Андрій Кухарчук

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Кухарчук Сергійович
Загальна інформація
Національність Україна Українець
Місце проживання Україна
Народження 12 грудня 1978
Львів, Україна
Зріст 179 см
Вага 111 кг
Спорт
Вид спорту Бодибілдинг
Участь і здобутки

Андрій Кухарчук (12 грудня 1978, Львів) — відомий український спортсмен-бодібілдер. Найкращий атлет 2013 року за версією IFBB, чемпіон Європи і бронзовий призер Чемпіонату світу з бодібілдингу.

Біографія[ред. | ред. код]

Український спортсмен народився 12 грудня 1978 року в місті Львові. Бодібілдингом почав займатися у віці 12 років. За словами Андрія у підвалі його будинку був розташований тренажерний зал «Кінескоп». Хлопець частенько навідувався туди та приглядався до старших хлопців, а згодом і сам почав займатися. Серйозніше почав займатися в 19 років, а у 22 роки вже брав участь у змаганнях. Серйозно вплинула на формування свідомості хлопця давньогрецька міфологія і стеження за життям Арнольда Шварценеггера.

У 2006 році виграє свій перший чемпіонат України й виконує норматив майстра спорту України. У 2008 році - перший міжнародний старт — Чемпіонат Європи в місті Плайа-де-Аро (Іспанія) і результат 3-є місце в категорії до 90 кг. У 2009 році стає абсолютним чемпіоном України і Чемпіоном Європи в категорії до 100 кг ( істо Нові Сад, Сербія). Виконує норматив Майстра спорту України міжнародного класу. ВУ2010 році дебют на Чемпіонаті Світу (категорія до 100 кг місто Баку) і прикре сьоме місце. У 2011 та 2012 роках посідає 5 місце на чемпіонатах Світу (категорія 100 кг). ВУ2013 році нарешті очікуваний успіх - третє місце на Чемпіонаті Світу в Марокко (категорія 90 кг) і перше місце на Чемпіонаті Світу з класичного бодибілдингу в Австрії (м. Санк Пельт'єн). 2014 рік, наразі, най успішний у виступах цього спортсмена: друге місце на Чемпіонаті Світу з бодибілдингу (категорія 95 кг) у Бразилії і абсолютна перемога на Чемпіонаті Світу з класичного бодибілдингу в Іспанії. Виконаний норматив Заслуженого Майстра Спорту України.

Тренування[ред. | ред. код]

В процесі тренування своїх біцепсів Андрій Кухарчук підкреслює важливість контролю у всіх стадіях руху і відчутті того, що під час виконання вправ працюють саме ті м'язи, які повинні. «Чіттінг якщо і допускається, то тільки такий, при якому не зникає відчуття роботи саме цільових м'язів. Тренування біцепсів в міжсезоння і перед змаганнями практично нічим не відрізняються. Звичайно, зменшується робоча вага, адже змінюється режим харчування, а ще я намагаюся зменшити час відпочинку між підходами до 1 хвилини», — ділиться досвідом Андрій Кухарчук.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Не одружений. Проживає в місті Львів. Тренується під керівництвом Заслуженого Тренера України Олександра Білоуса. Працює в клубі Бель Палаццо (вул. Саксаганського 10).

Виступи[ред. | ред. код]