Продається все. Джефф Безос та ера Amazon

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Продається все. Джефф Безос та ера Amazon (серійна)»
обкладинка українського перекладу книги
Автор Бред Стоун
Назва мовою оригіналу The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon by Brad Stone
Країна США
Мова англійська
Жанр нон-фікшн
Укр. видавництво Наш формат
Видавництво Little, Brown and Company
Видано 2013
Видано українською 2017
Перекладач(і) Наталія Валевська
Сторінок 400
ISBN 978-617-7552-03-0
Наступний твір The Upstarts: How Uber, Airbnb, and the Killer Companies of the New Silicon Valley Are Changing the Worldd

Продається все. Джефф Безос та ера Amazon (англ. The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon) — нехудожня книга Бреда Стоуна, журналіста Bloomberg Businessweek, колишнього репортера The New York Times. Вперше опублікована 2013 року. 2017 року перекладена українською мовою видавництвом «Наш формат».

Огляд книги[ред. | ред. код]

Вичерпна історія Amazon, однієї з найуспішніших компаній світу, та її керівника — блискучого засновника Джеффрі Безоса, уродженця Сан-Франциско. Автору вдалось отримати доступ до теперішніх та колишніх працівників компанії, членів сім‘ї Безоса, передаючи читачу першу повноцінну життєву картину Amazon.

На початку своєї діяльності компанія розпочинала бізнес з продажу книг через електронну пошту, але Безосу здавалось цього замало. Він не мріяв зажити слави продавця книг та мав грандіозніші плани — перетворити компанію на простір, де можна знайти що завгодно, та який функціонуватиме на основі таких принципів:

  • необмежений вибір товарів;
  • зручність для клієнта;
  • порівняно низькі ціни.

В цьому йому допомогла розробка та введення корпоративної культури неприборканих амбіцій та секретності, яка й досі не втратила актуальності.

Безос постійно перебуває в погоні за новими ринками, ідеями, не дотримується правил, а натомість встановлює свої, наражаючи певною мірою компанію на ризики, та цілком трансформує роздрібну торгівлю, як в свій час [Генрі Форд] революціонував виробництво автомобілів.

«Продається все» — це книжка-біографія компанії Amazon, яка зайняла одне з перших місць в мережі Інтернеті та назавжди змінила принципи купівлі, продажу та читання.

Переклад українською[ред. | ред. код]

  • Стоун, Бред. Продається все. Джефф Безос та ера Amazon (серійна) / пер. Наталія Валевська. К.: Наш Формат, 2017. — 400 с. — ISBN 978-617-7552-03-0

Посилання[ред. | ред. код]