Андріївський (ландшафтний заказник)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андріївський заказник
Назва на честь Андріївка
Країна  Україна
Розташування Київська область,
Вишгородський район,
на захід від села Андріївка
Площа 146,3 га
Засновано 22 червня 2020[1]
Оператор ДП «Димерське лісове господарство»

Андрі́ївський заказник — ландшафтний заказник місцевого значення в Україні. Розташований на захід від села Андріївка на території Димерської селищної громади, Вишгородський район Київська область.

Площа — 146,3 га, статус отриманий у 2020 році. Перебуває у віданні ДП «Димерське лісове господарство» (Руднянське лісництво).

Добре збережені старі дубові та вільхові ліси в межах водно-болотних угідь у межиріччі Тетерева і Дніпра. Територія входить до складу Дніпровського екологічного коридору. На території поширені такі Червонокнижні рослини як коручка чемерникоподібна, любка дволиста, гніздівка звичайна та булатка довголиста. Заказник є ареалом поширення таких видів фауни: лелека чорний, журавель сірий, мідянка звичайна, орлан білохвостий, рись та лось, які занесені до Червоної книги України.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Рішення Київської обласної ради №879-35-VII від 22.06.2020 «Про оголошення нововиявлених територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, скасування статусу та зміну меж існуючих територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на території Київської області»Київська обласна рада.
  • Рішення Київської обласної ради №879-35-VII від 22.06.2020 «Про оголошення нововиявлених територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, скасування статусу та зміну меж існуючих територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на території Київської області»
  • Природно-заповідний фонд Київщини поповнився десятьма новими об'єктів. koda.gov.ua. Київська обласна державна адміністрація.
  • Руднянське лісництво (карта). lisproekt.gov.ua. Українське державне проектне лісовпорядне виробниче об'єднання ВО "УКРДЕРЖЛІСПРОЕКТ". Архів оригіналу за 16 листопада 2021.