Обраний

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Обрані
The Chosen
Тип телесеріал
Дистриб'ютор(и) Angel Studios[d]
Жанр історична драма
Тривалість 45 хв.
Компанія
  • The Chosen Productions
  • VidAngel Studios
Керівник проєкту Dallas Jenkinsd
Режисер Dallas Jenkinsd
Ідея Даллас Дженкінс
На основі Життя Ісуса Христа
Оператор Akis Konstantakopoulos
Продюсери
  • Чад Гундерсен
  • Джастін Толлі
Виконавчий продюсер
  • Метью Фарачі
  • Даллас Дженкінс
  • Райан Суонсон
У головних ролях
  • Джонатан Румі
  • Ерік Аварі[en]
  • Шахар Ісаак
  • Ной Джеймс
  • Елізабет Табіш
  • Нік Шакур
  • Лара Сільва
Країна-виробник США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 25 грудня 2017 року —
Кількість сезонів 4
Кількість серій 32
Час подій I століття
Посилання

«Обрані» (англ. The Chosen) — американська телевізійна драма, заснована на житті Ісуса Христа, яка створена та зрежисована американським кінорежисером Далласом Дженкінсом.

Творці серіалу сподіваються, що новий серіал буде відрізнятися від попередніх картин про Ісуса створивши історію на декілька сезонів, які будуть складатися з різних епізодв.[1] Серіал буде зображати Ісуса «очима тих, хто зустрічався з Ним».[2]

Історія[ред. | ред. код]

Дженкінс випустив експериментальну концепцію для серіалу під назвою «Пастир» у 2017 році та розмістив його в соціальних мережах. Експеремент отримав понад 15 мільйонів переглядів і привернув увагу сервісу VidAngel.[3][1] Так як дана компанія був втягнута в судовий процес про порушення авторських прав з великими голлівудськими студіями,[4] вона вирішує звернулися до краудфандінгу, щоб зібрати гроші на виробництво першого сезону серіалу. VidAngel використала положення Закону «JOBS Act» від 2016, який дозволяє компаніям використовувати акціонерний краудфандінг, щоб запропонувати частку власності і доходи від компанії інвесторам в Інтернеті, а не звичайні «заохочення», які пропонуються регулярним краудфандингом.

Наприкінці першого збору коштів у січні 2019 року, проект зібрав понад $10,2 мільйонів доларів від 15 000 інвесторів, стрворивши Mystery Science Theatre 3000, як провідний телевізійний проект в історії кращого фінансування.[2] За словами виконавчого продюсера Меттью Фараче, «Велика аудиторія якісних релігійних розважальних програм, які надто часто залишаються без уваги та є недооціненми Голлівудом, зробила гучну і безпомилкову заяву, що вона так прагне до контенту, який резонує. Ця аудиторія готова фінансувати існування серіалу Обрані.» Творці серіалу заявили, що бажають, щоб Обрані став найпопулярнішим серіалом всіх часів, побивши рекорд Гри престолів.[5]

Перший сезон буде розповсюджуватися через VidAngel, а також його можна знайти на спеціальному вебсайті.[6] Заплановано сім сезонів.[2]

Епізоди[ред. | ред. код]

Усього перший сезон складається з 8 серій.

Назва Режисер Сценарій Дата виходу
0 Пастух
(The Shepherd) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс25.12.2017
Тривалість — 23 хвилини
Цей короткий епізод, зроблений ще до того, як була задумана серія «Вибрані», - це сприйняття народження Ісуса Христа очима деяких місцевих пастухів: простих працюючих людей. Але ці прості чоловіки, особливо побожний молодий калік, відвідали потрясіння у світі - що почало змінювати цей світ назавжди. 
1 Я назвав вас по імені
(I Have Called You by Name) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс19.04.2019
Тривалість — 54 хвилини
Прем’єра серіалу - це вигаданий твір, в першу чергу зосереджений на передісторії Марії Магдалини. Це знайомить її з дитиною, а потім пропускає події безпосередньо перед тим, як вона зустріне Ісуса. Тут також представлено п'ять майбутніх апостолів Ісуса. 
2 Шабат
(Shabbat) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс19.04.2019
Тривалість — 38 хвилин
У цьому епізоді історії про Христа ми зосереджені на єврейській традиції щотижневої релігійної церемонії: Шабат або Субота. Нас торкають її простота і щирість, і краса. Ми дізнаємось більше про персонажів, які будуть слідувати за великим рабином із Назарету, а також дізнаємось ще трохи про Нього. 
3 Ісус любить маленьких дітей
(Jesus Loves the Little Children) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс19.04.2019
Тривалість — 30 хвилин
Цей прекрасний епізод "Вибрані" знайомить нас з деякими дітьми, які демонструють нам, як слухати Ісуса. Вони, природно, охоплені Його добротою та лагідністю з ними; і вони багато чого вчаться з Його простого послання любові та благодаті. 
4 Скеля, на якій вона побудована
(The Rock on Which it is Built) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс19.04.2019
Тривалість — 49 хвилин
У цьому емоційному епізоді деякі рибалки, які не можуть сплатити важкі римські податки, знаходяться в кінці своїх канатів. Бізнес безглуздий; спроба угоди з посадовими особами пройшла погано, і вони знають, що в'язниця неминуча. Їм потрібно диво - і тоді вони стикаються з подорожнім учителем. Він каже їм, що перегляне їхню кар'єру: вони будуть ловити не більше риби, а чоловіків. 
5 Весільний подарунок
(The Wedding Gift) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс26.11.2019
Тривалість — 54 хвилини
У цьому прекрасному, щасливому епізоді ми вперше бачимо Ісуса у остаточний момент його дитинства, який дає нам важливі підказки до його кар’єри, що попереду. Швидкий перехід до дорослого життя: Він почав закликати послідовників, але спочатку вони розгублені. Так, вони вірять; що вони роблять далі? Але потім їх усіх запрошують на весілля в сусіднє місто; і, як завжди, відбувається щось дивовижне! Слідкуйте за вином, що випливає з Його руки. . . 
6 Неймовірне співчуття
(Indescribable Compassion) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс26.11.2019
Тривалість — 52 хвилини
У цьому епізоді найбільшої пригоди в історії послідовники Ісуса задають питання, дізнавшись про свого харизматичного рабина, повільно здобуваючи віру і стаючи свідками деяких дуже неймовірних речей! Їх хвилювання зростає; люди звертають увагу - і вороги з'являються. Куди Він поведе їх? Що вони побачать далі? 
7 Запрошення
(Invitations) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс26.11.2019
Тривалість — 37 хвилин
Ісус продовжує називати Своїх послідовників, формуючи основну групу людей, які він готується до фантастичних робіт уперед. Ці учні мають різний досвід та багато особистих питань; але вони готові наслідувати свого доброго, геніального, чудотворного рабина де завгодно, куди він їде. Але він також називає важливого єврейського лідера - чи піде за цим популярним впливовим рабином? Куди їх візьме місія? 
8 Я - Він
(I Am He) 
Чад ГундерсенДаллас Дженкінс26.11.2019
Тривалість — 59 хвилин
Цей епізод, який закінчується першим сезоном Вибраних справді веселою нотою, починається з того, що апостоли збираються разом, все ще розгублені, прагнучи прийти до Царства; і закінчується зустріччю Ісуса з іноземною жінкою дуже сумнівного минулого. І з цією зустріччю його кар'єра нарешті стає загальнодоступною. 


У ролях[ред. | ред. код]

Персонаж Актор Кількість епізодів та рік
Никодим Ерік Аварі[en] 8 епізодів, 2019
Симон Петро Шахар Ісаак 8 епізодів, 2019
апостол Андрій Ной Джеймс 8 епізодів, 2019
апостол Матвій Парас Патель 8 епізодів, 2019
Ісус з Назарету Джонатан Румі 8 епізодів, 2019
Зебедей Нік Шакур 8 епізодів, 2019
Еден Лара Сільва 8 епізодів, 2019
Ліліт, Марія Магдалина Елізабет Табіш 8 епізодів, 2019
апостол Іван Джордж Гаррісон Ксантіс 8 епізодів, 2019
апостол Тадей Джавані Каїр 6 епізодів, 2019
Зохара Яніс Дардаріс 6 епізодів, 2019
Раб Марк Ернандес 6 епізодів, 2019
Квінт Брендон Поттер[en] 6 епізодів, 2019
Яків Менший Джордан Уокер Росс 6 епізодів, 2019
Юсиф Іван Яссо 5 епізодів, 2019
Шмуель Шаан Шарма 5 епізодів, 2019
Гай Кірк Б.Р. Воллер[en] 5 епізодів, 2019
Шула Енн Бейер 4 епізоди, 2019
Жінка з Кани Патті Бріндлі 4 епізоди, 2019

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б New TV Series The Chosen a Modern Day 'Five Loaves and Two Fish' Story [Архівовано 11 липня 2020 у Wayback Machine.] (cbn.com)
  2. а б в Story about life of Jesus emerges as largest crowdfunded entertainment project in history [Архівовано 17 квітня 2020 у Wayback Machine.] (Fox News)
  3. Largest-Ever Crowdfunding Campaign for a TV Show Issues Equity to Investors [Архівовано 18 квітня 2020 у Wayback Machine.] (The Hollywood Reporter)
  4. Cullins, Ashley (13 червня 2017). VidAngel Launches New Platform Amid Studio Legal Battle (Exclusive). The Hollywood Reporter (англ.). Архів оригіналу за 29 січня 2018. Процитовано 25 лютого 2018.
  5. Caleb Parke (9 грудня 2019). Faith-based TV series 'The Chosen' tells the story of Jesus: The start of something 'very special'. Fox News. Архів оригіналу за 19 грудня 2019. Процитовано 19 грудня 2019.
  6. This is so Powerful - the Chosen. Архів оригіналу за 20 листопада 2020. Процитовано 20 березня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]