Сталеві двері (фільм, 2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Сталеві двері»
Iron Doors
Жанр Трилер, детектив
Режисер Стівен Мануель
Продюсер Аарон Ман'яні
Стівен Мануель
Аксель Ведекінд
Сценарист Питер Арнесон
У головних
ролях
Аксель Ведекінд[de]
Рунґано Ніоні
Оператор Ян Рейф
Композитор The Vibez
Штефан Цітен
Монтаж Ларс Роланд
Кінокомпанія Fullfeedback Productions
Bar Vinya Film
Water Bear Productions
Тривалість 80 хвилин
Мова англійська та мова бемба
Країна Німеччина Німеччина
Рік 2010
Дата виходу Світ  24 квітня 2010
Німеччина  10 березня 2011
IMDb ID 1520956
Рейтинг IMDb: 6/10
офіційний сайт

«Сталеві двері» (оригінальна назва англ. Iron Doors) — німецький (переважно англомовний) детективний трилер, що вийшов у 2010 році з Акселем Ведекіндом[de] в головній ролі. Зйомки фільму відбувалися у Кельні, Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина.

Сюжет[ред. | ред. код]

 Молодий чоловік прокидається в кімнаті без вікон, проте з величезними залізними дверима і залізною шафою, замкненою на замок. Він спочатку гадає що це дружній розіграш, але на всі його крики про поміч та стуки у двері ніхто не відкликається. Що йому робити — невідомо. Ясно лиш одне: відлік годин до його смерті вже запущено, адже без іжі і води йому довго не протягнути.  Знайшовши випадково ключ від шафи, він знаходить там приладдя для роботи з металом - ацетиленовий різак, балони з газом і маску зварювальника. Подумавши, чоловік починає прорізати діру в дверях, а закінчивши він бачить по той бік таку ж кімнату з залізними дверима, проте без шафи, замість якої лежить дохлий пацюк. Знесилений, чоловік вирішив перепочити і заснув. Прокинувся від якогось скреготу в залізних дверях, але то швидко минулося. Мертвий представник роду щурячих вже не здається голодній людині чимось надто гидким, навіть напіврозкладений, тому хлопець починає его потроху їсти. Відпочивши, він повертається в попередню кімнату, знаходить у шафі молоток та зубило і починає потихеньку довбати стіну кімнати. Зрештою, пробитий отвір виходить достатньо великим аби в нього протиснутися. На жаль, він потрапляє в точно таку ж кімнату, проте тут ще є закрита труна, кайло та напіввикопана могила. Чоловік відкриває труну і бачить там жінку-негритянку. Доки він її роздивлявся, жінка очуняла й побачивши над собою брудного і обідраного здорованя з молотком, перелякалась і втекла через діру в кімнату, з якої він пробивав отвір.

Зрозумівши що налякав дівчину, хлопець покинув молоток і спробував вмовити її не боятися, але виявилося що вона не розуміє англійської, а він не розуміє мови, якою говорить вона. Так, у вмовляннях, минув ще якийсь час і знесилений хлопець заснув, залізши в труну в якій знайшов ту негритянку......

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]