Крістін Тодд Вітмен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крістін Тодд Вітмен
англ. Christine Todd Whitman
Народилася 26 вересня 1946(1946-09-26)[1][2] (77 років)
Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
Країна  США
Місце проживання Oldwickd
Тьюксбері Тауншип
Діяльність письменниця, політична діячка
Alma mater Wheaton Colleged, Far Hills Country Day Schoold, Foxcroft Schoold і Chapin Schoold
Заклад Office of Economic Opportunityd, New Jersey Board of Public Utilitiesd і Управління з охорони навколишнього середовища США
Посада губернатор Нью-Джерсіd і Administrator of the Environmental Protection Agencyd
Партія Республіканська партія США
Конфесія пресвітеріанство
Батько Webster B. Toddd
У шлюбі з John Whitmand
Нагороди
IMDb ID 1693031

Крістін Тодд Вітмен (англ. Christine Todd Whitman; нар. 26 вересня 1946(19460926)) — американський політик і письменник, з 1994 по 2001 рік 50-й губернатор штату Нью-Джерсі, з 2001 по 2003 рік — голова Агентства з охорони навколишнього середовища при адміністрації президента Джорджа Буша-молодшого.

Дитинство[ред. | ред. код]

Вітмен народилася у Нью-Йорку і виросла в окрузі Гантердон, Нью-Джерсі. Мати — Елеонора Прентіс Тодд (уроджена Шлі), батько — Вебстер В. Тодд. Обидва були затятими республіканцями. Крістін вчилася у Far Hills Country Day School і The Chapin School у Манхеттені. Вітмен закінчила коледж у 1968 році, отримавши ступінь бакалавра мистецтв з управління. Після закінчення навчання вона працювала у президентській кампанії Нельсона Рокфеллера.

Вітмен є нащадком двох політичних сімей Нью-Джерсі, Тоддсів і Шлі, і пов'язані шлюбом з політично активними нью-йоркськими Вітменами. Вона перебуває у шлюбі з Джоном Вітменом, приватним інвестором. У них двоє дітей. Вона є онукою колишнього губернатора Нью-Йорка Чарльза Вітмена. Її дід по материнській лінії, Ріва Шлі, був членом таємного товариства «Голова вовка» в Єльському університету і віце-президентом банку «Чейз», хоча він був єдиним віце-президентом. Він також був давнім президентом Російсько-американської торгової палати.

Кар'єра[ред. | ред. код]

З 1988 по 1990 рік вона обіймала посаду голови ради комунального господарства Нью-Джерсі. Вітмен була призначена Джорджем Бушем як глава Агентства з охорони навколишнього середовища 31 січня 2001. Звільнена від займаної посади 27 червня 2003 після того, як Генеральний прокурор звинуватив Вітмен у тому, що після терактів 11 вересня вона має намір дозволила людям повернуться в свої будинки і офіси, прилеглі до Всесвітнього торгового центру. Тим самим вона піддала їх життя і здоров'я небезпеці. У грудні 2007 року почався судовий розгляд у справі Вітмен, у квітні 2008 року суд її виправдав.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. SNAC — 2010.
  2. Munzinger Personen

Посилання[ред. | ред. код]