Зорана Михайлович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зорана Михайлович
серб. Зорана Михајловић
Народилася 5 травня 1970(1970-05-05) (53 роки)
Тузла, Соціалістична Республіка Боснія і Герцеговина, СФРЮ[1]
Країна  Сербія
Місце проживання Белград
Діяльність політична діячка, економістка, викладачка університету
Alma mater Факультет економіки Белградського університетуd (2001), Факультет економіки Белградського університетуd (2001), Факультет економіки Белградського університетуd (1998) і Факультет економіки Белградського університетуd (1993)
Науковий ступінь доктор наук[d]
Знання мов сербська
Посада Minister of Energy and Miningd[2], заступник прем'єр-міністра Сербіїd[3], Minister of Energy and Miningd[3] і Minister of Transportation, Construction and Infrastructured
Партія Сербська прогресивна партія і G17 Plusd

Зорана Михайлович (серб. Zorana Mihajlović або Зорана Михајловић; нар. 5 травня 1970(19700505), Тузла) — сербський політик і економіст.

Вона народилася в Боснії і Герцеговині. Закінчила середню школу в Белграді, потім навчався на факультеті економіки Белградського університету. У тому ж університеті отримала ступінь магістра і доктора. Працювала лектором, а з 1996 по 2007 була професійно пов'язана з державною енергетичною компанією EPS, починаючи з 2004 року входила до складу її правління. Пов'язана з партією Г17+, у 20042006 роках вона працювала консультантом заступника прем'єр-міністра Миролюба Лабуса. Пізніше вона стала радником генерального директора аеропорту Белграда і Президента Республіки Сербської Мілорда Додіка. Також вела викладацьку діяльність в Університеті Мегатренд[en].

У 2010 вступила до Сербської прогресивної партії. На виборах у 2012 році отримала мандат члена Народних зборів. У тому ж році увійшла до коаліційного уряду Івіци Дачича як міністр енергії, розвитку та охорони навколишнього середовища. У 2014 році стала заступником прем'єр-міністра і міністром транспорту, будівництва та інфраструктури у сформованому уряді Александара Вучича.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]