Кормич Людмила Іванівна: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Dobrodiya (обговорення | внесок)
Dobrodiya (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 74: Рядок 74:


== Джерела ==
== Джерела ==
{{reflist}}


[[Категорія:Доктори історичних наук]]
[[Категорія:Доктори історичних наук]]

Версія за 00:28, 27 січня 2018

Кормич Людмила Іванівна
Народилася 25 липня 1952(1952-07-25) (71 рік)
с. Луг Закарпатська область
Місце проживання м. Одеса, Україна
Країна Україна Україна
Діяльність науковиця
Alma mater Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Галузь політичні науки, державотворення
Заклад Національний університет «Одеська юридична академія»
Вчене звання професор, академік УАПН
Науковий ступінь доктор історичних наук
Нагороди
Відмінник освіти України Заслужений діяч науки і техніки України
Орден княгині Ольги ІІ ступеня
Орден княгині Ольги ІІ ступеня
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня
Особ. сторінка Google Scholar

Кормич Людмила Іванівна — академік УАПН, професор, доктор історичних наук, завідувач кафедри політичних теорій Національного університету «Одеська юридична академія», Заслужений діяч науки і техніки України.

Життєпис

Народилася 25 липня 1952 р. у селі Луг Закарпатської області у родині вчительки та офіцера.

Батько — І. Д. Ілюшин, учасник Другої світової війни, нагороджений орденами і медалями. Закінчив Ленінградське вище військово-інженерне училище, потім Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка. Після звільнення в запас працював викладачем історії.

Мати — О. І. Ілюшина (Леонтович), учасниця Другої Світової війни, закінчила Черкаський педагогічний інститут. Працювала викладачем української і російської словесності, була на профспілковій роботі. Відмінник народної освіти, нагороджена медалями. Майже всі родичі, діди і прадіди включно, вчителювали: в роду історики, філологи, математики, біологи, географи.

Людмила Іванівна закінчила на відмінно черкаську середню школу у 1969 р. Протягом року працювала оператором машинно-лічильного бюро, зацікавившись електронно-обчислювальною технікою. Але за рік технічні уподобання поступилися гуманітарному ухилу і вона вступила на історичний факультет Одеського державного університету ім. І. І. Мечникова у 1970 р.

У 1975 р. закінчила університет з дипломом з відзнакою за спеціальністю «історія». За рекомендацією Вченої ради продовжила навчання в аспірантурі університету, захистивши у 1978 р. на Спеціалізованій вченій раді Одеського державного університету кандидатську дисертацію[1].

У 1990 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук.

У 19911997 рр. працювала в Одеському державному університеті на посаді професора, з 1992 р. — завідувача кафедри, з 1996 р. — директора коледжу.

Вчене звання професора присвоєно в 1992 р.

Другу вищу освіту за спеціальністю «правознавство» отримала в 1998 р. в Харківському національному університеті внутрішніх справ МВС України

З 1996 р. — академік УАННП2004 — УАН).

З 2003 р. — академік УАПН.

З 1997 р. — головний редактор збірника наукових праць «Актуальні проблеми політики».

З 1997 р. — завідувач кафедри соціальних теорій (із серпня 2016 — кафедри політичних теорій[2]) Національного університету «Одеська юридична академія»

Наукова робота

Професор Л. І. Кормич спеціалізується на проблемах теорії та історії політичної науки, проблемах державотворення[3] і паритетної демократії.

Автор понад 250 наукових робіт[4], зокрема 25 індивідуальних і колективних монографій та підручників, рекомендованих МОН України.

Під керівництвом професора Л. І. Кормич захищено 35 дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора і кандидата юридичних і політичних наук. Очолювана нею наукова школа отримала визнання в нашій країні та за кордоном[5].

Нагороди

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня (1998)[6]

Заслужений діяч науки і техніки України (2003)[7]

Орден княгині Ольги ІІ ступеня (2012)[8]

Примітки

  1. Кормич Людмила Іванівна // Професори Одеського (Новоросійського) університету: біогр. словник / ОНУ ім. І. І. Мечникова, Наукова б-ка ; відп. ред. В. А. Сминтина ; заст. відп. ред. М. О. Подрезова ; авт. вступ. ст. В. М. Хмарський ; упоряд. та бібліогр. ред.: В. П. Пружина, В. В. Самодурова . — 2-ге вид., доп . — Одеса: Астропринт, 2005 . — Т.3 : К — П . — 2005 . — С. 110—113.
  2. Кафедра політичних теорій Національного університету «Одеська юридична академія»
  3. Кормич Людмила Іванівна. Енциклопедія сучасної України (ukr) . Інститут енциклопедичних досліджень НАН України. 27 січня 2018. Процитовано 27 січня 2018.
  4. [1]
  5. Кормич Людмила Іванівна, завідувач кафедри політичних теорій. Офіційний веб-сайт Національного університету "Одеська юридична академія" (ukr) . 27 січня 2018. Процитовано 27 січня 2018.
  6. Про відзначення нагородами України. Законодавство України (укр.). Процитовано 26 січня 2018.
  7. Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій. Законодавство України (укр.). Процитовано 26 січня 2018.
  8. Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій Одеської області. Законодавство України (укр.). Процитовано 26 січня 2018.

Джерела