Акі Маркус Хакала

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Акі Маркус Гакала (Хакала)
Основна інформація
Дата народження28 жовтня 1979(1979-10-28) (44 роки)
Місце народженняЕспоо, Фінляндія
Роки активності1999 — тепер. час
ГромадянствоФінляндія Фінляндія
Професіїмузикант, барабанщик
Інструментиударні
Жанриальтернативний рок
ГуртThe Rasmus
CMNS: Файли у Вікісховищі

Акі Маркус Гакала (28 жовтня 1979 року) — фінський музикант, ударник фінського рок-гурту The Rasmus.

Біографія

[ред. | ред. код]

Акі Маркус Гакала народився в Еспоо, Фінляндія, 28 жовтня 1979 року. Почав музичну кар'єру як ударник гуртів Killer і Kwan. У 1999 році приєднався до гурту The Rasmus, змінивши ударника Янне Гейсканена (фін. Janne Heiskanen), який залишив гурт, щоб «знайти себе». До цього Акі продава сувеніри The Rasmus на їх концертах і був їх прихильником.

За словами Акі, єдине, що він вміє гарно робити — це грати на барабані. Однак у 2001 він знімався у фінському телесеріалі Siamin tytöt, а також вміє грати на гітарі.

Імідж

[ред. | ред. код]

У 2006 році Акі вирішив зробити лазерну корекцію зору, і перестав носити свої фірмові чорні окуляри. На початку 2007 року він припиняє фарбувати волосся у чорний колір та зупиняється на натуральному (Акі — блондин).

Родина

[ред. | ред. код]

Має братів та сестру. 18 липня 2007 року в нього народилася донька.

В Україні

[ред. | ред. код]

Арі Гакала кілька разів виступав в Україні, останній раз - у червневому турі 2012 року в Києві, Одесі, Дніпропетровську.

Особливістю прізвища Гакала є те, що в Україні поширене дві форми його написання: Хакала (за російською традицією відтворення фінського h як "х") та Гакала (за українською традицію відтворювати відповідний фінський звук буквою "г" - на кшталт Гельсінкі, Галонен тощо).

Джерела

[ред. | ред. код]