Zello

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Zello Inc.
Тип приватна компанія
Форма власності комерційна організація
Галузь програмне забезпечення
Засновано грудень 2011
Штаб-квартира Остін, Техас, США
Ключові особи Біл Мор (англ. Bill Moore, CEO)
Олексій Гаврилов (CTO)
Продукція Zello[d]
Співробітники 14 [1]
zello.com(англ.)

Zello — стартап, що розробив однойменну push-to-talk програму для мобільних телефонів, яка дозволяє передавати голосові повідомлення через інтернет. Zello по-суті являє собою емулятор звичайної рації. Можна надсилати повідомлення усім одразу, або кожному персонально. Канали нагадують частоти у звичайній рації, якщо ви підписані на канал — ви можете чути всіх користувачів каналу і відправляти свої звукові повідомлення в канал. Канали поділяються на два типи. На першому типі каналів всі можуть говорити і слухати. На другому типі каналів тільки один користувач говорить, а інші лише слухають. Канали можуть бути захищені паролем. Zello працює лише за наявності доступу до мережі інтернет.

На початку квітня 2022 року ЗСУ закликали не використовувати застосунок через його російське походження та ймовірні вразливості, які можуть використовуватися російськими спецслужбами[2][3].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Zello Crunchbase Profile [Архівовано 21 квітня 2014 у Wayback Machine.]. Retrieved March 7, 2014. (англ.)
  2. У ЗСУ закликали не користуватися додатком Zello, який створений російськими програмістами. www.unian.ua (укр.). Архів оригіналу за 5 квітня 2022. Процитовано 5 квітня 2022.
  3. У ЗСУ попереджають про небезпеку застосунку Zello. www.ukrinform.ua (укр.). Архів оригіналу за 5 квітня 2022. Процитовано 5 квітня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]