Обговорення користувача:Вальдимар/Архів 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

"Клуб"

Добрий день. Прошу видалити із голосування на "добру" статтю про один "клуб", якщо такі операції входять до Ваших обов'язків. Схоже, "доброю" тій статті поки не стати. Тим більше, що пройшло більше, ніж 2 тижні з момнту висунння. Також прохання видалити непотрібний редірект Міжнародний Кораловий Клуб. Дякую.--Бертран 17:35, 6 квітня 2011 (UTC)

Можу видалити і зараз, хоча за правилами це здійснюється післязавтра. --Вальдимар 20:59, 6 квітня 2011 (UTC)

Японія

Вітаю! Є окремі правила іменування статей по Японії. Формула ХХХ (місто) — не вживається.--天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 13:44, 11 квітня 2011 (UTC)

Чим японські міста є особливими у порівнянні з іншими містами світу? А щодо правила іменування статей, то воно було створено Вами спеціально для себе і не є відповідними щодо усіх правил Вікі взагалі. --Вальдимар 13:51, 11 квітня 2011 (UTC)
Так я їх створив і, зауважте, прийняв спільнотою (!) Решта «правил», на які ви посилаєтеся, не чинні. Навіть не написані. (1) Причиною існування окремих правил по Японії є вказівки інших вікіпедій, які у нас не прописані, — уніфікуйте стиль топонімів в межах однієї країни. Уніфікувати все — дурниця. (2) Особливості написання японських топонімів враховують досвід японських топонімічних словників. Гадаю, їхні редактори набагато краще розбираються в географії Японії ніж місцеві вікіпедисти…—天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 13:58, 11 квітня 2011 (UTC)
Щодо словників, то це лише ваша гадка. Я їх не бачив, вони українські? Чому тоді у російській Вікі статті про Японію написані уніфіковано з усіма іншими? Те, що Ви прописали собі правила не означає, що вони повинні є правильними. Це не Ваша енциклопедія, а всієї спільноти. Уявіть, що я пропишу правила про мої статті про Удмуртію. Я буду ініціювати перегляд Вашого правила щодо іменування японських статей і підведення їх до загальних стандартів. --Вальдимар 14:04, 11 квітня 2011 (UTC)
Те, що прийняте спільнотою, спільнота може і переглянути чи скасувати.--Анатолій (обг.) 22:55, 11 квітня 2011 (UTC)
Я і прийняв правила спільнотою. Хочете правила по Удмуртії — будь ласка. В англійській вікі, наприклад, правила по окремих країнах спокійно уживаються. І ніхто з цього проблеми не робить. А щодо словників, то як географ ви мене дивуєте. Хто-хто, а ви повинні були знати, що топоніми в межах однієї країни бувають омонімічними. Особливо в азійських країнах, де слова звучать однаково, а записується ієрогліфами по-різному.--天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 14:12, 11 квітня 2011 (UTC)
Це правильно, але існує також і адаптація під різні мови, як і для української. --Вальдимар 14:16, 11 квітня 2011 (UTC)
А як можна "адаптувати" десяток міст, які однаково звучать і записуються українською, але східними мовами пишуться по-різну?--天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 14:19, 11 квітня 2011 (UTC)
А Ви гляньте ось сюди - Миколаївка, Олександрівка, Олексіївка і тому подібне. --Вальдимар 14:20, 11 квітня 2011 (UTC)
Дякую. Саме за таким принципом і побудовані правила по Японії. ХХХ (адмінодиниця вищого рівня)...--天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 14:28, 11 квітня 2011 (UTC)
Ні. Ще існує ось таке — Кам'янка, де є Кам'янка (місто), якби була єдина річка з такою назвою — була б Кам'янка (річка). Так само і у японських статтях повинно бути Сайтама (місто) та Сайтама (префектура). Ще є ось таке — Кізнер. —Вальдимар 14:36, 11 квітня 2011 (UTC)
Ну і де тут уніфікованість і зручність у використанні? Якщо вже є формула ХХХ (адмінодиниця вищого рівня), для чого вводити додаткові формули? Для чого писати додаткові дужки в Сайтама (префектура) коли можна написати простіше і правильніше префектура Сайтама. Мабуть ви знаєте, при вирішені будь який задач обирають простий спосіб — з малою кількістю формул і найкоротшим шляхом вирішення. Те, що ви пропонуєте передбачає велику кількість формул і використання додаткових знаків. Мабуть не важко здогадатися, який з двох способів оптимальний? --天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 14:59, 11 квітня 2011 (UTC)
Ні, має бути Черкаська область, а не Область міста Черкаси, має бути Арканзас (штат) і Арканзас (річка), а не Річка Арканзас чи Штат Арканзас. Так само і у японських статтях - Сайтама (префектура), а не Префектура Сайтама. Тут головне слово є Сайтама, і воно повинно стояти першим у назві. --Вальдимар 17:18, 11 квітня 2011 (UTC)
Бачу, щодо іменування міст ви погодилися.
Ніхто не пише Префектура міста Сайтама. Пишуть префектура Сайтама. Бо (1) Сайтама — це не місто, (2) адміністративної одиниці з назвою Сайтама (префектура) не існує. До того ж чому саме має бути Арканзас (штат) замість Штат Арканзас, ви так і не пояснили. Набагато природніше писати українською Штат Арканзас. Написання Арканзас (штат) використовують у паперових словниках для полегшення пошуку. У вікі ж процедура пошуку дуже проста і зручна, тому необхідності писати, викручуючи назву немає. --天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 22:39, 11 квітня 2011 (UTC)
Вальдимаре, сперечатися з Алексом — то рогами об стінку. Його переконати неможливо.--Анатолій (обг.) 22:47, 11 квітня 2011 (UTC)
Залежить від аргументів.--天津日高日子波限建鵜葺草葺不合命 23:04, 11 квітня 2011 (UTC)
Я й не збираюсь спиричатись. Я не якийсь там хлопчисько, якого будуть гнобити і гнути куди потрібно. Я, як то кажуть, на географії собаку з'їв, тому використовуючи свій науковий ступінь буду відстоювати те, що століттями накопичувала дана наука. --Вальдимар 22:50, 11 квітня 2011 (UTC)
Так в Алекса теж якийсь там ступінь є.--Анатолій (обг.) 22:53, 11 квітня 2011 (UTC)
Тут вказано, лише, що він викладач. То я теж викладач і що? --Вальдимар 22:55, 11 квітня 2011 (UTC)

Лист щастя

Не поспішайте викидати цього листа, — якщо ви слухняно виконаєте всі рекомендації, зазначені далі, то вже завтра на вас спустяться згори щастя та краще життя.

Вам потрібно зробити лише сто п'ятдесят копій цього документа. Сто розіслати друзям, приятелям та особливо недругам, а решту п'ятдесят розвісити в громадських туалетах та інших місцях масового скупчення споживачів. У такий спосіб ви донесете правду про найбільш певний спосіб просування нації до кращого майбутнього — для цього потрібно бути адміністратором «Вікіпедії».

«Вікіпедія» — енциклопедія, здатна дарувати людям зцілення від брехні. Спочатку зцілився адміністратор yakudza; після того, як друзі адміністратора yakudza переписали цього листа, адміністратор yakudza провів зцілення й над ними.

Тепер настала й ваша черга: досить зробити півтори сотні копій листа й розповсюдити його згідно з інструкцією, потім постійно зловживати повноваженнями адміністратора — і можете чекати на прекрасне чудо зцілення.

Та не піддавайтеся лукавій спокусі викинути цю кореспонденцію. Недалекий користувач X (прізвище змінено) мав необережність знищити документ. У результаті X не лише оминуло зцілення від брехні, він мав ще й проблеми з громадською організацією ГО «Вікімафія України».

Настоятель церковної громади ім. Прпд. Олександра Швеця --Raider 13:07, 14 квітня 2011 (UTC)

Статистика

Звертаюся як до адміністратора. Чи є можливість якось дізнаватися кількість переглядів якоїсь конкретної статті-сторінки? Мені було б цікаво вести таку статистику за деякими статтями. --KotykS 08:41, 16 квітня 2011 (UTC)

Ліцензування зображень

Доброго вечора. Маю до вас питання. Щойно ви проставили ліцензії на кількох фотографіях, завантажених користувачкою. Чи це юридично коректно? Ви впевнені, що вона згідна розповсюджувати фото саме під цією ліцензією, а не під іншою? Де гарантія, що вона дізнавшись суть ліцензії, не відмовиться ліцензувати (і зображення видалять)? ІМХО тут момент принциповий - лише автор зображення має право "віддати" його Вікіпедії. Максимум, що ми можемо - це роз'яснювати, роз'яснювати...

Не хотів коментувати вашу відповідь на ВП:ЗА, бо не адміністратор і запит не мій - вийшов би "третьою стороною".--Сергій (обг.) 21:11, 25 квітня 2011 (UTC)

Якщо завантажувач є автором зображення, то саме він має ставити ліцензію. Інакше ставиться nld (а якщо завантажувач — не автор, то npd). Якщо ж зображення взято десь з Інтернету, відоме джерело, то за цим джерелом може встановити ліцензію будь-хто (хоча тут теж є певні нюанси).--Анатолій (обг.) 23:12, 25 квітня 2011 (UTC)

Дякую за допомогу. Все пройшло. Матеріали дійсно ексклюзивні. Включив у розділ 50-річчя. Деякі фотки я "підрихтував" реставратором. Закинув ще декілька з вирізок. До речі, ви не подивитеся чи я не набокопорив з ліцензіями, бо вже одну BotCat обнявкав :) Ще раз дякую Вам і Черкаси. --Pavlo1 12:39, 26 квітня 2011 (UTC)

Перейменування

Добридень, Вальдимаре! Скажіть, з яких міркувань Ви перейменували статті Слон африканський та Буфало африканський? Подивіться ось це обговорення. Крім того, Ви відпатрулювали другу статтю. А як же інтервікі? З повагою, --Maxim Gavrilyuk 09:58, 26 квітня 2011 (UTC)

Щодо термінології, дійсно напартачив. Треба Слон африканський та Буйвіл африканський. Але ж ніяк не Буфало африканський. --Вальдимар 13:54, 26 квітня 2011 (UTC)

Коментар 92.133.110.207

Мне кажеться следует добавить фотографию Моста и ЖД вокзала;это важные обьекты в городе.Может кто из Черкасс позаботиться! Thanks you. I writh her because i know that you are from Cherkassy and you can do it. When you read my comments, please delete it (you can response me in my IP!

Пам'ятник байкерам

Якщо вилучаєте перенаправлення, то відредагуйте сторінку, в якій є посилання на статтю. Через ваші надто правильні дії бот відразу виставить статтю пам'ятник байкерам в ізольовані.--AlexusUkr 08:24, 5 травня 2011 (UTC)

Не варто уникати ізольованості лише за допомогою непотрібних перенаправлень. --Вальдимар 12:29, 5 травня 2011 (UTC)
То будьте ласкаві зайдіть у статтю Пам'ятники Білої Церкви та виправте посилання, щоб уникнути ізольованості. Ви завжди критикуєте помилки, а самі не долучаєтесь до їх виправлення, вважаючи, що окремі статті окрема справа кожного. УкрВікі - це справа кожного свідомого українця.--AlexusUkr 23:03, 5 травня 2011 (UTC)
На майбутнє, прошу перед тим як вказувати мені (та може й іншим) про якісь помилки з мого боку, пересвідчитись в їхній дійсності. Для уточнення прошу переглянути мою сторінку внеску. --Вальдимар 04:54, 6 травня 2011 (UTC)
Ваш внесок не повинен бути предметом вашої гордості, а якщо так то ви тут лише заради власної слави. Я бачив ваш беспредел щодо Алашської автономії, а тепер видаляючи перенаправлення ви ізолюєте статті і не хочете це виправляти. Купка некомпетентних людей: вчителі, футболісти захопили адмінпростір Вікі і просто не побоюсь слова бикують і самі вказують як робити щось у статтях у яких вони не розбираються. Це один крок до формування подібної ситуації як і в РосВікі, «гдє всєгда даходят к кансенсусу»--AlexusUkr 11:08, 6 травня 2011 (UTC)
На свій внесок, а точніше на сторінку про внесок, я вказав лише для того, щоби Ви пересвідчились у тому, що мною виправляються помилки інших користувачів, а не для того щоб похвастатись. І який саме беспредел Ви вбачаєте щодо статті про Алаську автономію. Якщо Ви не правильно трактуєте український правопис, то це помилка з Вашого боку. Вам на це вказали і не тільки я, навели правопис, за яким має писатись так, а не інакше. І не слід вказувати на чиюсь некомпетентність, не пересвідчившись у правильності своєї. А Вам як дорослій особі не гоже вести себе грубо в бік інших користувачів, це вказує на Вашу неграмотність. Тепер щодо перенаправлення - ізольована стаття не є чимось страшним, у мене при створенні таких безліч. І бот у Вікі був створений саме для відшуку таких статей, щоб їх могли відредагувати інші користувачі. А Вами була створена мнимая неізольованість за допомогою штучно створених неправильних перенаправлень. Якщо ж Вам не сподобались мої дії щодо цієї статті, висловість будь-ласка на сторінці запитів до адмінів, може інші Вас зрозуміють краще і не будуть бикувати. --Вальдимар 11:49, 6 травня 2011 (UTC)

Царські скіфи

Я витратив певну кількість часу на створення сторінки "Скіфські царі". Отже, шановний Вaльдемар, бажаю пояснень. SitizenX 07:02, 8 травня 2011 (UTC) Взагалі то пояснень не треба. Якщо Вас задовільняє існуючий стан речей (якість і зміст тих статей, які існують стосовно скіфів/скіфії) - залишайте все як є. Якщо забажаєте щось змінити - повернете мою статтю. Марнувати час я не бажаю. SitizenX 07:37, 8 травня 2011 (UTC)

Тут і пояснювати нічого. То не стаття, у Вікі не існує статей, через які безпосередньо звертаються до користувачів Вікі. Почитайте перед створенням статті ось це. --Вальдимар 08:20, 8 травня 2011 (UTC)

Шановний, у російськомовній Вікі є декілька написаних мною статей. Деякі з них перекладені вже не мною на укр. вікі. Мене цікавить якість поданого матеріалу. Принаймі на сторінці укр.вікі у вас вона на 90% протоколгоспна. Що ж, нехай так і буде. На цьому закінчуємо розмову. SitizenX 10:36, 8 травня 2011 (UTC)

Куди зникла примітка, про створення мною статті?--KuRaG 07:39, 9 травня 2011 (UTC)

Яка примітка? --Вальдимар 07:56, 9 травня 2011 (UTC)
що за цифри плюсуються у списку спостереження і чому зберігаються тільки останнє редагування статті, а редагування зроблені за 5 хвилин до цього зникають?можливо марудне питання і не в тему, але все ж мені цікаво?--KuRaG 06:01, 10 травня 2011 (UTC)
Коли Ви створили статтю, то Ви подавали виноски. Для нормального відображення цих приміток слід використовувати саме те, що я вніс. А всі інші проблеми, то вже інше. І я до сих пір не зрозумів про що Ви пишете. Який список спостереження Ви маєте на увазі, свій? Тоді Ви налаштуйте його для себе як бажаєте - лише Ви можете його налаштувати. Які цифри - не розумію? Якщо Ви про редагування, то завжди вказується останнє. --Вальдимар 12:57, 10 травня 2011 (UTC)

?

І чого питається видалили статтю http://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=Flpsed&action=edit&redlink=1 Чим вона вам не до смаку? і до чого тут реклама? коли це статті про вільне програмне забезпечення стали рекламою... Для справки - реклама - то є переслідування комерційної вигоди.

отак колись в русвікі видалили статтю про Zotero, і з’явилась вона там тіки через рік... 

Ви б хоч дивились в яку групу вона входить - засоби обробки інформації та програми для "цифрового" наукового пошуку... хоч би на обговопрення винесли.... а якщо автор не зареєстрований то те вас не обходить ;)

Якщо стаття складається з пари стрічок, а потім вказано посилання на неї, то це є рекламою. Або ж напишіть гарну статтю за усіма вимогами оформлення у Вікі, для цього я можу відновити ту сторінку. Але за умови нормального накопичення інформації в статті. --Вальдимар 12:52, 10 травня 2011 (UTC)

і яка інформація має бути представлена на маленький засіб, який має всього кілька функцій? тіки не треба казати, що такий засіб не має бути предсавлений, якщо він такий маленький... крім того в вікі існує маса "маленьких" сатей, які чомусь не видаляються, а ставиься прохання їх доробити. і, вибачте, не використовуйте "свої" тлумачення "реклами", скористайтесь хоч визначеннями вікіпедії, чи що. коли це інформація ставала рекламою на основі того, що це "кілька строчок"? а проставляння посилань на сайт з програмою це, наскільки я знаю, обов’язкова функція, при висвітленні інтернет ресурсів.

Якщо стаття має значення, то вона може існувати і у вигляді стабу. Якщо стаття не має значення, то вона повинна мати певний розмір, аби не її не видалили за критерієм розміру. Посилання повинно подаватись як і вся інформація статті згідно існуючих правил написання статей у Вікі. Я відновлю зараз сторінку, а Ви будь-ласка спробуйте її привести до нормального вигляду. В іншому разі я її знову видалю. --Вальдимар 14:00, 10 травня 2011 (UTC)

хоч і знаю, що то "бєсполєзно" ... бо з дурнем сперечатися - собі гірше - бо ті хто дивиться можуть не побачити різниці, тому буду краток: "та Ви, пане, - самодур"

ЦАР

Для географії вже є {{Central African Republic-geo-stub}}, напевно, два шаблони на таку маловідому в нас країну не треба — NickK 21:32, 10 травня 2011 (UTC)

Я бачив, але то суто для географії, а цей універсальний. --Вальдимар 21:42, 10 травня 2011 (UTC)
Статті-то з географії з цим шаблоном. Географічні шаблони в нас є для всіх країн, а універсальні шаблони в нас зазвичай з'являються вже для добре описаних країн, а тут нечисленні фанати ЦАР не стануть шукати в двох категоріях, між якими 4 нещасні статті невідомо як розподілені... — NickK 21:49, 10 травня 2011 (UTC)

Сєвєродонецьк

Правопис правописом, але є офіційні документи. Навіщо Ви так перейменували без обговорення. Ставте на обговорення, і яке рішення більшість прийме, бо я, припустимо, вважаю, потрібно дотримуватися офіційних документів. З повагою, --Tttaaannne 14:27, 12 травня 2011 (UTC)

Офіційні документи повинні ґрунтуватись на правописі. У нас в державі бувають з цим проблеми. Не слід і нам такими бути. Але на обговорення все ж таки виставлю. --Вальдимар 14:29, 12 травня 2011 (UTC)

Дякую, дайте, будь-ласка, посилання на сторінку з обговоренням. З повагою, --Tttaaannne 14:32, 12 травня 2011 (UTC)

До речі, за правописом Сіверськодонецьк. У статті досить добре описана історія, чому у міста зараз така чудернацька назва. На жаль, ми змушені нею користуватись бо зараз така назва є офіційною. --yakudza 14:37, 12 травня 2011 (UTC)
Перейдіть, будь-ласка сюди і там висловлюйтесь. --Вальдимар 14:39, 12 травня 2011 (UTC)
Я сам родом з цього міста, тому чудово пам'ятаю, як ми в школі підписували зошити, як у мене в паспорті та інших документах написано. Впевнений, що шукати будуть за офіційною назвою. А проблема з назвою дійсно добре описана в статті, тому я і здивувався, коли Ви перейменували. Тим більше подібні обговорення вже не раз були. з повагою, --Tttaaannne 14:42, 12 травня 2011 (UTC)
У нас виникала також схожа проблема із підписом зошитів. Коли ще в школі підписували місто то писали міста Черкас, потім сказали писати міста Черкаси, потім повернули перший варіант, сьогодні, коли вже працюю вчителем, згідно правопису пишемо міста Черкаси. Але це не значить, що ми маємо порушувати правопис, а навпаки як науковці повинні його слідувати. --Вальдимар 14:45, 12 травня 2011 (UTC)
Тоді мені і в паспорті собі літеру поміняти? Мої бажання це лише мої бажання. А для того аби справа була потрібно добиватися перейменування міста на офіційному рівні - референдуми чи якось по іншому - то вже інша справа. --Tttaaannne 14:50, 12 травня 2011 (UTC)
Як не смішно, але і тут маю аргумента Усмішка. Прізвище у мене Крижанівський, російською пишеться Крижановский, то мені у паспортному столі написали взагалі середній варіант Крижановський. Ходив до головного - виправили, але затерте місце та коректор зберігся у паспорті і до сьогодні. Можу навіть фотку зробити. --Вальдимар 15:10, 12 травня 2011 (UTC)
Прізвище змінити легко, хоч зараз. А змінити назву міста можуть лише державні органи, а не окремі громадяни. Це не коректне порівняння.--Tttaaannne 15:12, 12 травня 2011 (UTC)

Кафедра будівельних, дорожніх, меліоративних машин і обладнання (НУВГП)

Доброго дня, хочу запитати як новачок на рахунок причини видалення вище згаданої статті. Я розумію, що Ви були ініціатором її видалення, але оскільки Шаблон:Кафедра , за підсумками голосування Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/5 травня 2011 , залишився, то логічно було б написати і кілька статей під нього. Тому я звертаюсь до Вас із таким запитанням : що саме потрібно вказати, щоб статтю не знищили знову. Попередня причина видалення звучала так: «порушення авторських прав:»
--Qw07 17:44, 13 травня 2011 (UTC)

Причина виставлення статті на видалення була не в порушенні авторських прав, а в незначимості самої статті. Але в ході обговорення вияснилось також і порушення авторських прав, що і вплинуло на миттєве видалення статті згідно правил. Але початкова причина видалення так і лишилась - це незначимість статей про окремі кафедри вузів. Цю інформацію слід подавати на сторінці про самий вуз, створюючи для потреби окремі розділи на кожну кафедру. --Вальдимар 18:57, 13 травня 2011 (UTC)
Я розумію, що причиною виставлення була, на Вашу думку, незначимість, але видалили її не через це. І, оскільки було вирішино залишити шаблон, то напевно потрібні і статті під них. Я не наполягаю, щоб вона (стаття) мала власну сторінку, але проти щоб була включена в статтю про університет, по причинам поясненим в обговоренні про видалення. Якщо можливо її якось об'єднати в книжку (як в Excel) а якщо ні то то доведеться створювати статтю знову. Поставите щераз, на голосування, але, щоб було справедливо, скажіть як не повторити ту помилку із авторським правом яка була мною допущена в попередній раз.--Qw07 08:33, 14 травня 2011 (UTC)
Порушенням авторського права є копіювання даного тексту. Але якщо Ви зміните текст відсотків на 60% - це буде нормально. Я роблю так - читаю речення і переписую його своїми словами. Щодо значимості статей про окремі кафедри, існує багато інших варіантів, щоб інформація про кафедру була включена до основної статті. Наприклад в основній статті можна зробити короткі розділи про кафедри і сховати основний великий текст за допомогою шаблону Хайдер. Там же можна використати і картку кафедри. Якщо бажаєте, то я Вам допоможу, і ми спробуємо зробити так. Якщо Вам не сподобається, тоді розглянемо інші варіанти. Але існування окремих статей буде звертати увагу багатьох користувачів, не тільки мене, і стаття буде виноситись на видалення. --Вальдимар 10:46, 14 травня 2011 (UTC)
Дякую Вам за просте та зрозуміле пояснення, напевно варіант із шаблоном Хайдер буде найкращим. Що ж розпочну редагувати текст. Дякую за допомогу--Qw07 13:29, 14 травня 2011 (UTC)
Звертайтесь у будь-який час, обов'язково допоможу. --Вальдимар 13:30, 14 травня 2011 (UTC)

Доброго здоров'я! Подивіться мою статтю, яку я переклав іp російської версії (автором якої є також я!) Stolypin 18:36, 15 травня 2011 (UTC)

Стаття закоротка, як для регіону, який має цю історію занадто потужну на події та давню за часом. Але дивлячись що саме Ви хотіли? Якщо для виставлення на добру, звісно не пройде, заріжуть на другий день. Вибачте за прямоту і можливу різкість. --Вальдимар 19:44, 15 травня 2011 (UTC)

Вибране зображення

Вальдимаре, а хто перекладав текстівку на вибране зображення? Бо із ужитку в укр. мові, як правило, виходять слова, ну максимум, якісь дрібні речі, але ж не кригголам. Чи не міг би ти поправити на вийшов із використання або більше не використовується --ДмитрОст 19:18, 15 травня 2011 (UTC)

Текст написаний користувачем Володимир Ф, я вже виправив на один з твоїх варіантів. --Вальдимар 19:42, 15 травня 2011 (UTC)
Дякую :-) --ДмитрОст 19:44, 15 травня 2011 (UTC)

Вячеславович

Доброго ранку. Дозволив собі Будківський Пилип В'ячеславович перейменувати назад, бо в офіційних джерелах [1] [2] апострофа нема. Це, очевидно, за українськими паспортами варіативний антропонім, як і Євген/Євгеній, чи незвичне по батькові Григорійович, як би дивно не звучало. Дякую. --Friend 08:39, 17 травня 2011 (UTC)

Тут річ не у варіативності, а у зміні норми. До 1993 року - нормою було Вячеславович, після 1993 (відповідно до чинного правопису) В'ячеславович. --yakudza 09:26, 17 травня 2011 (UTC)

В роботі

Хотів би нагадати вам, що шаблон "в роботі" ставлять для того, щоб статтю не чіпали, допоки висить цей шаблон. --Alex Blokha 07:54, 19 травня 2011 (UTC)

Я це добре знаю. --Вальдимар 12:44, 19 травня 2011 (UTC)

Наші добрі

Підбий, будь ласка, якось підсумки по голосуваннях, що збігли за часом, на позбавлення статусу добрих. З повагою, --IgorTurzh 10:09, 19 травня 2011 (UTC)

Добре. --Вальдимар 12:44, 19 травня 2011 (UTC)

Привіт. Ти знову недорахував дні: Гедиміновичі та Шевченко мають між 1/2 і 2/3 та менше 2 тижнів на обговоренні (по 13 днів), отже, мали б залишитися ще на тиждень — NickK 15:40, 20 травня 2011 (UTC)

Той один день нічого не зіграє. Стаття про Шевченка окрім голосів проти має багато голосів утриманих, що говорить про те, що деякі не хотіли так різко зарізати важливу статтю української Вікі. Але це все говорить про дійсно недописану статтю, яку слід ретельно доробляти. Висячи на обговоренні вона не буде мати того поштовху до покращення, адже має багато негативних голосів - краще потім почати голосування з нуля. А щодо Гедиміновичів, то на фоні Шевченка вона не може висіти ще цілий тиждень і мати більші шанси на успіх, аніж Тарас Григорович. З повагою та порозумінням. Але якщо наполягаєш, дай знати. --Вальдимар 15:52, 20 травня 2011 (UTC)
Так не день же, а тиждень вони висітимуть. Правила досить чіткі: Необрані статті залишаються в списку як кандидати на наступний тиждень, якщо тільки автор пропозиції не вирішить її вилучити, або якщо кількість голосів «проти» не перевищить кількість голосів «за». (умова виконана) і Якщо стаття не обирається протягом 2-х тижнів, то вона прибирається з сторінки голосування (умова не виконана). Якщо цікавить моя особиста думка про статтю Шевченка, то я був би за її зняття, про що свідчить мій голос «проти». Моя особиста думка щодо Гедиміновичів наразі відсутня, можливо, хтось і переробить цю статтю до доброї. Але моя думка як адміністратора: згідно з правилами стаття має законне право висіти ще тиждень. Правила досить чіткі, і мені б не сподобалося таке їх вибіркове застосування — NickK 21:06, 20 травня 2011 (UTC)

Статті "Державна премія України в галузі науки і техніки — лауреати XXXX року"

Добрий день, Ви перейменували «Державна премія України в галузі науки і техніки — лауреати 2010 року» на «Лауреати Державної премії України в галузі науки і техніки (2010)», але є ще ряд статей з назвами "Державна премія України в галузі науки і техніки — лауреати XXXX року":

Можливо, їх також необхідно перейменувати ? --Reader85 10:45, 21 травня 2011 (UTC)

Статті я перейменував, Вам лишилось змінити все у шаблоні. --Вальдимар 15:03, 21 травня 2011 (UTC)
Дякую, Зроблено --Reader85 21:23, 21 травня 2011 (UTC)

Будь ласка подивіться ось цей розділ на сторінці обговорення - ru:Обсуждение Википедии:Посольство#Scottish place name transliterations. --Movses 08:19, 28 травня 2011 (UTC)

Дякую. --Вальдимар 10:59, 28 травня 2011 (UTC)

Земляцтво івано-франківців у м. Києві

Земляцтво івано-франківців у м. Києві Увага: Статтю перероблено. . Прошу переглянути Вашу позицію щодо видалення. --Perohanych 07:08, 29 травня 2011 (UTC)

Перейменування категорій

Доброго дня! Оскільки мені не сподобалося, виправляючи за тобою, робити подвійну роботу з Коста-Рікою, будь ласка, не забувай при перейменуванні категорій переносити в нову все, що було на сторінці за старої категорії, інакше втрачаються всі надкатегорії та інтервікі. Порівняй те, що є на сторінці Категорія:Башкортостан і Категорія:Башкирія зараз і скопіюй, будь ласка, вміст другої сторінки на першу. Дякую — NickK 20:10, 29 травня 2011 (UTC)

P.S. З Категорія:Річки Башкирії ти вже загубив інтервікі та посилання на Сховище — NickK 20:11, 29 травня 2011 (UTC)
Не поспішай, все буде, краще допоможи. А то понароблювали тут самвидаву, аж страшно — Коста-Ріка, Башкирія. —Вальдимар 20:13, 29 травня 2011 (UTC)
Щодо Коста-Ріки, просили лише перейменувати, я думав він далі все сам зробить. --Вальдимар 20:18, 29 травня 2011 (UTC)
Перепрошую за пізню реакцію, схоже, вже все готово, якщо треба буде наступного разу багато чогось перенести, я можу AWB запустити, так швидше, ніж вручну. З Коста-Рікою, ну то проблема в тому, що для того, щоб перенести інтервікі та надкатегорії з вилученої категорії, треба мати до неї доступ, а це можуть лише адміни — NickK 21:52, 29 травня 2011 (UTC)

Біологічний тиждень

Добрий день. Біологічний тиждень подовжено до 13 червня, так як можна створити ще кілька десятків статей і, якщо Ви маєте бажання допомогти з написанням біологічних статей, то ласкаво просимо на Біологічний тиждень. З повагою, --Koswac 08:37, 31 травня 2011 (UTC)

Хоч згідний із вашим транскрибуванням англомовних назв на 99%, хочу привернути Вашу ласкаву увагу на хибне предавання англійського слова homestead і похідної від нього назви Homestead у Флориді буквою х. (Загляньте в Словник укрмови в онлайні: це один із тих випадків, де несправді є г.)--лк 18:31, 31 травня 2011 (UTC)

На скільки я розумію, Хом - це дім. Скільки я живу дім англійською ніколи не був Гом. Так само як і Хауз ніколи не буде Гауз. --Вальдимар 18:32, 31 травня 2011 (UTC)
Тут не мова про home, a homestead. Навіть термінологічні словники укрмови, друковані в Україні, подають термін як гомстед.
Повірте мені, — а ні, то загляньте в словник-довідник та переконайтеся самі... Правда, ця справа передавання h через г і х настільки невпорядкована як у нашій мові із г та ґ. І я сам іноді гублюсь та вдаюсь правильно до словника... Але, на мою думку, слід завернути переіменування на Гомстед (Флорида).--лк 19:05, 31 травня 2011 (UTC)
Добре. Там хоч house не став гаузом? --Вальдимар 19:07, 31 травня 2011 (UTC)
Здається мені, що домогосподарка була б швидше гаузфрау ніж хаусфрау — як думаєте?  :-)--лк 19:17, 31 травня 2011 (UTC)
УсмішкаА доктор Гауз, як Вам??? --Вальдимар 19:18, 31 травня 2011 (UTC)
Ціла біда в тому, що в Україні вчать англійську за британським діалектом, за яким h наближається до х; натомість за північноамериканським діалектом h вимовляється різко як г. Я сам схильний ставити г, коли назва півночноамериканського походження. Хотів би почути Вашу англійську: напевно краще зрозумів би, чому хилитеся до х.--лк 19:34, 31 травня 2011 (UTC) До речі, моєму вуху миліший варіант Гаус...

Вітаю. Я не розбираюсь у цій тематиці, але нестиковки кидаються у вічі. Є стаття Повіти Флориди, яку створили Ви, і купа статей з однойменної категорії, створених паном Hrystivом. Переходимо за внутрішнім посиланням на статтю Повіт, і дивуємося — яке вони мають відношення до США? Натомність є стаття Округ (США), але її не використовують у цих статтях. Тож, на мою думку, або потрібно додати необхідну інформацію у статтю Повіт, або поміняти цей термін у статтях про США на більш коректний Округ. --Олег 12:09, 31 травня 2011 (UTC)

Згідний: "повіт" пов'язується з австрійськими/польськими часами, але цього не пояснити користувачеві Hrystiv, який вважає себе авторитетом у всіх справах і абсолютно не приймає будь-яких добрих порад.--лк 13:38, 31 травня 2011 (UTC)
Я згодний з округом. Повіти Флориди створив під статті Христіва. Людина дуже важка, колись я вже з ним стикався, йому дуже важко пояснити його "правоту". З ним дуже важко вести розмови. То ж не виправляв, чекав реакції інших. Тепер в інших вбачаю підтримки і буду діяти більш гостро. --Вальдимар 16:18, 31 травня 2011 (UTC)
Дякую. Звернувся безпосередньо до пана Христіва. --Олег 19:40, 31 травня 2011 (UTC)

Комуністична партія України

Чому Ви так вибірково редагуєте мої сторінки, де списки з'їздів і конференцій партії? Одні десь переносите-вилучаєте, а другі залишаєте (напр. 1-зїзд -1918 р., ХХIII з'їзд КПУ -1966)? Все має бути в цілісності або на цій сторінці(що зручніше), або створіть якусь тему, де були би зібрані всі зїзди КПУ (думаю з часом всіх їх заповним списками членів ЦК і кандидатів)

Я виправляю назви Ваших статей, які не повинні містити в собі місце та дату проведення. Зранку я виправив деякі з них, але статті не видаляв. Щойно Ви створили їх знову, при тому що ті ж існують. Перед створенням статей прочитайте будь-ласка правила іменування. І підписуйтесь будь-ласка, аби знати з ким йде розмова. --Вальдимар 12:09, 1 червня 2011 (UTC)
На жаль, я ще початківець у Вікіпедії, тому всього не знаю. Далі не буду писати місце та дату проведення в назві. Але питання відносно цілісного каталогу (теми для всіх зїздів) залишається. Невже не може все бути на одній сторінці? Може я відредагую сторінку КПУ, щоб там дати не входили до назви і все було в одній темі? --Користувач:Mike Zah
Вам можна створити окрему статтю, щось на кшталт З'їзд КПРС, де вказати всі з'їзди та конференції. Потім створити окрему категорію, куди увійдуть всі статті. --Вальдимар 12:35, 1 червня 2011 (UTC)
До речі, вилучіть, будь ласка, пусту сторінку під назвою: "VI Всеукраїнська конференція КП(б)У - Харків, 9-14 грудня 1921 р.". Я написав нову, відповідно до вимог в назві, а цю ніяк не вмію зліквідувати. Питання відносно теми (цілісного каталогу) думаю вже вирішив,все може зберігатися на сторінці КПУ --Користувач:Mike Zah
Видаляти сторінки мають можливість лише адміністратори, Ви лише можете подати запит на це. Сторінку я видалив, якщо будуть питання, звертайтесь, радий буду допомогти. --Вальдимар 12:47, 1 червня 2011 (UTC)

Удмуртская республика: Энциклопедия / Гл. ред. В. В. Туганаев. — Ижевск: Удмуртия, 2000. — 800 с. — 20000 экз. — ISBN 5-7659-0732-6

Пане Вальдимаре, доброго вечора! Чому Ви не використовуєте шаблона для посилання на це джерело, адже це значно зручніше. --MaryankoD 20:11, 3 червня 2011 (UTC)

Я про це не думав. Може й так. --Вальдимар 20:12, 3 червня 2011 (UTC)

Привітання і не тільки

Вітаю зі святом ! Як попразникували, чи будуть фоти з «Черкаських уродин» ? Малесеньке зауваження на прикладі Калинковичсько-Мозирська наступальна операція → завжди перед видаленням фактично будь-чого перевіряй чи не посилаються на цю статтю/редирект якісь інші статті. А так ти видалив, а на неї 5 посилань... Бажаю успіхів ! --IgorTurzh 17:15, 5 червня 2011 (UTC)

Дякую за привітання. На жаль на жодному із святкувань побувати не вдалось, то ж фото не буде :-( --Вальдимар 17:27, 5 червня 2011 (UTC)

Перейменування Алашської автономії

Ви сліпий чи безмежно впертий. Є АД, де вживається варіант Алашська. Ніяких змін у правописі 2007 року не відбулось щодо написання неузвичаєних слів тюркського походження, то Ви самі придумали, щоб мати фальшивий аргумент. Назва використовується лише в історичній літературі, тому спрощення з чергуванням не має вживатись до цього слова, бо це ускладнює відтворення первинної форми. Статтю будуть читати люди, що цікавляться історією. Ви з історією не маєте нічого спільного, я в історії в певній мірі розбираюсь. Крім цього Ви ігноруєте вказівки інших користувачів спільноти щодо варіанту Алашська. Це вже схоже на зведення рахунків.--AlexusUkr 12:35, 10 червня 2011 (UTC)

Ось Вам для ознайомлення ще одне АД від академіка НАН України, віце-президента НАН України, де чітко вказується Аласька автономія. І не потрібно доводити до абсурду і настирливо відстоювати власну хибну думку. Якщо взяти той самий Сєвєродонецьк, де згідно з офіційними бамагами наші посадовці вирішили перекреслити чинний правопис і викинути його на смітник, це не значить що ми, дійсні українці і послідовники чистої української мови, повинні слідувати за ними. Слід трезво підходити до різних випадків інтерпретації слів іншомовного походження. Якщо цього не робити, тоді у нас з'являються і вже є АД, де написано Чілі, Бразілія тощо. Тому нам потрібно бути дорослими, бо на нас будуть дивитись наші діти. А те, що я не історик, не означає, що я не можу міркувати правильно. --Вальдимар 14:03, 10 червня 2011 (UTC)
Бразілія і Чілі — то за правописом початку 90-их. У 90-их змінилися норми правопису. А щодо чергування ніби не мінялися.--Анатолій (обг.) 14:08, 10 червня 2011 (UTC)
Ось іще. --Вальдимар 14:05, 10 червня 2011 (UTC)
Ось Олексій написав у блозі професора і чекає на відповідь. Можна дочекатись її, але я впевнений на 100%, що варіант буде обраний саме Аласька автономія. --Вальдимар 14:07, 10 червня 2011 (UTC)
А він його точно в правильльне місце написав? Щось там не видно жодної відповіді на коментарі (може на те вони й коментарі?)--Анатолій (обг.) 14:11, 10 червня 2011 (UTC)
Ось нарис професора, доктора історичних наук В.Ф.Верстюка, де також вказується Аласька. Чи Ви все рівно будете відкидати ці АД і просувати якусь стару книженцію, де не дотримались українського правопису? --Вальдимар 14:10, 10 червня 2011 (UTC)
Виглядає дивно, що за наявності джерел їх вирішили надати аж через місяць після першого перейменування. Треба було з самого початку не власні інтерпретації просувати, а джерела наводити. А щодо правильних міркувань, то для правильних міркувань потрібна відповідна джерельна база. Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 00:19, 11 червня 2011 (UTC)
Як висловились вище, я не історик і не знаю де саме шукати те АД. З самого початку я керувався лише здоровим глуздом і чинним українським правописом. Коли мені вже почали капати на голову і вказувати на мою сліпість ↑, це мене затронуло і всього за 10 хвилин я знайшов нові АД. Чого цього не могли зробити інші, а особливо автор? --Вальдимар 05:47, 11 червня 2011 (UTC)

Підкажіть будь ласка!

Як ви вважаєте, як можна перевести з російської слово Рабочеостровское?--Дмитрий Драганов 19:05, 12 червня 2011 (UTC)

Звичайно Рабочеостровськ, без ніякого перекладу. Якщо звісно про селище в Карелії. --Вальдимар 19:27, 12 червня 2011 (UTC)

Дякую!--Дмитрий Драганов 19:37, 12 червня 2011 (UTC)

Випускний

Добрий ранок, коли і на скільки годин вручення атестатів? Alexandr14 11:28, 16 червня 2011 (UTC)

Завтра на 11:00, але прийди на 10:30. --Вальдимар 12:29, 16 червня 2011 (UTC)
Ви не можете навчити своїх учнів, навіть правильно писати, а повчаєте освічених учасників Вікіспільноти--AlexusUkr 12:51, 16 червня 2011 (UTC)
Я не вчитель української мови. Хотів би я почути Ваших учнів. --Вальдимар 12:53, 16 червня 2011 (UTC)
На жаль, я поки що студент, Ви це можете прочитати з моєї сторінки УкрВікі, але я сподіваюсь, що учні в мене будуть. Гаразд сприймайте це як жарт і не більше.--AlexusUkr 15:30, 16 червня 2011 (UTC)

Дякую. Alexandr14 20:46, 16 червня 2011 (UTC)

Добридень. Ваші побажання щодо форми тих статей, які мною написані/ редаговані. З повагою. SitizenX 09:30, 19 червня 2011 (UTC)

Привіт. Якщо ти не проти, я візьму на себе Україну: в мене по ній уже практично весь матеріал готовий — NickK 11:44, 19 червня 2011 (UTC)

Я не проти. --Вальдимар 13:18, 19 червня 2011 (UTC)

Навіщо таке створювати?

Я розумію, що Ви адміністратор, але ваші статті автопатрульовані і їх не перевірятимуть, а у останніх про села Росії відсутні джерела, інтервікі, об'єм статей жалюгідний, або точніше нульовий і значимість під великим питанням. Збираєтеся їх якось вдосконалювати? Якщо ні, то навіщо вони потрібні і яку енцеклопедичну цінність вони несуть?--Olmi 11:52, 22 червня 2011 (UTC)

Будь-який географічний об'єкт, який є на планеті має бути в енциклопедії, тим більше в такій як Вікі. Тому що це не паперова енциклопедія і місця тут вдосталь. Щодо другого, звичайно вони будуть доповнюватись мною і мабуть лише мною. Адже про Удмуртію більше ніхто не пише. Більшість користувачів знають мою роботу і відносяться до нею нормально. Вам же повідомлю — я займаюсь простою заливкою про всі населені пункти Удмуртії, на базі яких створюється величезна маса інформаційних статей про всі сфери Удмуртії. Щодо відсутності джерел у стабах про нежилі НП, таких немає, але інформація про деякі мною відкопується і додається — Найдьониш. —Вальдимар 12:00, 22 червня 2011 (UTC)
Ви адмін, Вам видніше звісно, але якщо вже писати щось, то бажано написати якесь речення окрім "колишнє село" там-то. І якщо колишнє, то як сприймати це слово, воно вже не існує, або перетворилося в якийся інший населений пункт? Взагалі не статті, а загадка для тих хто їх відкриє, якщо взагалі відкриє. Більше надоїдати не буду, але задумайтеся.--Olmi 12:23, 22 червня 2011 (UTC)

Відзначення вікіпедистів державною нагородою

Див. Вікіпедія:Кнайпа_(різне)#Відзначення вікіпедистів державною нагородою --Perohanych 21:49, 25 червня 2011 (UTC)

Ліцензування

будь ласка допоможіть розібратись з ліцензією тут. Яку ліцензію треба писати і як саме--KuRaG 19:26, 27 червня 2011 (UTC)

Файл відсутній. --Вальдимар 19:31, 27 червня 2011 (UTC)

Таблиця

питання щодо таблиць. таблиця "адміністративний поділ району" http://uk.wikipedia.org/wiki/Адміністративно-територіальний_поділ_Кременчуцького_району, не підкажеш як зробити, щоб основна таблиця в собі несла підтаблицю і бажано, з можливистю приховувати підтаблицю?--KuRaG 17:54, 28 червня 2011 (UTC)

Спробую, лише скажи що куди вставляти? --Вальдимар 19:49, 28 червня 2011 (UTC)
Ідея така: є рядок якоїсь конкретної сільської ради. Одна з ячеєк цього радка повинна містити кнопку ’показати’(розвернути). Після натискання відкривається підтаблиця з наведеними пунктами (№!!Назва!!Тип!!Населення), ну і під ними відповідно населені пункти цієї сільради. Рядки, що містяся у основный таблицы при выдкритты пыдтаблицы здвигаються нижче.--KuRaG 20:18, 28 червня 2011 (UTC)
Також хотілося б мати функцію одночасного відкриття та закриття всіх вкладок.--KuRaG 20:18, 28 червня 2011 (UTC)
Ідея може й непогана, але виконати її проблематично. Таблиця має колонки. які мають певну ширину, за межі якої колонка ніколи не зможе вийти, навіть якщо міститиме підтаблицю (та в свою чергу скривиться до ойойой). Я можу запропонувати інших вихід → Шаблон:Населені пункти над Камою або щось схоже. А так виходить ось таке:

п/п
Сільська рада Центр
1 комірка
2 комірка комірка
3 комірка комірка

Як бачиш в таблицю я можу запихнути приховане, але в те приховане я не можу запихнути таблицю. --Вальдимар 20:55, 28 червня 2011 (UTC)

Дякую, трохи допомогло, ось що в мене вийшло http://uk.wikipedia.org/wiki/Адміністративно-територіальний_поділ_Кременчуцького_району
За приклади шаблонів теж дякую, але все ж хотів щоб була таблиця. Крім того якщо робити таблицею. Треба якось станадртизувати все це, таких районів сотні, було б добре щоб були якісь критерії цих таблиць--KuRaG 08:10, 29 червня 2011 (UTC)
Замість (перша згадка) простав *, а у примітках вкажи, що Примітки: * — перша згадка. --Вальдимар 08:18, 29 червня 2011 (UTC)
Першу згадку зробив, а як щодо таблиці списку сільрад (не населених пунктів)?--KuRaG 09:10, 29 червня 2011 (UTC)
Якщо чесно, то не гарно. Я щось подумаю, пошукаю шаблони, до вечора скажу тобі результат. --Вальдимар 10:27, 29 червня 2011 (UTC)
Мені теж не дуже подобається,тому і питаю, а без населених пунктів, що в себе включають, якось воно неповно--KuRaG 13:07, 29 червня 2011 (UTC)

Список затоплених населених пунктів Крем вдсх

Ще раз привіт. Звертаюсь, оскільки Ти з Черкас. Є інформація (в неті статтю бачив), що в Черкаському краєзнавчому музеї існує список всіх перенесених та затоплених населених пунктів (Кременчуцьким водосховищем, порядка 220-225). Якщо є можливість чи зв"язки було б добре отримати той список.--KuRaG 14:22, 29 червня 2011 (UTC)

Привіт. Нащо ти вводиш плутанину в систему категорій міст США. Ти створив Категорія:Міста штату Коннектикут, без інтервікі і з надкатегорією Категорія:Міста США. В той же час була категорія з цілком граматично правильною назвою Категорія:Міста Коннектикуту, яка мала інтервікі та з надкатегорією Категорія:Міста за штатом США. Якщо подивитися цю категорію, там наразі є 49 категорій (50-м був Коннектикут, який ти вилучив), всі з яких названі за схемою Міста+Штат у родовому відмінку. Для чого вводити плутанину та запроваджувати для Коннектикуту схему, відмінну від інших 49 штатів. Якщо ж ти маєш намір перенести всі понад 200 статей про міста США вручну за цією схемою... я не розумію нащо, але хоча б уже однаково буде — NickK 10:27, 25 червня 2011 (UTC)

Чому тоді існує Категорія:Округи штату ХХХ, але в той же час існує Категорія:Міста ХХХ. Треба якось уніфікувати - якщо створено категорії:округи штату ХХХ, треба і міста підганяти під те ж саме. --Вальдимар 19:32, 25 червня 2011 (UTC)
Тому що бот так залив. Можеш спитати в Дядька Ігоря, чому з саме такими категоріями, я не знаю, може, тому, що так зручніше було, а може, він не дивився на категорії міст. А щодо міст у нас всі 50 категорій однаково були зроблені. Тепер 49 і одна з відхиленням, невже це краще? До речі, не в нас одних категорії міст і округів названі по-різному, наприклад, у румунів ro:Categorie:Comitate din statul Connecticut, SUA та ro:Categorie:Orașe din Connecticut, чому — теж не знаю. Взагалі мене не надто дивує, що в нас така різноманітність категорій, в нас і українські міськради по-різному категоризовані, і для персоналій Японія категоризована не так, як всі — неоднаковостей вистачає — NickK 20:58, 25 червня 2011 (UTC)
Нічого страшного, один штат я переробив, інші буде як завдання для роботів. --Вальдимар 21:27, 25 червня 2011 (UTC)
Вітаю! В мене подібне запитання з перейменуванням {{Штат Коннектикут}} на {{Округи штату Коннектикут}}. Ці шаблони в майбутньому, як буде транскрипція, будуть розширюватися (міста штату, містечка, ...), звідси широка назва. Логіка "один штат я переробив, інші буде як завдання для роботів" це не найкращий підхід - боти страшенно люблять "щоб було подібно", кожен окремий випадок це додаткова робота для ботописця. --Rar 06:23, 30 червня 2011 (UTC)

дякую (про мурахоїдів)

дякую за зміну назви сторінки мурахоїди на мурахоїдові. категорію змінив сам за днями побаченим зразком з категорією "коні", яку тепер успішно відправлено в кош. розумію, що так треба поміняти і все інше, зазначене на сторінці Вікіпедія:Перейменування статей/Теріологія: назви родин, але тепер сил не маю.... якось потім зроблю. ще раз дякую. з повагою, --ursus 22:56, 2 липня 2011 (UTC)

Статус зображення Зображення:Ой, тэл.ogg

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:Ой, тэл.ogg. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії, або ця інформація неповна чи невірна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якось обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння.

Нема підтвердження дозволу від виконавця (ансамбль удмуртських традиційних інструментів С.Н.Кунгурова) — NickK 20:28, 17 липня 2011 (UTC)

Я думав, якщо народна, то вільна. Змінив. До речі де написано про шаблони для медіафайлів, є ж лише для зображень? --Вальдимар 20:38, 17 липня 2011 (UTC)
Взагалі з музикою складна ситуація на авторські права, тут A1 точніше знає, він, здається, навіть пам'ятку з цієї теми робив. А шаблон для медіафайлів ти якраз і поставив, якщо ти про ліцензії, то вони універсальні і підходять хоч до скульптур — NickK 20:45, 17 липня 2011 (UTC)

Пам'ятники Тального

Якщо Ви маєте фото пам'ятників Тального, то зможете допогти цим поліпшити однойменну статтю УкрВікі.--AlexusUkr 15:54, 1 липня 2011 (UTC)

А це не потрібне? --Вальдимар 16:16, 20 липня 2011 (UTC)

Ну то міст, який будували французи, але до пам'ятників він мало йде. Я мав на увазі пам'ятник Дубковецькому, Жертвам Голодомору, по можливості вже знесений пам'ятник Ульянову (Леніну) тощо.--AlexusUkr 16:42, 20 липня 2011 (UTC)

Перевернути фото

ДОброго вечора, Чи не підкажете, що роботи з оцим . Як його перевернути до правильного положення?--KuRaG 18:21, 22 липня 2011 (UTC)

Все. --Вальдимар 18:23, 22 липня 2011 (UTC)
Дякую, я так розумію, ви його перегрузили? Що робити щоб таке не повторювалось?--KuRaG 18:33, 22 липня 2011 (UTC)
А по-іншому і не можна. Перед завантаженням слід перевернути. --Вальдимар 19:25, 22 липня 2011 (UTC)
Видаліть ще ось це http://uk.wikipedia.org/wiki/Файл:Пам'ятник_Жертвам_фашизму_(Кременчук)_-_01.JPG (Вертикальну вже загрузив). В програмі в якій дивився, воно вже вертикально стояло--KuRaG 21:44, 22 липня 2011 (UTC)

Прохання

Захистіть, будь ласка, від анонімів Джастін Бібер хоча б на 1-3 місяці, бо вандалізм там стабільний. Дякую! --Friend 19:59, 23 липня 2011 (UTC)

Зробив. --Вальдимар 22:14, 23 липня 2011 (UTC)

Кідасі

мої вітання. колись ви написали статтю про удмуртське село "Кідасі". в теріології і мисливствознавстві поширена назва гібрида між соболем і куною лісовою під назвою "кідас, або кідус". ці гібриди, часто численні, описані переважно з Уралу та окол., у т.ч. й з долини Печори. дуже вже збігаються назви і географія.... чи знаєте чи щось про історію цього села (може, цікавилися, раз писали статтю?) чи може знаєте якісь важливі посилання? з повагою, --ursus 21:48, 23 липня 2011 (UTC)

Я лише знаю, що це починок на березі річки Пизеп, з усіх сторін обмежений тайгою. Існував він з початку XX століття до 1960-их років, коли в ньому проживало всього 3 особи. В 1924 році селянам передали в користування ліси. На мою думку, ліси радянська влада просто так передати не могла, значить в селі проживали люди, яким довіряли лісові угіддя. А кому як не мисливцям та лісникам можна довірити ліс. Тому мабуть там проживали лісники, які займались доглядом за лісом. Я щоб не сидіти просто і дивитись на ліс, мабуть заробляли на ньому, розводячи кідасів. Але це все ІМХО. Але договір про передачу лісу складений на 4 аркушах. Що ж можна було написати на 4 аркушах - що завгодно. І мені здається, що там буде прописано і цільове використання лісу. Вам би ці папери глянути, тоді знали б точно. Подайте запит до архіву, може пощастить. --Вальдимар 22:11, 23 липня 2011 (UTC)
Прочитайте ще ось цей трактат, там ця назва зустрічається. --Вальдимар 22:21, 23 липня 2011 (UTC)
красно дякую. дуже цінно. --ursus 23:22, 23 липня 2011 (UTC)

Видалена стаття

Вітаю. Щойно ви видалили статтю Франко-індіанська війна, точніше її початок. Я розпочав написання сьогодні, але через втому моральну й фізичну відклав продовження на завтра. Я тут ще відносно новачок і не знаю тутешніх правил досконало, але чи не можна було обмежитись попередженням про видалення чи сповістити мене повідомленням? Сподіваюсь, видалене можна відновити? Зобов'язуюсь довести статтю до логічного завершення. --OR

Звичайно можна, зараз відновлю. Але для того, щоб наступного разу такого не трапилось проставляйте Шаблон:Пишу і тоді до статті ніхто не причепиться протягом 3 днів. --Вальдимар 20:37, 25 липня 2011 (UTC)
Спасибі, тепер знатиму. --Oleksandr Rodynenko 20:40, 25 липня 2011 (UTC)

Юрій Боїм

Шановний п. Вальдимар! Я не розумію чому Ви дозволили собі некоректно перейменувати мою статтю. З новою назвою я незгідний. Адже це українська Вікіпедія і Юрій на крайній випадок може бути лише Георгієм. Боїм від народження був Дьєрдь. На польській мові - Єжи. Чомусь у польській Вікіпедії українських Юріїв називають виключно Єжи. І я не розумію, чому угорець Боїм має бути Єжи в українській Вікіпедії, якщо він навіть не був поляком і жив на Українській землі. Створюючи цю статтю я, як корінний львів'янин вважаю, що знаю що пишу: від народження Юрій-Дьєрдь був Боїм, а не Бойм ( див. "Енцимклопедія Львова", видавництво "Літопис"). Тому наполягаюче прошу повернути написаний мною текст під мою назву, бо я не бажаю щоб він фігурував під помилковою назвою. Якщо ви знаєте інформацію про Єжи Бойма, то прошу її навести під даною назвою статті. --Яким 0:48, 26 липня 2011 (UTC)

Ось тут він угорець Д'єрдь, а при переїзді до Польщі він аж ніяк не міг бути Юрієм - був Єжи (у тексті зустрічається ще одне ім'я Єжи, але Юрія там не має). Росіяни подають Єжи, а в дужках Юрій. Ось тут - Єжи. Юрія Бойма в інеті я зустрів лише у нас і у РосВікі. --Вальдимар 05:24, 27 липня 2011 (UTC)
Але це зовсім не пояснює того, звідки він став Бо_й_мом. У Львові всі знають каплицю Боїмів, каплиці Боймів у Львові нема. І справді, Юрія Бойма знайти неможливо, зате Юрій Боїм є в таких виданнях: Енциклопедія Львова, Хроніка міста Львова, Історія українського мистецтва та інших. Георгій Боїм також часто трапляється в літературі: Історія Львова у трьох томах, Львів: історичні нариси, Львівські малярі кінця XVI століття В тощо. «Ї» він Дьєрдь Боїм, справді, він за національністю угорець і угорською його ім'я Дьєрдь. Як він, угорець на українській землі, став Єжи — теж питання. Тож чи є якісь серйозні джерела на Єжи Бойма (бажано рівнем вище за російськомовний сайт про Китай)? — NickK 12:59, 27 липня 2011 (UTC)
Я так розумію, що він угорець від народження, але поляк по-життю. А так, як у Польщі йому далі ім'я Єжи, то воно і повинно зберігатись. Ми ж не перекладаємо Єжи Гофмана на Юрія Гофмана, через те, що він жив та вчився у Росії. Якщо я в чомусь помиляюсь, я зрозумію, адже в цьому я точно не фахівець. Або ж пропоную дати статті його справжнє ім'я від народження (адже він угорець). --Вальдимар 13:06, 27 липня 2011 (UTC)
Ми взагалі маємо давати статтям ім'я, під яким людина відома, під яким вона зафіксована в авторитетних джерелах. Якби Єжи Гофман не повернувся до Польщі, а все життя прожив би в Росії, може, він і став би Юрієм Гофманом. Юрій/Георгій/Дьєрдь/Єжи Боїм, безперечно, у Польщі відомий як Єжи Боїм (в них навіть англійські королі George відомі як Єжи), але в україномовних джерелах варіанту Єжи Бойм просто немає, є Юрій Боїм і Георгій Боїм — NickK 13:26, 27 липня 2011 (UTC)
Він жив у Польщі та не був українцем, значить він не може бути Юрієм аж ніяк. Те, що його українці знають як Юрія, може і є основним, але у нас багато іноземців кличуть по-різному, але так як потрібно. Шануймось. --Вальдимар 13:39, 27 липня 2011 (UTC)
Запропонував автору виставити на ВП:ПС. Якщо протягом кількох днів він цього не зробить, то сам виставлю. --Сергій (обг.) 14:07, 27 липня 2011 (UTC)
1) Це абсолютно не пояснює варіанту Бойм. 2) Він жив у Речі Посполитій, і у його часи вся влада користувалась латиною, а латиною він Георгій. 3) те, що українці його знають саме так, і є найважливішим, бо в нас же англійська королева Єлизавета, а не Елізабет, і королі Георги, а не Джорджі, лише тому, що так їх знають українці — NickK 18:00, 27 липня 2011 (UTC)

Залізниці Удмуртії

Привіт. Я бачу, ти взявся за залізниці Удмуртії, то на всяк випадок нагадаю чи повідомлю, що на всі фото (не карти, лише фото) з сайту Болашенка є дозвіл на використання, його фото можна вантажити на сховище з ліцензією {{Болашенко}} — NickK 18:30, 28 липня 2011 (UTC)

Ти про цей - [3]? --Вальдимар 18:35, 28 липня 2011 (UTC)
Так, про нього — NickK 19:15, 28 липня 2011 (UTC)

Навіщо?

Навіщо ви її видалили? Допомогли б створити таблицю, а я додав би інформацію Газдюк Юхим 11:52, 30 липня 2011 (UTC)

Якщо Ви пишете статтю, і вона є недоробленою, ставте будь-ласка Шаблон:Пишу. --Вальдимар 11:57, 30 липня 2011 (UTC)
Добре, так відновіть і створіть нормальну таблицю, будь ласка Газдюк Юхим 12:04, 30 липня 2011 (UTC)
Перейменували б на Список переможців фестивалю Слов'янський рок? Газдюк Юхим 15:32, 30 липня 2011 (UTC)
Ти ж сам написав конкурсу. Це можеш спробувати й сам. Таблицю я тобі зробив. --Вальдимар 15:36, 30 липня 2011 (UTC)
Дякую, а в категорії що не так? Газдюк Юхим 16:11, 30 липня 2011 (UTC)
Ну хіба ти слав'янин, ти ж слов'янин. --Вальдимар 16:17, 30 липня 2011 (UTC)
Дякую, помилився трохи. Газдюк Юхим 16:24, 30 липня 2011 (UTC)

Вітаю! Стоїть на швидкому вилученні. Що Ви про це скажете?--Krystofer 12:48, 4 серпня 2011 (UTC)

Місяць Росії

Нагорода
За створені статті про Росію, написані у рамках тематичного Місяця Росії. --Сіверян 06:27, 5 серпня 2011 (UTC)

Сумський тиждень 2

Доброго дня! Маю ідею провести тематичний тиждень — Сумський тиждень 2. Чи є в тебе щодо цього якісь пропозиції, можливо ідеї і чи підтримаєш ти цю ініціативу? Якщо так, то коли матимаш вдосталь вільного часу. Дякую Дякую за відповідь. —Сіверян 06:43, 7 серпня 2011 (UTC)

Прохання

Чи не могли б Ви заглянути сюди. І якщо не проти, по можливості надати доступ. --Сіверян 06:30, 9 серпня 2011 (UTC)

Вилучення фото

Привіт. Вилучаючи неліцензійні фото, будь ласка, не забувай прибирати їх зі статей, інакше в статті залишаються некрасиві червоні посилання на неіснуючі зображення. Дякую — NickK 15:49, 9 серпня 2011 (UTC)

Червоні посилання будуть спонукати автора заново і нормально завантажити фото. Я от щойно 50 своїх прибрав, буду завантажувати понові. --Вальдимар 15:50, 9 серпня 2011 (UTC)
На багато фото можна поставити правильну ліцензію, а не вилучати--Kamelot 15:52, 9 серпня 2011 (UTC)
То чому попереджені автори ще з 2010 року не вирішили цю проблему? --Вальдимар 15:53, 9 серпня 2011 (UTC)
Половина авторів, якщо не більше, взагалі не розбираються в ліцензіях--Kamelot 15:54, 9 серпня 2011 (UTC)
То у них що цілого року мало було розібратись/розпитати? Все, далі прибирати не буду, займайтесь самі, там ще 971 лишилось. --Вальдимар 15:55, 9 серпня 2011 (UTC)
2Камелот: незнання законів не звільняє від відповідальності.--Анатолій (обг.) 15:58, 9 серпня 2011 (UTC)
От щойно відновив Файл:Diverso.jpg, там був правильний опис, відповідає КДВ, але не поставлено шаблон. Значно простіше виправити, ніж вилучати, бо вільне все одно не з'явиться. А щодо стимулювання, то, по-перше, з червоного посилання абсолютно неясно, що там було (наприклад, у картці був портрет, фото, пам'ятник, марка з портретом чи ще щось? тобто чим заміняти?), по-друге, незрозуміло яка причина вилучення (невідповідність КДВ — тоді треба замінити вільним, наприклад, якщо файл був у галереї, відсутність джерела — тоді можна й замінити невільним, наприклад, якщо особа померла), по-третє, нема ніякої гарантії, що те, що завантажать, буде під тією ж назвою і буде правильно проліцензовано. У статті Вінсент Мессей, наприклад, я знайшов вільне фото, то яка користь від червоного посилання? Тому не треба видаляти все підряд, лише те, де не можна виправити проблему (нема джерела, не відповідає КДВ), і треба обов'язково вилучати файли зі статей — NickK 16:02, 9 серпня 2011 (UTC)
Або як у Файл:Олег-літред134.jpg: автор поставив ліцензію, не прибравши шаблон бота. Не треба механічно таке вилучати, треба було прибрати шаблон бота. Уважніше, будь ласка — NickK 16:04, 9 серпня 2011 (UTC)
То зажени бота, щоб виправляв проставлені шаблони іншого бота і переставляв їх у правильне місце. Ти розумієш, що там понад 1000 зображень, це на тиждень роботи, марної і невдячної. --Вальдимар 16:06, 9 серпня 2011 (UTC)
Тут ще проблема в тому, що зображення не поділені за типом: без ліцензії (nld), без джерела (nsd), без дозволу (npd), без ОДВ (dfud). Перші можна вилучати безумовно, по других і третіх можна пробувати шукати джерело/дозвіл, 4-і у нашій Вікіпедії завжди можна залишити, написавши шаблонне ОДВ.--Анатолій (обг.) 16:20, 9 серпня 2011 (UTC)
Так там проблема в тому, що для людини там все очевидно (ну дивишся на картинку і бачиш, що то плакат, роздільність нормальна, джерело стоїть, використовується в статті про фільм, поставити шаблон {{плакат}} і зняти шаблон про відсутність ліцензії), а для бота — нечитабельно (по-перше, він не знає, що на тій картинці, по-друге, якщо в полі «Опис» стоїть ліцензія GFDL, а в полі «Ліцензія» написано {{без ліцензії|day=25|month=січня|year=2011}} Вже й не знаю, що тут дописувати і якою мовою ботати з шановними ботами., жоден бот не зрозуміє. Тому бот і не вилучає сам, а відправляє на обробку адмінам. До Агонка: ти забув випадки, коли ліцензія проставлена після бота, коли вона прописана словами (напр., «Суспільне надбання») або очевидна (невільне зображення, яке явно підпадає під шаблон) — NickK 16:26, 9 серпня 2011 (UTC)
За такою логікою, Вальдимаре, можна навіть наперед проставляти "червоні посилання на файли", щоб спонукати до завантаження. До Камелота. Якщо ви маєте на увазі різного роду вільні ліцензії (окрім випадків, коли термін копірайту закінчився), то їх має право ставити лише автор. Ми самі не можемо за нього приймати таке рішення ("самостійно забирати у суспільне надбання"). Якщо автор цього не зробив, то тут хіба що просити, вмовляти, попереджати... вилучати.--Сергій (обг.) 18:09, 9 серпня 2011 (UTC)

Головна-добрі

За якими критеріями визначається, яка добра стаття буде у відповідному розділі на Головній сторінці?--Oloddin 10:57, 12 серпня 2011 (UTC)

Я мав на увазі не цю Головну, а цю. Туди (на саму головну) виставляються періодично, у архіві вони відмічаються курсивом. Цим займається Ігор. --Вальдимар 11:00, 12 серпня 2011 (UTC)
У головну добрих статей я вже додав новообрані статті у відповідні розділи «Держава і право» та «Нагороди і звання». Тому запитав про основну головну сторінку.--Oloddin 11:09, 12 серпня 2011 (UTC)

Кіреєв Родіон Володимирович

Доброго дня. Мою статтю Кіреєв Родіон Володимирович номіновано на вилучення. Допоможіть, будь ласка, її зберегти.Independence1989 16:17, 14 серпня 2011 (UTC)

Краще я утримаюсь. --Вальдимар 07:10, 15 серпня 2011 (UTC)

Шановний Вальдимаре, знаєте, що вам раджу - не робіть зайвої роботи: зробіть краще огляд сезону 2011—2012 (напишіть окрему статтю - все ж друга ліга, як на мене, на це заслуговує), як це зроблено на прикладі Метиаліста із використанням шаблонів, які вказують на перемогу чи поразку. А так писати про іги - то, як на мене, марна і неестетична справа. Можу допомогти Вам в написанні цієї статті та використанні шаблонів. А ось щодо ігор Славутича в турнірах під егідою ААФУ, то краще розписати окремо сезон ААФУ, і дати посилання на нього. Все ж аматорські ігри - це аматорські ігри. Підіймаймо разом розділ укр-вікі про український футбол та сезони українських клубів, зокрема! З повагою, --Kharkivian 06:57, 15 серпня 2011 (UTC)

Навіть і не знаю. Ігор у них ще зовсім мало — ото всі. Їм ще й року немає — немовлята. Може колись як буде більше, то так, а так саму статтю немає чим завантажити, а робити ще й іншу — це занадто. —Вальдимар 07:13, 15 серпня 2011 (UTC)
Ну а чому б ні? Як на мене, всі сезони будь яких команд в професійних дивізіонах України та СРСР (хоча б українські клуби) - повинні бути висвітлені. Зараз мало, а сезон буде 34 ігри - це нормальна стаття. І новини команди, звісно, якісь є та будуть. Навіть кілька ігор - навіть виключно у кубках вони потребують висвітлення, бо то проф-рівень. А з власного досвіду створення статі про сезон можу сказати, що підтримувати сезон команди, створивши його на початку того сезону легше, аніж переривати потім купу інформації, створюючи під кінець або по завершенні. Ось дивіться: в сезон увійдуть ігри пересезонної підготовки (інші ігри) та офіційні ігри сезону - вже буде 37-40 ігор - це нормальна стаття. Додати статистичні таблиці, якісь опис (як це зроблено у англійців), і буде файна стаття сезон клубу другої ліги. А основну статтю доповніть історію становлення команди - загальною характеристикою виступів в ААФУ, більш узагальненою від ігор сезону, про які також варто написати. І буде все чудово. Можете ще звернуться до керівництва клубу за детальнішою інформацією. І буде все чудово. Просто у нас існує спец. категорія - про сезони українських клуб, і варто всю інформацію збирати через окремі статті, категоризовані в неї, а то виходить, перепрошую, "не дома нє на полі".
Ви краще опишіть історію команди, а статистику хай пишуть люди з футбольного проекту, які на цьому більше знаються.--Анатолій (обг.) 08:36, 15 серпня 2011 (UTC)
А хіба це заборонено, чи я робив якісь помилки. --Вальдимар 08:38, 15 серпня 2011 (UTC)
Просто ви на цьому не дуже добре розумієтеся. Так, у чемпіонаті ААФУ команда в цьому сезоні зіграла 10 ігор, ви в статті навели тільки 4. При цьому для деяких навіть не вказана точна дата.--Анатолій (обг.) 08:41, 15 серпня 2011 (UTC)
Інформацію я брав із офіційного сайту. Як подано там так я подав тут. Потім доповню. Хочете, можете допомогти, але не слід вказувати комусь на недоліки. --Вальдимар 08:45, 15 серпня 2011 (UTC)

Та й у визітній картці на сайті клубу є, як на мене, достатньо інформації. Обробити її, описати матчі під егідою ААФУ (загальну характеристику), і написати, що команда вдало стартувала. Команда хоч із маленькою історією, але рівень виступів = окрема стаття як на мене. Це власне, моя позиція. І створити цю статтю необхідно до кінця поточного сезону, бо, наскільки бачу, на сайті ПФЛ погано із архівом змагань. З повагою, --Kharkivian 07:37, 15 серпня 2011 (UTC)

От навіщо видаляти? Я вас питаюсь!

Навіщо ви видалили сторінку Хто боїться Вірджинії Вульф? , яка була створена декілька хвилин тому? В той час, як ви її видалили, я робив наступне редагування і тепер це цілком нормальна стаття. Можете перевірити. (UTC)--Hmy 14:39, 15 серпня 2011 (UTC)

Окрім того я її відпатрулював і тепер вона дійсно повноцінна стаття. Але коли Ви пишете статтю, прохання проставляти Шаблон:Пишу щоб уникнути у майбутньому таких непорозумінь. З повагою. P.S. А чому не Хто боїться Вірджинію Вульф? --Вальдимар 14:42, 15 серпня 2011 (UTC)

Це родовий відмінок, а не знахідний. Боятися можна когось або чогось, а не когось або щось. Українська мова, третій клас, друга чверть. --Hmy 17:34, 15 серпня 2011 (UTC)

Боятися кого - Вірджинію, немає кого - Вірджинії. --Вальдимар 17:55, 15 серпня 2011 (UTC)
Неправильно) --AS 19:50, 15 серпня 2011 (UTC)

Вітаю. Дещо доповнив статтю. При нагоді сфоткай, будь ласка, реконструкцію (роботи, що тривають нині)... --IgorTurzh 08:32, 15 серпня 2011 (UTC)

Сьогодні зробив. --Вальдимар 10:56, 18 серпня 2011 (UTC)
Дякую --IgorTurzh 10:59, 18 серпня 2011 (UTC)

Заявка адміністратора

Доброго дня. Я вже запитував деяких користувачів, хочу почути ще Вашу думку до початку голосування. Чи є в мене можливості бути обраним адміністратором (зокрема, Ви б голосували за чи проти?). При цьому я вже маю складені відповіді на запитання, приблизно такі відповіді я опублікую там. Дякую за відповідь. --Oloddin 14:07, 21 серпня 2011 (UTC)

Я б скоріше голосував За, аніж Проти, але все ж таки ще не на 100% впевнений. Звичайно Ваша робота досить об'ємна і корисна - це плюс. Ви й зараз намагаєтесь робити справи, якими займались лише адміни, наприклад допомагаєте мені з добрими, це другий плюс. Ви коректний у власних коментарях та спілкуванні з іншими користувачами - це третій плюс. Один лише мінус мене пригнічує, так це Ваше мовне відношення. Це буде будоражить не лише мене, а й інших користувачів, і це може негативно зіграти на Ваших виборах. Але все ж таки плюсів більше, тому я думаю, що моє рішення може бути все ж таки позитивним для Вас. --Вальдимар 14:18, 21 серпня 2011 (UTC)
Дякую за плюси, але.. Що не так у мене з мовою? Багато помилок при спілкуванні українською чи якісь факти негативного ставлення до неї є?--Oloddin 14:24, 21 серпня 2011 (UTC)
Я аж ніяк не хотів Вас образити, просто я вважаю, що адмін Укравікі має бути 100%-им патріотом української мови (саме мови, а не держави). А у Вас був (чомусь недавно був прибраний) шаблон, про Ваше особливе ставлення до мови. Це мене і зачепило. А чому він був прибраний перед Вашим бажанням піти в адміни наводить на думки. Вибачте за прямоту. --Вальдимар 14:31, 21 серпня 2011 (UTC)
Це результат обговорення, я його прибрав, щоб не зачіпляв деяких користувачів. До речі, у цьому ж обговоренні я пояснив, що для мене означає цей шаблон (конкретно те, що в повсякденному житті з оточуючими людьми я спілкуюся російською, детально можна подивитися там). Але на моє ставлення до мови непрямо вказує співвідношення внеску тут і внеску в російській вікіпедії. До того ж, як я пояснив там, шаблон для мене не є визначальною характеристикою особи. Тому в мене відповідне ставлення до української мови. (якщо буду номінуватися, то обов'язково попереджу про це інших, оскільки я бачу, це дуже відлякує, треба бути обережними з такими шаблонами). Замість P.S. додам, що цей шаблон я додав рівно рік тому, з тих пір за рік досвіду в УкрВікі ставлення до цього мовного розділу теж дуже змінилося. Детальніше: Від Вікіпедії залежить майбутнє мови. --Oloddin 14:43, 21 серпня 2011 (UTC)

Про футбол та інше

Краще не оновлюйте результати матчів по другій лізі, поки їх не опублікували на сайті ПФЛ (на самому сайті, а не в оналйні), бо в їхньому онлайні часто бувають помилки (от і зараз написано, що у матчі «Славутич» — «Скала» 0:0, напевно черкащани не зателефонували до ПФЛ і не сказали їм рахунок, потім на них можуть штраф накласти за це), і тоді доводиться виправляти і результати і таблицю. P.S. І трохи не по темі: що там із запитом до адміністраторів стосовно дій Булки? Через три години закінчиться захист, а Булка з моїми аргументами вперто не погоджуються, тож після закінчення захисту знову почнемо воювати.--Анатолій (обг.) 17:25, 21 серпня 2011 (UTC)

Я сам був на сьогоднішньому матчі 3:2, а чому не зателефонували, хто його знає, може на сайті ще не відмітили? Щодо дій з Булкою, він воює на два фронти - проставляє Шаблон:Помилки в мою статтю Культура Удмуртії та з Вами у статті Базалія. Ваші дію легітимні і я на Вашому боці в цьому питанні. --Вальдимар 17:31, 21 серпня 2011 (UTC)
Вже є - http://pfl.ua/online/?type=1 --Вальдимар 17:39, 21 серпня 2011 (UTC)
Взагалі-то друга ліга тут. А тепер порівняйте з тими результатами, що ви написали (там УАК виграв, а ви написали 1:1). І щодо Базалії. Виправте розділ Історія там, щоб у Булки не було більше претензій. Усе ж таки ви географ, більш фаховий у цьому питанні, а то мені Булка не вірить. Фото і дані в картці замінив сам. Лишилося питання з гербом. Я думаю, зараз треба цей розділ повернути (бо наразі ніде нема цієї інформації), а коли/якщо з'явиться окрема стаття — вилучити його.--Анатолій (обг.) 21:13, 21 серпня 2011 (UTC)

Спи спокійно

(Журнал блокувань); 21:02 . . Вальдимар (обговорення | внесок) заблокував Bulka UA (обговорення | внесок) на термін 1 день (заборонена реєстрація облікових записів, електронні листи заборонені, не може редагувати власну сторінку обговорення) (Залякуюча поведінка/переслідування)

За мене не хвилюйся. --Вальдимар 21:09, 22 серпня 2011 (UTC)

Може тобі як географу краще знати, але хіба не зупиночний пункт воно правильно зветься? Див. також з цього приводу моє обговорення (другу зверху тему).--Анатолій (обг.) 20:56, 22 серпня 2011 (UTC)

Згідно з цим має бути зупиночний пункт. --Вальдимар 21:06, 22 серпня 2011 (UTC)
То чого не перейменуєш ті зупинки?--Анатолій (обг.) 21:21, 22 серпня 2011 (UTC)

ВП:ЗА

Вітаю. Якщо не важко, подивіться цей запит у зв'язку з особистим проханням заблокованого до мене та залиште коментарі, щоб питань не виникало. Думаю, заборону на користування сторінкою обговорення та e-mail можна зняти, якщо порушень з їх використанням раніше не було. --Microcell 14:14, 23 серпня 2011 (UTC)

Відзнака

Вікіпедист-ентузіаст
Відзнака «географічною зіркою» за значний внесок у розбудову Вікіпедії різноманітними статтями про географію різних країн, які мені повсякчас приємно зустрічати. Вальдимаре, хай цей знак буде виявом поваги до вашої невтомної та заповзятої праці. Пишіть, працюйте ще!
--Dim Grits 17:04, 24 серпня 2011 (UTC)

Категорії

Доброго вечора! Вітаю з Днем Незалежності! Об'єднайте будь-ласка категорію "Каушанський район" з категорією "Каушенський район" --visem 21:26, 24 серпня 2011 (UTC)

Це можете зробити і Ви, подаючи у кожній статті із старої категорії правильну нову категорію. Або подати запит ботам, вони це зроблять швидше.Інших способів не існує. --Вальдимар 21:50, 24 серпня 2011 (UTC)
Дякую, розібрався. --visem 22:18, 24 серпня 2011 (UTC)

Тиждень 1000 необхідних статтей

Вітаю! Запрошую долучитися до тижня покращення необхідних статтей.--Krystofer 19:03, 27 серпня 2011 (UTC)

Алєксєєвка чи Алексеєвква, але не Олексіївка--Kamelot 16:31, 27 серпня 2011 (UTC)

Мій варіант Олексієвка, а на сучасну назву перейменував не я. --Вальдимар 13:05, 28 серпня 2011 (UTC)

таксономія

доброго дня. ви пишете "Статтю перейменовано (нікому і не сказавши, сам ледве знайшов) (15:42, 26 серпня 2011)". я би теж не знайшов. ніде. бо та назва придумана прямо на тій сторінці. в жодному джерелі її не знаходжу. таке буває :) про наявні назви є в обговоренні тієї номінації.... з повагою, --ursus 23:59, 28 серпня 2011 (UTC)

Украинская Википедия обогнала норвежскую по числу статей?

Добрый вечер! Прошу извинения, что обращаюсь на русском языке, так как мой украинский очень слаб. Я решил, что Украинский раздел обогнал Норвежский, исходя из шаблона Найбільші мовні розділи Вікіпедії. Хотя возможно вы правы: на странице Вікіпедія:Список Вікіпедій обратная ситуация. В чём тут может быть дело?

Можно на украинском ответить, я пойму (понимать легче, чем писать). --Brateevsky 18:58, 30 серпня 2011 (UTC)

Згідно з даними із норвезької статистичної сторінки у них на даний момент 311160 статей, що на 90 більше, аніж у нас. Різниця може бути через затримку в обробці інформації, так як наші шаблони використовують міжвікіпедійні переходи при проставленні цифр. Ви можете самі простежити, як на різних сторінках нашої Вік подаються різні цифри. --Вальдимар 19:03, 30 серпня 2011 (UTC)
Поки я відповідав, шаблон автоматично змінив цифри, і тепер все на своєму місці. --Вальдимар 19:05, 30 серпня 2011 (UTC)
Спасибо за ответ, понял! --Brateevsky 19:30, 30 серпня 2011 (UTC)

Зображення бураміса

Я видалила зображення яке ви добавили в статтю про маленького бураміса бо це ніякий не бураміс. справа у тому, що російською «горный кускус» звуться два абсолютно різних види – бураміс і гірський кускус. Так от на зображенні не той «горный кускус». Мальвако 05:40, 31 серпня 2011 (UTC)

Пияцтво в Росії

Багатенько? Немає питань. То може хоч трохи прикладів наведете? --Bulka UA 20:13, 1 вересня 2011 (UTC)

Ось перше, що попало одразу на око - Можна відзначити лексичну зв'язок між повнотою склянки і, в символічному сенсі, будинку (поганий переклад з російської мови - лексическую связь). --Вальдимар 20:17, 1 вересня 2011 (UTC)

Блокування Bulka UA

ну і що це таке?

А Вам не зрозуміло? --Вальдимар 20:30, 1 вересня 2011 (UTC)
Ви зловживаєте уседозволеністю. Це факт. --109.162.88.174 20:33, 1 вересня 2011 (UTC)
А чим Ви думаєте, коли вживаєте нецензуру? Окрім того, Вам не терпиться дочекатись завтра, і Ви порушуєте інше правило, обходячи блокування. --Вальдимар 20:40, 1 вересня 2011 (UTC)
Це ви говорите по правила? І не соромно? --46.211.81.68 20:55, 1 вересня 2011 (UTC)
А чому мені соромитись? Я ж не верзу казна що, коли хочу і кому хочу. Слід бути трохи вихованим і стриманішим. --Вальдимар 20:58, 1 вересня 2011 (UTC)
Соромитись нема чому бо сорому катма. Спробую вам допомогти вирішити цю проблему. Ми з вами не сьогоднішні. Отож і часу в нас вдосталь. --109.162.93.99 21:10, 1 вересня 2011 (UTC)