Я — початок (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Я — початок
I Origins
Жанр фантастика, драма
Режисер Майк Кегілл
Продюсер Майк Кегілл
Гантер Ґрей
Алекс Орловскі
Сценарист Майк Кегілл
У головних
ролях
Майкл Пітт
Бріт Марлінг
Астрід Берже-Фрісбі
Стівен Єн
Арчі Панджабі
Оператор Маркус Фордерер
Композитор Вілл Бейтс
Філ Моссман
Монтаж Майк Кегілл
Кінокомпанія Verisimilitude
WeWork Studios
Bersin Pictures
Penny Jane Films
Дистриб'ютор Fox Searchlight Pictures
Тривалість 106 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2014
Дата виходу США США — 18 липня 2014
Касові збори 336,472 $[1]
IMDb ID 2884206
foxsearchlight.com/iorigins/

«Я — початок» (англ. I Origins) — американська науково-фантастична драма 2014 року, режисера, сценариста і продюсера Майка Кегілла.

Світова прем'єра стрічки відбулася 18 січня 2014 року на кінофестивалі «Санденс».

Сюжет[ред. | ред. код]

Єн Ґрей (Майкл Пітт) — молекулярний біолог, і, як справжній учений, він вірить тільки фактам. Разом зі своїм колегою Кенні (Стівен Єн) і студенткою-першокурсницею Карен (Бріт Марлінг) він досліджує еволюцію людського ока, щоб довести еволюцію ока і спростувати аргументи креаціоністів. Вчені вивчають організми, що знаходяться на різних ступенях розвитку, щоб зрозуміти процес вдосконалення такого складного органу чуття, як зір, і отримати докази того, що людське око з'явилося природним шляхом, а не є божественним творінням.

Надавши наукові дані з кожного щабля еволюції, Єн хоче вирішити давній спір про існування розумного творця на користь науки. Одного разу на вечірці у переддень Хелловіна, Єн знайомиться з дівчиною Софі (Астрід Берже-Фрісбі), яка дивиться на світ по-іншому: вона не сумнівається в існуванні Бога і впевнена, що в минулому житті вони з Єном були знайомі. Досліди вчених вона теж оцінює по-своєму: можливість сліпого організму стати зрячим Софі порівнює з наданням деяким людьми нового почуття, так званого «духовного початку». Незабаром досліди вчених дають перші позитивні результати, і Єн наближається до своєї мети, але через кілька років трапляється щось, що здатне спростувати його наукові погляди.[2]

У ролях[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. I Origins (2014). Box Office Mojo. Процитовано серпень 22, 2014.
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 березня 2015. Процитовано 2 січня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]