Кріс Фінч

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кріс Фінч
Особисті дані
Дата народження 6 листопада 1969(1969-11-06) (54 роки)
Місце народження Кембридж, Огайо, США
Країна  США
Інформація про клуби
Позиція
Професіональні клуби*


Тренерська діяльність**
Сезони Команда Місце
2021—т. ч. США «Міннесота Тімбервулвз»

* Ігри та очки за професіональні клуби
враховуються лише в регулярному чемпіонаті.


** Тільки на посаді головного тренера.

Кріс Фінч (англ. Chris Finch; нар. 6 листопада 1969) — американський професійний баскетбольний тренер і колишній гравець, який нині є головним тренером команди НБА «Міннесота Тімбервулвз». Раніше він був помічником тренера команд НБА «Г'юстон Рокетс», «Денвер Наггетс», «Нью-Орлеан Пеліканс» і «Торонто Репторс». Фінч також тренував чоловічу збірну Великої Британії з баскетболу на Євробаскеті FIBA ​​2009, Євробаскеті FIBA 2011 та літніх Олімпійських іграх 2012. Він пішов у відставку після того, як його команда вилетіла з баскетбольного турниру літньої Олімпіади-2012, щоб зосередитися на своїй тренерській кар'єрі в НБА[1].

Кар'єра гравця[ред. | ред. код]

Коледж[ред. | ред. код]

Фінч у 1992 році закінчив коледж Франкліна і Маршалла в Ланкастері, штат Пенсільванія, де він був NCAA Division III All-American в 1991 і 1992 роках. У 1991 році, як один із найкращих захисників у третьому дивізіоні країни, він допоміг привести F&M Diplomats до гри за чемпіонський титул NCAA Division III у Спрінгфілді, штат Огайо, де команда програла Вісконсин-Платтевіллю. Фінч входив до числа лідерів школи за всі часи за кількістю очок, підбирань, передач, блоків і перехоплень.

B Англії[ред. | ред. код]

Фінч розпочав свою ігрову кар'єру в Англії з «Шеффілд Форджерс», тодішнього другого рівня британського баскетболу, Національної баскетбольної ліги. Перед сезоном 1994–95 Фінч і Шеффілд перейшли до першого рівня британського баскетболу, Британської баскетбольної ліги.

Кар'єра тренера[ред. | ред. код]

22 лютого 2021 року «Міннесота Тімбервулвз» призначила Фінча новим головним тренером команди[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Olympics basketball: GB men's coach Chris Finch resigns. BBC Sport. BBC. Архів оригіналу за 10 вересня 2012. Процитовано 16 вересня 2012. (англ.)
  2. Wolves hire Raptors' Chris Finch as new coach | NBA.com. www.nba.com. Архів оригіналу за 1 січня 2022. Процитовано 22 лютого 2021. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]