Гаденко Мар'ян Ілліч: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Oleg5413 (обговорення | внесок)
Pentax-ua (обговорення | внесок)
Рядок 72: Рядок 72:
== Життєпис ==
== Життєпис ==


Народився 15 вересня 1955 року у місті [[Сторожинець]] неподалік [[Чернівці]]в. Дитинство і молодість пройшли у Чернівцях, де нині стоїть його хата&nbsp;— за 100 метрів від хати [[Яремчук Назарій Назарович|Назарія Яремчука]] і за 100 метрів від хати [[Івасюк Володимир Михайлович|Володимира Івасюка]]. Під час служби в органах внутрішніх справ закінчив у [[1982]] році [[Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича| Чернівецький державний університет]], здобув фах економіста<ref>[http://hadenko.com/ Біографія та інше на сайті Мар'яна Гаденка]</ref>. Зараз живе у [[Київ|Києві]]. 27 років служив у [[Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України|внутрішніх військах]] України. На пенсію пішов з посади заступника командувача внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України у званні [[Полковника міліції|генерал-майора]]. Десять років (з [[1988]] до [[1998]]-го) служив у [[Львів|Львові]] на посаді начальника відділу боротьби з [[організована злочинність|організованою злочинністю]] на [[Львівська залізниця|Львівській залізниці]].
Народився 15 вересня 1955 року у місті [[Сторожинець]] неподалік [[Чернівці]]в. Дитинство і молодість пройшли у Чернівцях, де нині стоїть його хата&nbsp;— за 100 метрів від хати [[Яремчук Назарій Назарович|Назарія Яремчука]] і за 100 метрів від хати [[Івасюк Володимир Михайлович|Володимира Івасюка]]. Під час служби в органах внутрішніх справ закінчив у [[1982]] році [[Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича| Чернівецький державний університет]], здобув фах економіста<ref>[http://hadenko.com/ Біографія та інше на сайті Мар'яна Гаденка]</ref>. Зараз живе у [[Київ|Києві]]. 27 років служив у [[Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України|внутрішніх військах]] України. На пенсію пішов з посади заступника командувача внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України у званні [[Полковника міліції|генерал-майора]]. Десять років (з [[1988]] до [[1998]]-го) служив у [[Львів|Львові]] на посаді начальника відділу боротьби з [[організована злочинність|організованою злочинністю]] на [[Львівська залізниця|Львівській залізниці]]. Після смерті телеведучої [[Щербатюк_Тамара_Володимирівна|Тамари Володимирівни Щербатюк]], яка була автором та ведучою програми [[Надвечір'я (телепрограма)|«Надвечір'я»]] — почала виходити в ефір програма [[Надвечір’я. Долі (телепрограма)|«Надвечір’я]]. Долі» ведучим якої став Мар'ян Гаденко.


== Творчий доробок ==
== Творчий доробок ==

Версія за 13:38, 29 вересня 2017

Гаденко Мар’ян Ілліч
Мар’ян Ілліч Гаденко
Псевдо Гаденко Марьян Ильич (рос.)
Народився 15 вересня 1955(1955-09-15)
Українська РСР Сторожинець Сторожинецького району Чернівецької області
Помер 3 грудня 2021(2021-12-03) (66 років)
Громадянство СРСР СРСРУкраїна Україна
Національність українець
Місце проживання Київ
Діяльність композитор, засновник та організатор багатьох міжнародних та всеукраїнських пісенних фестивалів
Відомий завдяки композитор, співак, поет, телеведучий
Alma mater Чернівецький державний університет, 1982
Посада Секретар творчої спілки "Асоціація діячів естрадного мистецтва України", м. Київ
У шлюбі з Ольга Володимирівна
Діти син Володимир, донька Тетяна
Нагороди

Заслужений артист України, Народний артист України, Кавалер ордена «За заслуги» III та ІІ ступенів

Заслужений артист України
Заслужений артист України
Народний артист України
Орден «За заслуги» ІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Сайт hadenko.com


Мар'ян Ілліч Гаденко (* 15 вересня 1955) — український композитор-пісняр, народний артист України, телеведучий на Першому національному телеканалі.


Життєпис

Народився 15 вересня 1955 року у місті Сторожинець неподалік Чернівців. Дитинство і молодість пройшли у Чернівцях, де нині стоїть його хата — за 100 метрів від хати Назарія Яремчука і за 100 метрів від хати Володимира Івасюка. Під час служби в органах внутрішніх справ закінчив у 1982 році Чернівецький державний університет, здобув фах економіста[1]. Зараз живе у Києві. 27 років служив у внутрішніх військах України. На пенсію пішов з посади заступника командувача внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України у званні генерал-майора. Десять років (з 1988 до 1998-го) служив у Львові на посаді начальника відділу боротьби з організованою злочинністю на Львівській залізниці. Після смерті телеведучої Тамари Володимирівни Щербатюк, яка була автором та ведучою програми «Надвечір'я» — почала виходити в ефір програма «Надвечір’я. Долі» ведучим якої став Мар'ян Гаденко.

Творчий доробок

Має 7 аудіоальбомів і компакт-дисків: «Зорепад», «Зорепад-1», «Зорепад — 2», «Зорепад −3», «Пісенне джерело», «Доля», «З отчої криниці». Останній — присвячений пам'яті сина Володимира.

Є автором ідеї і організатором фестивалю «Прем'єра пісні».

Дискографія

Мар'ян Ілліч Гаденко - народний артист України, композитор, поет-пісняр, виконавець власних пісень, телеведучий, засновник та голова журі багатьох всеукраїнських пісенних конкурсів

Моя пісня — моя доля (2007).

Відзнаки, нагороди

Про Гаденка М.І. в художній літературі

Є люди, від яких іде тепло,

Що інших безкорисно зігріває.

До них не прилипає бруд і зло,

І, дякуючи їм, життя триває.


А, завдяки теплу, в усі часи

Народжувалась пісня в Україні,

І надзвичайно теплі голоси

Її співали і співають нині.


Та пісня, наче чисте джерело,

З якого пити нам і не напитись.

Гаденко… це – і пісня, і тепло.

Приходьте, люди, до Мар’яна грітись!

У ЗМІ

Галерея

Примітки

Джерела

Посилання