Нейт Мендел

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нейт Мендел
англ. Nate Mendel
Зображення
Nathan Mendel
Nathan Mendel
Основна інформація
Повне ім'я Нейтон Грегор Мендел
Дата народження 2 грудня 1968(1968-12-02) (55 років)
Місце народження Ричланд, штат Вашингтон
Роки активності 1982 — тепер. час
Громадянство США США
Професії рок-музикант, автор пісень
Освіта Hanford High Schoold
Інструменти Бас-гітарист
Жанр альтернативний рок
Пост-гранж
Колективи Foo Fighters
Sunny Day Real Estate
Juno
CMNS: Файли у Вікісховищі

Нейт «Нейт» Грегор Мендел (англ. Nathan Gregor Mendel, 2 грудня 1968 ріку, Ричланд) - американський бас-гітарист. Учасник гуртів Foo Fighters, The Jealous Sound та Sunny Day Real Estate; колишній учасник гурту The Fire Theft.

Біографія[ред. | ред. код]

Нейт почав свою музичну кар'єру в панк-рок групи Diddly Squat. Також він грав в таких групах, як Christ on a Crutch, Brotherhood, Galleons Lap. Перед тим як приєднатися до Foo Fighters в 1995 році, Мендел був учасником груп Sunny Day Real Estate і Juno (Sunny Day Real Estate розпалася). Хоча Sunny Day Real Estate пізніше возз'єдналася і записала ще два альбоми ( «How It Feels to Be Something On» і «The Rising Tide»), Нейт залишився в Foo Fighters. Після повторного розпаду SDRE, Мендел приєднався до двох інших учасників групи, Вільяму Голдсміту і Джеремі Enigk'у, щоб заснувати групу The Fire Theft, випустивши однойменний альбом в 2003 році.

Нейт Мендел приєднався до Foo Fighters як басист, нарівні з барабанщиком групи Nirvana, Дейвом Гролом. З тих пір група випустила сім студійних і один концертний альбом. Мендел продовжує грати в групі разом з Дейвом Гролом, Тейлором Хокінсом, Крісом Шіфлеттом та Петом Смирнов, який повернувся в групу в 2007 році. Мендел і Грол є учасниками групи з дня її заснування.

У червні 2009 року Sunny Day Real Estate знову возз'єдналися, Мендел увійшов до складу групи.

Посилання[ред. | ред. код]