Шилпа Шетті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шилпа Шетті
англ. Shilpa Shetty
Народилася 8 червня 1975(1975-06-08) (48 років)
Мангалур, Mysuru divisiond, Карнатака, Індія
Громадянство  Індія
Релігія індуїзм[2]
Діяльність акторка, модель, каратистка, кіноакторка
Роки діяльності 1993 — тепер. час
У шлюбі з Raj Kundrad
Діти Viaan Raj Kundrad
Брати / сестри Shamita Shettyd
IMDb nm0792908

CMNS: Шилпа Шетті у Вікісховищі

Шилпа Шетті (англ. Shilpa Shetty, гінді शिल्पा शेट्टी) — індійська кіноакторка, що знімалася переважно у фільмах мовою гінді. Старша сестра Шаміт Шетті. Дебютувала у фільмі 1993 року «Гра зі смертю». Переможниця п'ятого сезону британського телешоу Celebrity Big Brother. Співвласниця крикетної команди Rajasthan Royals.

Біографія[ред. | ред. код]

Шилпа Шетті народилася 8 червня 1975 [3] року в родині колишніх моделей Сурендра і Сунанди Шетті. Її мати була моделлю для Forhans, Bournvita, а її батько брав участь в рекламі окулярів Yera, її молодша сестра Шамітов Шетті є акторкою.

У Мумбаї вона вчилася у Вищій школі в Chembur, а пізніше брала участь Podar коледжу в Matunga. Шилпа також була капітаном команди з волейболу в школі і отримала чорний пояс з карате. У 15 років Шилпа захотіла стати моделлю, але її зріст і вага не відповідали параметрам моделі і на кастингу їй відмовили.

У віці 17 років їй запропонували головну роль у фільмі «Mera Dil» з Рахулом Роєм. Але фільм до кінця не був відзнятий. Далі Шилпа Шетті запропонували роль в «Гра зі смертю» c Шахруха Ханом і Каджол, який згодом став хітом, і за який Шилпа була номінована на Filmfare Awards.

В даний час Шилпа бере активну участь в кампанії проти СНІДу і є затятим захисником в боротьбі проти жорстокого поводження з тваринами.

Вона знялася майже у 50 фільмах мовами гінді, тамільською, телуґу і каннада, свою першу провідну роль зіграла в 1994 році — AAG.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Virtual International Authority File[Dublin, Ohio]: OCLC, 2003.
  2. Shilpa Shetty
  3. Khan, Jannat. Shilpa Shetty Age, Height, Measurement, Bra Size, Bio, Net Worth. universalcelebs.com (англ.). Процитовано 22 лютого 2020.