Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/вересень 2022

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Списки ВЛП Донецької області

Привіт! Потрібна твоя порада. У списку Костянтинівського р-ну я натрапила на таку колізію: є пам'ятка з описом приблизного її розташування (типу X км на схід від Y), але за цим описом місцеположення пам'ятки виходить по мапі на території сусідньої ОТГ. Що робити в такому випадку? Лишати пам'ятку в списку офіційної ОТГ чи переносити до списку фактичної ОТГ? Додавати в обидва списки? Приклади, які наразі знайшла:

  • Білокузьминівська с/р увійшла до Костянтинівської МГ. Смт Райське розташоване у Дружківській МГ. За заявленим у списку розташуванням сім курганів знаходяться на відстані 0,3—2,1 км від Райського, але це територія Дружківської ОТГ, від Райського до кордону з Костянтинівською ОТГ мінімум 8 км
  • Іллічівська (Іллінівська) с/р увійшла до Іллінівської СГ. Олексієво-Дружківка розташована також в Дружківській МГ, від неї до Іллінівської СГ мінімум 3 км, а кургани за даними списків розташовані на відстані макс. 1,6 км від Олексієво-Дружківки

* Катеринівська с/р увійшла до Іллінівської СГ. Щербинівска і шахта «Новодзержинська» розташовані у Торецькій МГ. Кургани за даними списку розташовані на схід від Щербинівки, але Іллінівська СГ знаходиться на захід від цього НП (тут, можливо, помилка в первісних списках). Це тільки колишній Костянтинівський район. Питання прям по Чернишевському: чьто дєлать? Орієнтуватися на опис місцезнаходження чи на сільраду з офіційного списку? Заздалегідь вдячна за допомогу--Xsandriel (обговорення) 16:57, 21 вересня 2022 (UTC)

А межі громад ти де дивишся?--Анатолій (обг.) 17:18, 21 вересня 2022 (UTC)
на Wikimapia. Мапа Держгеокадастру не працює, певно, через воєнний стан. Інші мапи недостатнього масштабу--Xsandriel (обговорення) 17:45, 21 вересня 2022 (UTC)
Знаючи адмінустрій Донецької області, там може бути багато ексклавів (я колись по топокарті рахував для Торецької громади, там чи то 10 чи 11 їх нарахував). Подивись іще на OSM, в мене ще є паперова карта області, але я зараз не вдома, на вихідних подивлюся.--Анатолій (обг.) 17:51, 21 вересня 2022 (UTC)
Я перевірила через мапу у додатку до Розпорядження КМУ від 12 червня 2020 р. № 710-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Донецької області», там кордони ОТГ приблизно (наскільки дозволяє судити масштаб) співпадають з тими, що вказані на Вікімапії. Питання не дуже термінове, я поки далі йду по списку, там роботи ще дофіга і трошки, а проблемні пам'ятки лишаю у списку не розібраних--Xsandriel (обговорення) 17:58, 21 вересня 2022 (UTC)
Я взагалі хотів би ту сторінку до початку конкурсу (1 жовтня) розібрати повністю.--Анатолій (обг.) 18:06, 21 вересня 2022 (UTC)
Я теж хочу і do my best, щоб цього досягти. Перевірила по OSM: випадок № 3 викреслюємо, там реально шмат Іллінівської ОТГ, а не Торецька МГ, а з іншими все ж проблемка. До того ж, ні Wikimapia, ні OSM не є офіційними джерелами, навіть у Держгеокадастрі зазначено, що «шар «Межі територіальних громад» не є офіційними відомостями Державного земельного кадастру та носить суто інформативний характер». Думаю, одним із ймовірних рішень буде лишати ці пам'ятки у відповідних громадах і писати примітку-коментар, що «де-факто пам'ятка розташована на території такої-то ОТГ»--Xsandriel (обговорення) 18:27, 21 вересня 2022 (UTC)
@Xsandriel: Є ось таке дзеркало кадастрової карти. Там не вся функціональність звичайної кадастрової карти, але прианймні кадатсрові квартали і межі ділянок є.--Анатолій (обг.) 17:52, 22 вересня 2022 (UTC)
Дякую, буду розбиратися--Xsandriel (обговорення) 18:05, 22 вересня 2022 (UTC)

І ще одна проблемна:

  • Миколаївська обл.: 48-254-0118 — населеного пункту із назвою Полянка в області не існує, в колишньому Снігурівському р-ні є селище Поляна, але мене збентежило те, що в списку ОДА і для Полянки, і для Поляни вказана пам'ятка «Курган № 2» з однаковим часом, але різним описом місцезнаходження.--Xsandriel (обговорення) 17:23, 27 вересня 2022 (UTC)

Київські вулиця, провулки тощо

Тут за останні дні аноніми внесли купу правок якраз до них змінюючи в статтях назви на перейменовані. Я пройшовся повернув все в зад, бо так розумію що рішення не вступило в дію. Ви як киянин може б взяли це під свій контроль? --Jphwra (обговорення) 17:14, 18 вересня 2022 (UTC)

Так, я стежу і виправляю в міру можливостей.--Анатолій (обг.) 17:26, 18 вересня 2022 (UTC)

Списки ВЛП за новий устроєм

Вибачте, що турбую, але там якась фігня зі списками, місцями (я тільки один поки список перевірила) не підтягнулися фото і посилання на категорію. Наприклад, у списку старого Немирівського району є фото і посилання на категорії у селах Коржівка, Ситківці і Юрківці, в новому списку їх немає (це були фото з ВЛП 2021, додані ботом взимку 2022). І ще, щоб не плутатись у вас під ногами, скажіть, як я можу вам допомогти з новими списками, давайте якось скоординуємо зусилля.--Xsandriel (обговорення) 08:28, 9 вересня 2022 (UTC)

Руками переносити було довго, тому Ілля написав бота і багато пам'яток переніс ботом. Ті, що не перенеслися, мають бути тут. Проте Ілля не запускав бота давно, в старих списках дійсно могли бути зміни, але я не можу його змусити запустити бота, щоб він оновив, тому доводиться працювати з тим, що є. Я хочу до початку конкурсу в жовтні вже мати всі нові списки. Поки перенесу так, а потім подумаємо, що робити зі змінами, які були протягом року. Із того, чим можна допомогти: у цьому списку пам'ятки, які бот не зміг перенести сам (не знайшов такого населеного пункту в новому АТУ, або при омонімії не зміг розрізнити, або була пам'ятка з іншого району). Якщо ти знаєш, в яку нову громаду пам'ятка потрапляє, то можеш їх перенести зі старих списків у нові (можеш взяти області: від Полтавської до Тернопільської і Херсонську, решту я сам опрацюю). Тобто фактично треба прив'язати пам'ятку до існуючого села (якщо села вже нема, прив'язуємо до центру сільради), потім в КАТОТТГ знайти громаду, в яку входить це село і у відповідний список додати.--Анатолій (обг.) 15:53, 9 вересня 2022 (UTC)
От капєц...тільки я з початку року обробила майже 60 списків (до Глухівського району Сумської області), а багато хто також координати вносив, уточнення, фото. Я ж сподівалася, списки перед ВЛП автоматично оновлять, стільки праці коту під хвіст :(. Добре, маємо, те що маємо. Вірні НП писати в колонці candidates чи напряму додавати у відповідні списки пам'яток? Вибач, гальмую іноді, ти ж вище все розписав--Xsandriel (обговорення) 16:29, 9 вересня 2022 (UTC)
Ну за фото якраз менше всього переживати потрібно. ЇХ бот додасть в нові списки. Усе інше я придумаю, як перенести. Власне старі списки ж не вилучаються, вони є, просто перейменовані. Є старі райони, які повністю увійшли до однієї громади (наприклад Лебединський), там можна просто скопіювати весь старий список у новий (єдине що при копіюванні зі старого списку потрібно міняти шаблон WLM-рядок на ВЛП-рядок, бо WLM-рядок не обробляється ботами і не потрапляє у статистику).--Анатолій (обг.) 17:21, 9 вересня 2022 (UTC)

@Xsandriel: Отже, я написав бота, який перенесе інформацію зі старих списків у нові. Але він буде орієнтуватися на наявність пам'ятки в нових списках, тож unknownPlaces все одно треба розібрати. Наразі я Закарпатську область оновив за старими списками, там інформація має бути однакова. Решту областей, які позначені галочка тут оновлю сьогодні завтра. Після цього нові списки стають основними і ми старі перестаємо редагувати (інакше потім буде важно об'єднати інформацію). По решті областей поки можна редагувати старі.--Анатолій (обг.) 13:07, 10 вересня 2022 (UTC)

Дякую за інформацію. Я як раз розбираю unknownPlaces Полтавської області і, щоб «двічі не вставати», корегую відповідні списки за новим АТУ (оформлення, координати, категорії, уточнення і т.п.) методом старого доброго Ctrl-C + Ctrl-V (списки Полтавської області вже були готові на цей момент). Сподіваюся добити сьогодні Полтавщину. До речі, а чого в новому шаблоні не працює параметр тип-нп? Він вже не потрібний?--Xsandriel (обговорення) 13:15, 10 вересня 2022 (UTC)
@Xsandriel: Шаблон WLM-рядок буде замінюватися на ВЛП-рядок. Саме цей шаблон є основним, він індексується ботом Вікісховища, і відповідно в картках пам'яток відображається сторінка, де є шаблон ВЛП-рядок. Саме тому в нових списках ми пишемо WLM-рядок, поки вони не стали основними (бо тоді в картках би відобразилися нові списки, які ще не готові). Сподіваюсь, зрозуміло пояснив. Нові списки можеш не виправляти (окрім додавання відсутніх пам'яток), я все одно їх перетру зі старих.--Анатолій (обг.) 13:31, 10 вересня 2022 (UTC)

@Ahonc: Питання: цим редагуванням — ред. № 33303368 — ти колись додав до комплексу пам'яток параметр «громада = UA53060190000015369». Це код Лохвицької міської громади. Фізично пам'ятка розташована біля села Дрюківщина, що знаходиться на території Сенчанської сільської громади. Куди мені перенести ці пам'ятки — до списку Лохвицької МГ чи Сенчанської СГ?--Xsandriel (обговорення) 14:37, 10 вересня 2022 (UTC)

Я вже не пам'ятаю, як я це вираховував. Там треба дивитися, на території якої сільради вона розташована. Якщо дійсно в Сенчанській, то перенось туди.--Анатолій (обг.) 15:20, 10 вересня 2022 (UTC)
unknownPlaces Полтавської області — YesТак Зроблено. Окрім пам'ятки 53-224-0028, яка є дублікатом пам'ятки 53-102-0006 --Xsandriel (обговорення) 16:08, 10 вересня 2022 (UTC)
Донецьку і Миколаївську теж можеш брати. Там нам достатньо знати сільраду, а в деяких випадках (якщо весь район до однієї громади ввійшов), то і району буде достатньо.--Анатолій (обг.) 19:43, 10 вересня 2022 (UTC)
unknownPlaces Рівненської області — YesТак Зроблено. На твоє питання на своїй СО відповіла--Xsandriel (обговорення) 14:26, 11 вересня 2022 (UTC)
unknownPlaces Сумської області — YesТак Зроблено.--Xsandriel (обговорення) 16:17, 11 вересня 2022 (UTC)
unknownPlaces Тернопільської області — YesТак Зроблено--Xsandriel (обговорення) 12:35, 12 вересня 2022 (UTC)
@Xsandriel: Тоді дороблюй Херсонську, для інших буде трохи інша схема.--Анатолій (обг.) 15:17, 12 вересня 2022 (UTC)

Вікіконференція 2022 пройде на початку жовтня — реєстрацію відкрито

Вітаю!

Цього року ГО «Вікімедіа Україна» проведе щорічну Вікіконференцію на початку жовтня. Вона пройде у гібридному форматі: зустрічі у кількох містах України та онлайн-програма. Реєстрація та збір пропозицій до програми тривають до 21 вересня включно.

Онлайн-день відбудеться в суботу 1 жовтня. Зустрічі наразі заплановані на 2 жовтня у Львові та 8 жовтня у Києві; однак їх список може змінюватися та доповнюватися.

Участь у конференції безкоштовна за попередньою реєстрацією. Якщо хочете долучитися до вікізустрічі, будуть доступні стипендії на проїзд в межах України та проживання.

Ви отримали це повідомлення, бо входите до лав членів ГО «Вікімедіа Україна» і/або брали участь у схожих заходах в минулому.

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 18:34, 8 вересня 2022 (UTC)

Арбітражний комітет 2022

Висунув Вашу кандидатуру в арбітри Української вікіпедії. Якщо згодні — залиште автограф на сторінці висунення кандидатів. З повагою, --Jphwra (обговорення) 16:03, 6 вересня 2022 (UTC)