погляди мислителів давніх часів: імператора Марка Аврелія, драматурга Сенеки, давньогрецького філософа Епіктета і навіть маловідомих Зенона Елейського, Клеанфа та Гая Музонія Руфа.

Книжка представлена у форматі інструкції, яка містить 12 принципів подолання перешкод та досягнення більшого задоволення своїм життям, і призначена для читання по одній сторінці в день.

Переклад українською[ред. | ред. код]

  • Голідей Райан, Генсільман Стівен. Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем. / пер. Антоніна Ящук. К.: Наш Формат, 2018. — 472 с. — ISBN 978-617-7552-79-5

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]