Cynopterus sphinx

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Cynopterus sphinx
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Криланові (Pteropodidae)
Рід: Cynopterus
Вид:
C. sphinx
Біноміальна назва
Cynopterus sphinx
Ареал виду

Cynopterus sphinx — вид рукокрилих, родини Криланових.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Країни поширення: Бангладеш, Бутан, Камбоджа, Китай, Гонконг, Індія, Індонезія, Лаос, Малайзія, М'янма, Непал, Пакистан, Шрі-Ланка, Таїланд, В'єтнам. Вид був записаний від рівня моря до висоти 400 м над рівнем моря. Цей вид зустрічається в найрізноманітніших місцях проживання у сільській місцевості, первинних і вторинних лісових і в міських місцях проживання.

Стиль життя[ред. | ред. код]

Спочиває невеликими колоніями, що складаються з 3-7 особин, інколи більше, лаштує сідала знизу листя, в квіткових і фруктових кластерах. Харчується різними плодами як дикими, так і культурними. Має низький, але швидкий політ. Народжує два рази на рік, а в деяких районах, як відомо, розмножуються протягом усього року і народжує одне маля.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Немає серйозних загроз для цього виду в цілому. У Південній Азії, він локально під загрозою в частинах ареалу через вирубку лісу. Він також знаходиться під загрозою через полювання в „лікувальних“ цілях. На вид полюють на харчі в деяких частинах ареалу. У Китаї є деяка втрата середовища проживання і на вид полюють в „лікувальних“ цілях.

Джерела[ред. | ред. код]