WhatTheGame

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
WhatTheGame
Логотип
Логотип
Посиланняwhatthegame.com.ua
ТипВідеоігри
МовиУкраїнська
Започатковано1 липня 2022
Адреса офісуУкраїна

WhatTheGame (коротка назва - WTG) - український ігровий сервіс[1], який обʼєднує різну інформацію по іграм і дозволяє вести свою ігрову бібліотеку.

На сайті доступний каталог ігор з можливістю фільтрації за платформами, жанрами кооперативним особливостям, наявністю в сервісах підписки тощо. Ігри мають опис, інформацію про видавця, дату виходу, платформи. Українські ігри також мають посилання на Steam. Також є інформація про те, скільки часу треба витратити на проходження гри. Користувач може бачити актуальний рейтинг гри з Metacritic та наявність доповнень.

WhatTheGame регулярно входить в топ 10 ігрових сайтів укрнету[2].

Сайт у декілька способів стимулює відвідувачів і користувачів донатити фонду "Повернись Живим". На головній сторінці публікуються конкретні збори, а під кожним блог постом є можливість підписатись на регулярні донати.

Діяльність

[ред. | ред. код]

Сайт створено 1 липня 2022 року. На момент створення метою було надати можливість україномовним користувачам знаходити інформацію про час проходження ігор українською.

З серпня 2022 року на сторінках ігор почали зʼявлятись відео огляди від українських ігрових Youtube блогерів. З часом список доступних відео розширився на проходження, сюжети, великодки, історії створення та трейлери.

Протягом наступного року сайт наповнювався іграми і дрібними покращеннями. Окремою категорією було додано чимало українських ігор.

1 липня 2023 року було додано нове суттєве покращення. Зʼявилась можливість створити собі аккаунт і зібрати бібліотеку ігор, які вже пройдені, або які користувач ще тільки планує пройти.

1 листопада 2023 року сервіс отримав[3] масштабне оновлення дизайну. Сильно покращився UX, зʼявилась можливість писати відгуки. Кожен аспект сайту був перероблений для пришвидшення взаємодії користувача зі своєю ігровою бібліотекою.

Добірки ігор

[ред. | ред. код]

WhatTheGame регулярно публікує декілька типів ігрових добірок у своєму блозі:

Плани по розвитку

[ред. | ред. код]

Сервіс поступово обростає корисним функціоналом. В планах на найближче майбутнє - суттєве збільшення кількості ігор і додавання мобільного застосунку.

Також планується інтегрувати різні ігрові магазини (Steam, Xbox, PlayStation, GOG), щоб користувачі могли в один клік додати всю свою бібліотеку ігор в сервіс.

WhatTheGame постійно оновлює список ігрових YouTube блогерів, чиї відео доступні на сайті. Зʼявляються як популярні блогери, так і новачки.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Карпусь, Вадим. WhatTheGame — український ігровий беклог з оглядами, інтеграцією Metacritic та усією необхідною інформацією. ITC.ua.
  2. Ленко, Євген. ТОП 10 ігрових сайтів України — Вересень 2023. kutok.io.
  3. WhatTheGame.com.ua отримав величезне оновлення дизайну і функціоналу. kutok.io.

Посилання

[ред. | ред. код]

Блог

Каталог ігор

WhatTheGame у соцмережі "Twitter"

WhatTheGame у месенджері "Telegram" (ігроновини)

WhatTheGame у месенджері "Telegram" (новини розробки)