Мазаракі Анатолій Антонович: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м Відкинути редагування 91.197.6.184 до зробленого AnatolyPm
Рядок 73: Рядок 73:
[[Категорія:Уродженці Києва]]
[[Категорія:Уродженці Києва]]
[[Категорія:Греки в Україні]]
[[Категорія:Греки в Україні]]
[[Категорія:Українські економісти]]
[[Категорія:Українські науковці]]
[[Категорія:Українські науковці]]
[[Категорія:Доктори наук]]
[[Категорія:Науковці Київського національного торговельно-економічного університету]]
[[Категорія:Науковці Київського національного торговельно-економічного університету]]
[[Категорія:Ректори України]]
[[Категорія:Ректори України]]

Версія за 14:22, 23 січня 2013

Анатолій Мазаракі
Народився 27 липня 1950 (73 роки)
Київ, УРСР
Громадянство Україна
Національність грек
Місце проживання Україна
Діяльність економіст, професор, науково-педагогічний працівник
Відомий завдяки економіка і торгівля
Alma mater Київський торговельно-економічний інститут
Науковий ступінь Доктор економічних наук
Вчене звання професор
Відомі учні Ткаченко Тетяна Іванівна (економіст)
Знання мов українська і російська
Заклад Київський національний торговельно-економічний університет
Членство Національна академія педагогічних наук України і Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України
Посада ректор
Нагороди

«Заслужений діяч науки і техніки України»

Медаль «У пам'ять 1500-річчя Києва»
Медаль «У пам'ять 1500-річчя Києва»
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІ ступеня
Звання Професор, академік АПНУ

Анато́лій Анто́нович Мазара́кі (народився 27 липня 1950 у м. Києві, УРСР) — український науковець, ректор Київського національного торговельно-економічного університету. Доктор економічних наук (1995), професор (1994), дійсний член Академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України (1995), професор кафедри зовнішньоекономічної діяльності. Депутат Деснянської в м.Києві районнї ради. Почесний професор КНТЕУ (2010).

Біографія

У 1972 році закінчив технологічний факультет Київського торговельно-економічного інституту за фахом — інженер-технолог. Захистив докторську дисертацію «Розвиток і структурна переорієнтація сфери товарного обігу як фактор економічного зростання». У 19721975 роках — молодший науковий працівник Українського науково-дослідного інституту торгівлі та громадського харчування Міністерства торгівлі СРСР. У 19751984 роках обіймав посади старшого інженера, молодшого наукового працівника, старший науковий працівник Ради з вивчення продуктивних сил УРСР АНУ. У 19841987 роках — заступник директора з наукової роботи Республіканського проектно-технологічного інституту торгівлі Міністерства торгівлі УРСР. У 19871988 роках працював заступником генерального директора НВО «Торгпрогрес» Міністерства торгівлі УРСР. У 19881991 роках — науковий секретар, доцент кафедри економіки торгівлі, декан торгово-економічного факультету, перший проректор Київського державного торговельно-економічного інституту. З 1991 року — ректор Київського торговельно-економічного інституту (з 1994 року — Київський державний торговельно-економічний університет, з 2000 року — Київський національний торговельно-економічний університет). У 1999 році — довірена особа кандидата у Президенти України Леоніда Кучми у територіальному виборчому окрузі. До 2000 року — позаштатний радник Президента України.

Голова фахової ради з торгівлі і менеджменту ДАК України, голова науково-методичної комісії з торговельних спеціальностей Міністерства освіти і науки України, академік Української академії наук національного прогресу (1992), Української академії оригінальних ідей (1995), член Нью-Йоркської академії наук (1995), Міжнародної академії наук вищої школи (Москва, 1996)

Автор та співавтор понад 200 наукових праць, зокрема монографій: «Сучасні проблеми регіонального розвитку торгівлі» (1994), «Розвиток торгівлі в системі соціальної інфраструктури в умовах становлення ринкової економіки» (1994), «Світовий ринок товарів та послуг: товарна структура» (1996, співавтор), «Захист прав споживачів: соціально-правовий аспект» (2002), підручника «Економіка торговельного підприємства» (1999, співавтор), «Політологія» (2002, співавтор), «Регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні» (2003, співавтор).

Вчена рада КНТЕУ постановою від 24 лютого 2010 року присвоїла Мазаракі звання «Почесний професор КНТЕУ» за винятково значний особистий внесок у розвиток університету та підвищення його авторитету у суспільстві, а також у справу підготовки висококваліфікованих фахівців, науково-педагогічних кадрів, розвиток науки.

Володіє англійською мовою.

Родина

Дружина Ірина Миколаївна (1955) — економіст; дочка Наталія (1980) — аспірант.

Нагороди і відзнаки

Література

Посилання