Северин Ашкеназі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Северин Ашкеназі
Народився21 лютого 1936(1936-02-21) (88 років)
м. Тернопіль, Республіка Польща, нині Україна
ПідданствоСША СШАПольща Польща
Діяльністьколекціонер мистецтва, підприємець, філантроп
Alma materПаризький університет
Знання мовпольська
БатькоІзадор Ашкеназі
Матиневідомо
РодичіАрнольд Ашкеназі (брат)
Діти

Сини: Северин, Едріан і Стефан

Дочка: Кейглі

Северин Ашкеназі (пол. Seweryn Aszkenazy; англ. Severyn Ashkenazy; нар. 21 лютого, 1936, м. Тернопіль) — польсько-американський готельєр та філантроп.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Ранні роки

[ред. | ред. код]

Северин Ашкеназі народився в 1936 році[1] в місті Тернополі, тоді у складі Польщі, зараз розташоване в Західній Україні[2]

Під час Другої світової війни він ховався у підвалі маєтку в заміській місцевості[3].

Після війни переїхав у Францію, де отримав ступінь бакалавра мистецтв з літератури в Університеті Парижу[4]. Навчався в аспірантурі в університеті Каліфорнії, Лос-Анджелес, протягом чотирьох років, але так і не закінчив його[4].

Кар'єра

[ред. | ред. код]

Разом зі своїм братом Арнольдом відкрив готель «Ермітаж Беверлі-Хіллз» у 1976 році[4]. У 1989 році він із братом разом керували вже трьома готелями L’Ermitage Beverly Hills, Bel Age і Mondrian[2].

Тим часом його брат Арнольд Ашкеназі придбав картини Вінсент Ван Гога, Пабло ПікассоРауля ДюфіМоріса де Вламінка, Стентона Макдональд-Райта, Джона АлтунаСола Стейнберга, каліфорнійського імпресіоніста Вільяма Вендта, літографії Жоана МіроМарка Шагала і Олександра Колдера[2]. Усі ці картини висіли на стінах їхніх готелів[2].

Засновник і почесний голова малих розкішних готелів світу[3].

Благочинність

[ред. | ред. код]

Ашкеназі є засновником Асоціації Бейт-Варшава, Heritage and Rebirth, Бейт-Польща і Бейт Варшава Фаундешн, а також "Друзів єврейського Відродження в Польщі"[3].

Виступав з промовою в Лос-Анджелесі перед гуманітарними випускниками в 2014 році.

Сім'я

[ред. | ред. код]

Має сина Северина (Сева) Ашкенадзі, який є забудовником у Сан-Фернандо, Каліфорнія. У той час як Северин-батько був студентом у Каліфорнійському університеті в 1960 році, він мав роман з мексиканською жінкою, але пішов від неї до народження дитини. Його мати трохи змінила прізвище і виховала його як католика. Син зустрів свого батька, коли йому було 20 років, і працював на нього протягом шести років[5].

Інший син, Стефан Ашкеназі, був одружений на казахстансько-російській бізнес-леді і світській левиці Гога Ашкеназі з 2003 по 2007 рр., і у них є син Адам[6].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. "Severyn Ashkenazy" // theeuropean-magazine.
  2. а б в г The Prince of Barter : For hotel magnate and art collector Arnold Ashkenazy, every day's a high-stakes swap meetThe Los Angeles Times, July 16, 1989
  3. а б в Poland is the safest place in Europe for Jews todayThe Jewish Journal of Greater Los Angeles, September 23, 2014
  4. а б в Californians boast 'world's best hotel'The Montreal Gazette, October 20, 1979
  5. Loiederman, Roberto (April 17, 2008). "Anti-Semitism charge colors liquor license fight in City of San Fernando" [Архівовано 2015-12-22 у Wayback Machine.]jewishjournal. Retrieved 13 December 2015.
  6. Ella, Sima (1 February 2013). "Goga Ashkenazi Makes Her Mark on Society"jewishbusinessnews. Retrieved 13 December 2015.

Посилання

[ред. | ред. код]
Зовнішні відеофайли
 UCLA Humanities Commencement Ceremony Відео на YouTube // Відеоканал UCLA. — 2014. — 10 липня.

Small Luxury Hotels of the World