Звонар (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Звонар
Тип телесеріал
Телеканал(и)
Жанр гостросюжетний детектив
Формат зображення 1080p (HDTV)
Компанія «Гольфстрім продакшин»
Режисер Кирило Капіца
Тетяна Остапчук
Віктор Шторм
Продюсери Павло Поздняков
У головних ролях Артем Алексєєв
Анастасія Чепелюк
Олексій Смолка
Олександр Зиневич
Олексій Нагрудний
Країна-виробник Україна Україна
Мова оригіналу російська (оригінал)
українська (дубляж)
Перший показ 20192020
Кількість сезонів 2
Кількість серій 48

«Звонар» (рос. Звонарь, у перекладі українською — «Дзвонар») — український російськомовний детективний телесеріал. Телесеріал створено компанією «Гольфстрім продакшин» на замовлення телеканалу «2+2». Автором сценарію виступила Валерія Подорожна, режисером виступив Кирило Капіца.

Прем'єра в Україні відбулася 1 квітня 2019 року на телеканалі «2+2».[1] Прем'єра в Росії відбулася 12 жовтня 2020 року на телеканалі «Звезда». Повторні покази транслювались з українським дубляжем на тому ж каналі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Перший сезон[ред. | ред. код]

Головний герой фільму оперативник Антон Звонцов — винахідливий, харизматичний, кмітливий, а іноді нахабний. Він після роботи в органах, часто береться за розслідування неоднозначних приватних справ. Щоб майстерно блефувати та знаходити компромісні рішення він використовує зухвалі методи розслідування. Тому його колеги не підтримують такі вчинки Звонара. Особливо, коли він віддає перевагу приватними справам над роботою. Але завдяки такому характеру та уміння «розрулити» будь-яку, навіть найскладнішу ситуацію, Антона поважають його друзі дитинства, що вже стали бізнесменами, поліцейськими або бандитами.

«Харизматичний опер Звонцов – Звонар – в першу чергу яскрава особистість зі своїми цінностями, переконаннями та власним кодексом честі. Не завжди Звонар діє в рамках закону, але обіцяємо, глядач завжди буде на його боці», – розповіла головний редактор каналу 2+2 Олеся Пазенко[2].

Другий сезон[ред. | ред. код]

Антон Звонцов після викриття жорстокого маніяка, яким виявився його кращий друг, потерпає від переслідувань вороги, які бажають помститися оперативнику. До того ж, непереливки на службі (новий керівник відділу) та в особистому житті — кохана дівчина не пробачає зраду, а покинута коханка ініціює службову перевірку і його відсторонення від роботи[3].

У ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Фільмування серіалу розпочалися у жовтні 2018 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Оголошено дату прем'єри 24-серійної стрічки «Звонар» на каналі «2+2» [Архівовано 16 вересня 2020 у Wayback Machine.] // ДМ, 18 лютого 2019
  2. Телеканал 2+2 знімає новий серіал "Звонар". Архів оригіналу за 7 березня 2019. Процитовано 6 березня 2019.
  3. Канал «2+2» знімає другий сезон серіалу «Звонар». Архів оригіналу за 25 жовтня 2019. Процитовано 31 жовтня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]