Дивовижна місіс Мейзел

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дивовижна місіс Мейзел
The Marvelous Mrs. Maisel
Тип телесеріал
Телеканал(и) Prime Video
Жанр драма
комедія
Керівник проєкту Amy Sherman-Palladinod
Виконавчий продюсер Amy Sherman-Palladinod, Daniel Palladinod і Matthew Shapirod
У головних ролях Рейчел Броснаген
Michael Zegend
Алекс Борштейн
Тоні Шалуб
Марін Гінкльd
Країна-виробник  США[1]
Мова оригіналу англійська
Перший показ 17 березня 201726 травня 2023
Кількість сезонів 5
Кількість серій 43
Посилання

«Дивовижна місис Мейзел»[2] (англ. The Marvelous Mrs. Maisel) — американський комедійно-драматичний телесеріал Емі Шерман-Палладіно з Рейчел Броснахен у про кар'єру американської домогосподарки 50-х у стендапі[3].

Шерман-Палладіно з чоловіком Денієлом виконавчі продюсери серіалу. Пілотний епізод показали 17 березня 2017 року у весняній серії пілотів Amazon Video; серіал отримав позитивні критичні відгуки й замовлення одразу на два сезони 10 квітня того ж року[4]. Перший сезон випущено 29 листопада 2017 року[5][6].

Сюжет[ред. | ред. код]

Нью-Йорк, 1958 рік. Від здібної та освіченої Міріам «Мідж» Мейзел, що відмовилась від кар'єри й інвестує неабиякі зусилля, аби бути ідеальною єврейською дружиною, йде чоловік Джоел, заявивши про інтрижку на стороні, лишаючи її з двома дітьми. Мідж не отримує підтримки від батьків, які лише критикують її вибір супутника життя. Тоді Мідж іде в клуб, де раніше підтримувала Джоела в його невдалих спробах виступати зі стендапом (насправді він читав чужі жарти), і її щира й саркастична імпровізована промова про поточну ситуацію несподівано має шалений успіх. Так для Мідж починається нове життя в стендапі.

В ролях[ред. | ред. код]

Основний склад[ред. | ред. код]

Другорядний склад[ред. | ред. код]

Відгуки[ред. | ред. код]

На сайті Rotten Tomatoes 1-й сезон отримав рейтинг 96 % на основі 67 оглядів з середнім рейтингом 8,2/10. Консенсус такий: «Дивна місис Мейзел» — добра добавка до оригінальних пропозицій [серіалів] Amazon, розкручена грайливою, але гострою акторською грою Рейчел Броснаген.

У Metacritic серіал оцінений на 80 балів зі 100 за рецензіями 26 критиків, що вказує на «в цілому сприятливі відгуки».

Пілотний епізод був одним з найуспішніших в Amazon Video, досяг середнього глядацького рейтингу 4.9 (із 5). Огляд пілота в The Guardian похвалив «комбінацію діалогу Шерман-Палладіно і чарівності Броснаген», тоді як AV Club похвалив «видатну» роботу художників і сказав: «Цей серіал такий же впевнений, як і його героїня, і яка ж вона героїня. Мідж вже багатошарова, суперечлива, весела і чарівна». Критик для Slate назвав епізод «нокаутом», заявивши, що елемент стендапу відкриває струмінь напрямку, як словесний, так і тематичний, в чарівній, але маніакальній роботі Шерман-Палладіно. Після неймовірного успіху 3-х сезонів Амазон вирішив продовжити співпрацю з авторами в наступному 4-му сезоні.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Fernsehserien.de
  2. Український правопис. Київ: Наукова думка. 2019. с. 156. ISBN 978-966-00-1728-3. «…етикетні означення жінки, що закінчуються на приголосний: міс, місис, мада́м, мадемуазе́ль, фре́кен, фро́йляйн, хану́м»
  3. Кримінальна комедія, хорор про близнюків та фантастична сатира. 6 найкращих серіалів квітня
  4. Ausiello, Michael (10 квітня 2017). Gilmore Girls Creator Amy Sherman-Palladino's Marvelous Mrs. Maisel Snags 2-Season Order at Amazon. TVLine. Архів оригіналу за 11 квітня 2017. Процитовано 10 квітня 2017.
  5. Amy Sherman-Palladino & Daniel Palladino Ink Amazon Studios Overall Deal. Deadline. Архів оригіналу за 12 лютого 2021. Процитовано 25 вересня 2017.
  6. Highfill, Samantha (10 жовтня 2017). Amazon reveals premiere date for Amy Sherman-Palladino's 'The Marvelous Mrs. Maisel'. EW.com. Архів оригіналу за 30 червня 2018. Процитовано 25 травня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційний сайт [Архівовано 12 липня 2018 у Wayback Machine.](англ.)