Ґроґу: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
ADDED IMAGE
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
м Відкинуто редагування 142.93.147.224 (обговорення) до зробленого Alex Blokha
Мітка: Відкіт
Рядок 3: Рядок 3:
| ім'я =
| ім'я =
| оригінал =
| оригінал =
| зображення = https://youtu.be/NqE93fM6UnI
| зображення =
| ширина =
| ширина =
| підпис = Малюк (персонаж)
| підпис = Малюк (персонаж)

Версія за 12:14, 25 лютого 2020

Ґроґу
CMNS: Ґроґу у Вікісховищі

Дитя, Малюк, Малюк Йода — персонаж оригінального телесеріалу «Мандалорець» від стримингового сервісу Disney+. Належить до тієї ж інопланетної раси, що і майстер-джедай Йода, популярний персонаж оригінальної трилогії і трилогії приквелів «Зоряних воєн».

Концепція і створення

Дитина належить до тієї ж інопланетної раси, що й магістр Йода, популярний персонаж «Зоряних воєн», але не є самим Йодою в молодості[1]. Персонаж був задуманий творцем серіалу «Мандалорець» Джоном Фавро, який бажав дослідити таємницю походження раси Йоди. Дитя зняте в основному з використанням аніматроніки і ляльок, хоча в деяких сценах використана CGI-графіка. Лялька управляється двома техніками, один з яких управляє очима і ротом, а інший контролює інші фізичні характеристики. Спочатку виконавчі продюсери Фавро і Дейв Філон сумнівалися, чи варто більше покладатися на CGI або на реальні зйомки, але актор Вернер Херцог переконав їх використовувати анімованих ляльок, навіть назвавши продюсерів «боягузами» за бажання використовувати CGI[2]. Фавро сказав:

В основному цей персонаж - лялька. Коли використовується CGI, ми намагаємося передати рухи Дитя максимально природньо, ніби воно знаходиться в нашій реальності. Я думаю, дуже часто використання CGI занадто очевидно, коли до параметрів героя не підходять творчо, дозволяючи йому зберегти свою сутність і шарм.

Сюжетні лінії

У першому епізоді серії титульний мисливець за головами-мандалорець (Педро Паскаль) отримує високооплачуване замовлення від Клієнта (Вернер Херцог), таємничого імперського чиновника, щоб вистежити і зловити невідому ціль віком п'ятдесят років. Проникнувши у віддалений і добре захищений табір, мандалорець наздоганяє ціль, яка виглядає як дитина того ж виду, що і Йода. Коли дроїд-мисливець за головами, член гільдії IG-11 (Тайка Вайтіті) намагається вбити дитину заради нагороди, мандалорець знищує дроїда пострілом, забираючи Дитя живим.

У «Главі 2: Дитя» мандалорець піддається нападу грязерога (істоти, схожої на носорога). Коли звір кидається на нього, Малюк використовує Силу, щоб підняти істоту в повітря, дозволяючи здивованому мандалорцю вбити його. Мандалорець доставляє Малюка Клієнту на Неварро і отримує нагороду.

У «Главі 3: Гріх» всупереч своїм звичаям, мандалорець запитує про плани Клієнта щодо Малюка, але отримує відповідь, що це не його турбота. Мандалорець отримує нову роботу від лідера гільдії мисливців за головами, Грифа Карги (Carl Weathers), але замість цього повертається, щоб проникнути на базу Клієнта і забрати Малюка, якого вивчає доктор Першинг (Омід Абтахі). Убивши безліч штурмовиків, мандалорець потрапляє в засідку мисливців за головами гільдії і Карги, які вимагають, щоб він передав Малюка за додаткову нагороду. Мандалорцю вдається втекти, коли несподівано прибувають інші мандалорці Племені, нападаючи на мисливців за головами і дозволяючи йому втекти з Малюком.

Прийом публікою і вплив

Малюк був добре прийнятий серед фанатів. Незабаром він став популярним інтернет-мемом[3][4] і проривним персонажем .[5][6][7] The Guardian назвав його «найбільшим новим персонажем 2019 року»[8], а багато хто приписав Малюкові ключову роль в успіху серіалу[9][10]. Корінні народи у Сполучених Штатах і Канаді сприйняли Малюка як представника іншого корінного народу і використовують цього персонажа в мистецтві і мемах[11].

У грудні 2019 року в журналі 'Time вийшла стаття про генерального директора компанії «Волт Дісней» Роберта Айгере, в якій він названий «Підприємцем року»; в ній фігурує його малюнок Малюка[12]. Персонажа також зпародіювали в епізоді «Південного парку» «Basic Cable» у грудні 2019 року[13].

Товарний оборот

У спробі зберегти інформацію про персонажа в таємниці до показу серіалу виробництво товарів з Малюком було припинено[14]. У результаті багато неліцензійних продуктів були створені і продані через Інтернет[15]. Офіційні товари, що стосуються персонажа, як очікується, будуть випущені навесні 2020 року[16]. Перші два предмети — це 10-дюймова Funko POP! статуетка і 11-дюймова м'яка іграшка від Mattel[5].

Примітки

  1. Giardina, Carolyn (5 грудня 2019). Why Jon Favreau Chose Baby Yoda: 'We Don't Know a Lot of Details About His Species'. The Hollywood Reporter. Процитовано 9 грудня 2019.
  2. Couch, Aaron (15 листопада 2019). The Mandalorian Moment That Caused Werner Herzog to Call His Bosses 'Cowards'. The Hollywood Reporter. Процитовано 9 грудня 2019.
  3. Barron, Tory (5 грудня 2019). Athletes join in on the 'Baby Yoda' meme frenzy. ESPN. Процитовано 9 грудня 2019.
  4. Britt, Ryan (5 грудня 2019). Mandalorian Showrunner Confirms Baby Yoda is Not Actually Yoda. Fatherly. Процитовано 9 грудня 2019.
  5. а б Hibberd, James (3 грудня 2019). Baby Yoda dolls from The Mandalorian have arrived. Entertainment Weekly. Процитовано 11 грудня 2019.
  6. Grey Ellis, Emma (22 листопада 2019). Love Baby Yoda, You Must. Wired. Процитовано 11 грудня 2019.
  7. Casey, Henry T. (November 2019). Who is Baby Yoda? The Mandalorian[[:Шаблон:'s]] Breakout Character Explained. Space.com. Процитовано 11 грудня 2019. {{cite web}}: Назва URL містить вбудоване вікіпосилання (довідка)
  8. Vasquez, Zach (3 грудня 2019). Big deal, he is: How Baby Yoda became 2019's biggest new character. The Guardian. Процитовано 9 грудня 2019.
  9. Haselton, Todd (20 листопада 2019). Disney+ review: Great content at a fair price, but it could use a few tweaks. CNBC. Процитовано 9 грудня 2019.
  10. Alexander, Julia (6 грудня 2019). Baby Yoda is key to the Disney+ takeover. The Verge. Процитовано 9 грудня 2019.
  11. Johnson, Rhiannon (4 грудня 2019). 'So darn cute': Indigenous artists and memers embrace Star Wars series' Baby Yoda. CBC News. Процитовано 9 грудня 2019.
  12. Buscombe, Belinda (11 грудня 2019). Bob Iger Is Time[[:Шаблон:'s]] 2019 Businessperson of the Year. Time. Процитовано 11 грудня 2019. {{cite web}}: Назва URL містить вбудоване вікіпосилання (довідка)
  13. Shepherd, Jack (5 грудня 2019). South Park mocks both Baby Yoda and Disney Plus in latest episode. GamesRadar+. Процитовано 9 грудня 2019.
  14. del Barco, Mandalit (5 грудня 2019). You'll Have to Wait for Official Baby Yoda Toys. NPR. Процитовано 11 грудня 2019.
  15. Chaney, Jen (21 листопада 2019). A Black Market Baby Yoda Gift Guide. Vulture. Процитовано 9 грудня 2019.
  16. Hersko, Tyler (7 грудня 2019). Why There Won't be Any Baby Yoda Toys Until Spring 2020. IndieWire. Процитовано 9 грудня 2019.