Поцілунок Путіна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поцілунок Путіна
Putin's Kiss
Поцілунок Путіна
Жанр Документальний фільм
Режисер Лізе Бірк Педерсон
Продюсер Гелле Фабер
Сценарист Lise Birk Pedersend[1]
У головних
ролях
Олег Кашин
Маша Дрокова
Ілля Яшин
Оператор Ларс Скрі
Композитор Тобіас Гайлендер
Монтаж Янус Біллесков Єнсен
Стін Йоганнессен
Кінокомпанія Monday Media
Made in Copenhagen
Тривалість 82 хв.
Мова російська
Країна Данія Данія
Росія Росія
Рік 2012
Дата виходу 19 січня 2012
IMDb ID 2094920
putinskissmovie.com

«Поцілунок Путіна» (англ. Putin's Kiss, дан. Putins kys) — документальний фільм 2012 року, повнометражний режисерський дебют данського режисера, сценариста та оператора Лізе Бірк Педерсон.

Світова прем'єра стрічки відбулася 19 січня 2012 року в Данії, наступного дня у рамках програми Світових документальних фільмів її було продемонстровано на кінофестивалі «Санденс»[2].

Фільм присвячено колишньому комісарові руху «Наші» Маші Дроковій, яка пішла з руху після знайомства з представниками ліберальної опозиції[3].

Сюжет[ред. | ред. код]

«Наші» стає все популярнішою політичною молодіжною організацією, що має прямий зв'язок із Кремлем. Офіційно її метою є підтримка нинішньої політичної системи шляхом створення майбутньої еліти серед найяскравіших російських підлітків. У той же час, одне з основних її завдань — запобігання поширенню поглядів політичної опозиції серед росіян.

Ми зустрічаємо 16-річну Машу, комісара та представника «Наших». Маша — дівчина з середнього класу, що живе разом зі своєю родиною, як і багато пересічних рососіян, у маленькій квартирі, на околиці Москви. Маша, молода й амбітна дівчина, вступила в «Наші» ще у віці 15-ти років. Її привабили енергія руху та можливості, які надавала організація.

За дивовижно короткий термін вона досягла самісінької верхівки й стала протеже міністра Росії у справах молоді. Один раз її сфотографували з самим Володимиром Путіним, предметом її глибокої поваги та захоплення, ідеалом політичного лідера. А на одному із зібрань «Наших», які Пупкін сам особисто відвідував, вона навіть поцілувала його.

Маша належить до тієї частини «Наших», що добре вихована, освічена та красномовна. Однак, за словами опозиції, «Наші» також є тим ультра-правим угрупуванням, яке несе відповідальність за погрози та напади на тих, хто не згоден з Путіним.

Коли Маша виставляє свою кандидатуру для переобрання в «Наші» й програє супернику, чия програма називається «Боротьба з ворогами Росії», вона вперше замислюється над своєю роллю в організації. Вона знайомиться з людьми з іншими політичними поглядами, в тому числі з журналістом Олегом Кашиним, з яким одного разу вона вела дебати на телебаченні. А потім відбувається несподіване. Незважаючи на їх пристрасні політичні розбіжності, Маша і Олег стають близькими друзями.

Машини нові знайомства незабаром стануть причиною її конфлікту з «Нашими». Одного нещасливого дня на Олега Кашина нападають і жорстоко б'ють «невідомі», і Маша розуміє, що повинна заступитися[4].

У ролях[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Загалом стрічка отримала 1 нагороду[5]:

Номінації[ред. | ред. код]

Загалом стрічка отримала 1 номінацію[6]:

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • На кінофестивалі «Санденс», окрім кінострічки «Поцілунок Путіна», ще один данський фільм («10 годин до раю»[da] режисера Мадса Маттісена) здобув нагороду — Приз за режисуру неамериканського драматичного фільму[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Danmarks Nationalfilmografi
  2. Графік прем'єр фільму Putins kys на сайті IMDb (англ.)
  3. http://lenta.ru/news/2012/01/29/sundance/
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 15 лютого 2012. Процитовано 4 лютого 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 8 січня 2012. Процитовано 4 лютого 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  6. Нагороди та номінації фільму Putins kys на сайті IMDb (англ.)
  7. http://www.dfi.dk/Service/English/News-and-publications/News/January-2012/Two-Sundance-awards-to-Danish-films.aspx

Посилання[ред. | ред. код]