Геймер: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 11: Рядок 11:


=== Хардкорний геймер ({{lang-en|Hardcore gamer}}) ===
=== Хардкорний геймер ({{lang-en|Hardcore gamer}}) ===
Геймери, які витрачають значний час на гру і пов'язану культуру, тобто активно спілкуються на [[веб-сайт]]ах, слідкують за, або відвідують [[змагання]], виставки та презентації. Вони не цураються ігор, які потребують значних витрат часу та сил, виділяючм їм більшу частину свого вільного часу.
Геймери, які витрачають значний час на гру і пов'язану культуру, тобто активно спілкуються на [[веб-сайт]]ах, або відвідують [[змагання]], виставки та презентації. Вони не цураються ігор, які потребують значних витрат часу та сил, виділяючм їм більшу частину свого вільного часу.


=== Прогеймер ({{lang-en|Pro-gamer}}) ===
=== Прогеймер ({{lang-en|Pro-gamer}}) ===

Версія за 18:11, 17 березня 2016

Геймер (від англ. gamer — гравець) — людина, що захоплюється грою у відеоігри.

Слово узяте з англійської, де означає гравця узагалі, але як то часто буває з запозиченнями в новій мові слово набуває вужчого значення. Оскільки відеоігри часто не локалізуються і люди користуються неперекладеними англомовними версіями, це суттєво вплинуло на термінологію гравців і часом навіть вживається термін «гамати»[1] (від англійського game) в значенні «грати в відеогру».

Типи геймерів

Історично, в індустрії та культурі відеоігор склалися підгрупи гравців.

Казуальний геймер (англ. Casual gamer)

Людина, яка віддає перевагу нескладним відеоіграм, які не потребують значних витрат часу для гри і є простими в освоєнні. Жанр чи платформа не є вирішальними факторами у виборі гри.[2][3]

Хардкорний геймер (англ. Hardcore gamer)

Геймери, які витрачають значний час на гру і пов'язану культуру, тобто активно спілкуються на веб-сайтах, або відвідують змагання, виставки та презентації. Вони не цураються ігор, які потребують значних витрат часу та сил, виділяючм їм більшу частину свого вільного часу.

Прогеймер (англ. Pro-gamer)

Докладніше: Кіберспорт

Геймер, який грає для заробітку.[4] Абсолютна більшість його ігрового часу присвячена тренуванням для участі у змаганнях з якоїсь відеогри. Різниця між прогеймером та хардкорним гравцем лежить у рівні фінансової залежності від ігор. Професійні геймери можуть підписувати контракти зі спонсорами, які будуть фінансувати витрати на змагання та тренування, в обмін на рекламу. У країнах, в яких дуже популярний кіберспорт, наприклад в Південній Кореї та Японії, гравці можуть навіть отримувати зарплатню, на додачу до призових грошей.[5]

Примітки

  1. «Гамати» у словнику сленгу «Мислово»
  2. Magrino, Tom, GameStop: Casual gamers spurring hardcore holiday sales, GameSpot, Sep 11, 2007, Процитовано 13 травня 2012
  3. Boyes, Emma, GDC '08: Are casual games the future?, GameSpot, Feb 18, 2008, Процитовано 13 травня 2012
  4. Daniel Schorn (6 серпня 2006). 'Fatal1ty' article at CBS News. Cbsnews.com. Архів оригіналу за 21 липня 2013. Процитовано 13 травня 2012.
  5. A Brief Look At Professional Gaming. kuro5hin.org. Архів оригіналу за 21 липня 2013. Процитовано 12 травня 2012.